Αυτοψία κλιμακίου Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος στο Λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια

27 Ιουνίου 2024
10:31

 

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στο λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, αποτελούμενο από τους μεταλλειολόγους Κώστα Γρηγορόγλου και Βασίλειο Πάτκο. Η αυτοψία είχε ως στόχο την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης του λιγνιτωρυχείου.

Οι ενέργειες αυτές υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου και την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης, Καλλίνικου Χολέβα και αποτελούν τη συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ τον περασμένο μήνα.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σημαντικότητα της αποκατάστασης των εδαφών καθώς αποτελεί μονόδρομο για την εξάλειψη του φαινομένου των κατολισθήσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά τόσο εντός όσο και εκτός της περιμέτρου του ορυχείου.

Ο Αντιδήμαρχος Καλλίνικος Χολέβας δήλωσε: «Η ολοκλήρωση και αυτής της αυτοψίας, μετά από αυτή του κλιμακίου της ΕΑΓΜΕ, στο λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης αλλά ταυτόχρονα για να αναδειχθούν οι προτάσεις επίλυσης ενός χρόνιου ζητήματος που ταλανίζει την περιοχή και τους κατοίκους και δεν είναι άλλο από τα καθημερινά πλέον φαινόμενα κατολισθήσεων. Επόμενο βήμα είναι μελέτη των προτεινόμενων λύσεων και η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους».

 

 

 

Ένα σχόλιο

  • Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν να εργάζονται ή έχει κλείσει η επιχείρηση; αν έκλεισε τώρα. τι κάνουν?Η ΛΑΡΚΟ είναι κρατική ή ιδιωτική.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι