Ο Ε.Ο.Σ. Κoζάνης διοργανώνει την Κυριακή 30.6.2024 ορειβατική εξόρμηση το Λιβαδάκι Ολύμπου

27 Ιουνίου 2024
13:55
Κανένα σχόλιο

Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο πριν το εξωκλήσι του Αη Γιάννη Λιτοχώρου στα 580μ, και κινούμενοι αρχικά σε δρόμο, θα συναντήσουμε το μονοπάτι στα 750μ. Το μονοπάτι είναι εξ’ολοκλήρου δασοσκεπές και περνώντας από τη θέση «Κάτω Τσουκνίδα» και τη ράχη «Πελεκούδια», καταλήγει σε μικρό οροπέδιο στη θέση  «Λιβαδάκι» στα 2.100μ, όπου βρίσκεται κτισμένο μικρό ορειβατικό καταφύγιο ανάγκης. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Μετά την πορεία, θα πραγματοποιηθεί μπάνιο στην παραλία της Γρίτσας Λιτοχώρου.

Αρχηγός διαδρομής: Φίλιος Μάνθος

Η διαδρομή κινείται σε ομαλό μονοπάτι, έχει όμως μέτριο βαθμό δυσκολίας λόγω των απαιτητικών χαρακτηριστικών (συνολικό μήκος 20χλμ, συνολική θετική υψομετρική +1650μ). Απαιτούμενος χρόνος πορείας περίπου 9 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: αδιάβροχη ένδυση & υπόδηση,

Αναχώρηση από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη στις 6:00.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο του Αρχηγού 694 887 4853 (Φίλιος Μάνθος).

Όροι Συμμετοχής: Οι αναβάσεις γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται το πρόγραμμα, τηρούν την επιλεγμένη διαδρομή και τις οδηγίες του αρχηγού και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ανάβασης έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας (ελλιπής ή ακατάλληλος εξοπλισμός, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή). Το πρόγραμμα και η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιείται από τον αρχηγό και να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, στην δυναμική της ομάδας και σε άλλους απρόβλεπτους παράγοντες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι