Eπιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Κοζάνη: Τι θα γίνει επιτέλους με την ηχορύπανση και την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας

30 Ιουνίου 2024
09:59

Το ερώτημα που θέτω μέσω του kozangr και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία απευθύνεται σε οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή του τόπου μας (ελληνική αστυνομία, δημοτική αστυνομία, Δήμο Κοζάνης, Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας κτλ) εμπλέκεται με τέτοια γεγονότα. Είμαι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Δημητρίου στην πόλη της Κοζάνης και το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο έλαβε χώρα μια μουσική νεανική διοργάνωση στο υπαίθριο θεατράκι. Ασφαλώς είναι ωραία να διοργανώνονται εκδηλώσεις και πόσο μάλλον από τη νεολαία μας όμως όλοι αυτοί που παρέχουν τις άδειες για τέτοια γεγονότα θα πρέπει να υποχρεώνουν τους διοργανωτές να τηρούν κάποιους κανόνες και να μην παραβιάζουν ούτε το χρονικό όριο των ωρών κοινής ησυχίας αλλά και της έντασης  που τις περισσότερες φορές μπορεί να καταλήξει σε ηχορύπανση. Σεβασμός λοιπόν στο συνάνθρωπο και την νομοθεσία ώστε να μη χρειάζεται κανείς να γίνεται γκρινιάρης ή περίεργος επειδή το μόνο που επιζητά είναι να θέλει να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί.

33 σχόλια

  • Και όχι μόνο! Ολοι όσοι κάνουν ανακαίνιση την κάνουν μεταξύ 2-6 το μεσημέρι. Ζούμε σε μια χώρα που έχει καταλυθεί κάθε αξία και σεβασμός προς τον άλλον και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το άτομο μας!! Αδέσποτα παντού και τη νύχτα γαβγίζουν ασταμάτητα λες και βρίσκεται σε στάνη. Ανήλικα που γυρνάνε 1 και 2 το ξημέρωμα και μόνο φωνάζοντας.

    • Συμφωνώ απόλυτα κάθε μέρα έχουμε φασαρίες από μικρά παιδιά μέχρι τις 2 το βράδυ κάθε βράδυ κάποιος καλεί την αστυνομία.Δεν σέβονται τίποτα και κανέναν

  • Κοιτάξτε ο αρμόδιος για την έκδοση του δελτίου τύπου του Δήμου φαίνεται ότι άρχισε και αυτός διακοπές η εκμεταλλεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας και δεν προλαβαίνει να στείλει φωτογραφίες και δελτίο για τα όσα καλά συμβαίνουν στην πόλη μας,που είναι περισσότερα από τα κακα που αναφερεστε
    Κάντε υπομονή και δείξτε κατανόηση
    Μοίρα είναι θα περάσει

  • Ο καθένας σε αυτήν τη χώρα (που κακώς δεν αποκαλείται μπουρ…. κάνει οτι θέλει, όποια ώρα του καπνίσει, χωρίς να σέβεται τίποτα. Μηχανάκια πειραγμένα μουγκρίζουν ολη νύχτα. Σκυλιά στα μπαλκόνια γαυγίζουν αστα μάτητα. Ιδιοκτήτες που δεν σέβονται τίποτα και μας έχουν όλους τους άλλους γραμμένους. Αυτοκίνητα με τη μουσική στο διαπασών. Σκέτο τρελοκομείο ολη η πόλη με Δημάρχους και Περιφερειάρχες να γυρνάνε στα ατελείωτα πανηγήρια.

    • Ακριβώς έτσι. Χώρα μπου@$#λο. Τα Δ.Δ. Αγίας Παρασκευής Λευκοπηγής και της γύρω περιοχής έχουν μετατραπεί σε πίστα για μηχανάκια με αναβάτες ανήλικους. Σούζες, κόντρες μέσα στα χωριά κλπ. Η τροχαία κλήθηκε αρκετές φορές αλλά με ένα περιπολικό σε όλο το νομό σύμφωνα με την ασυνομία, πότε να βρει τους παραβάτες. Ηχορύπανση και κίνδυνοι για τους πεζούς. To ίδιο φυσικά συμβαίνει σε όλο το νομό.
      Αδιαφορία από το κράτος. Λες και ζούμε στιγμές της ταινίας Mad Max…

  • Η ροκ μπάντες που έπαιζαν στον Άγιο Δημήτριο, ακουγόταν μέχρι και μετά τη μια το βράδυ σχεδόν στη μισή πόλη. Καλό είναι να ασχολούνται οι υπεύθυνοι με τις ώρες κοινής ησυχίας, γιατί η ξεκούραση και η ησυχία είναι δικαίωμα μας και πρέπει να το σέβονται!

  • Ηχορρύπανση , αγριοφωνάρες και νταμπαντούμπα στη διαπασών λες και άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως. Μέχρι και τα σκυλιά αγριεύτηκαν.Τα ίδια και με τα πάρτι της ΑΡΣΙΣ κάθε Πέμπτη μέχρι και μετά της μια – μιάμιση.

    • Ενώ αν ήταν καμιά Φουρέιρα, θα ανέβαζε το πολιτισμικό μας επίπεδο, ε;
      Πήρε κανείς είδηση πως μόλις τώρα τελείωσαν οι πανελλαδικές και τα παιδιά δικαιούνται να ξεδώσουν;
      Αν δεν σας αρέσει η γειτονιά του Αη-Δημήτρη, ελάτε μια βόλτα κατά Δημοτικό κήπο μεριά, ν’ αλλάξετε ντάμπαντούμπα!

    • Οι πύλες της κολάσεως έχουν ανοίξει. Διαβολια παίζανε μπάσο και καλικάντζαροι κιθάρα! Μετά… νοείται!

  • Κακή επιλογή του χώρου. Δεν είναι βέβαια κάτι που συστηματικά γίνεται – η ΚΑΤ επανάληψη για να γκρινιάξεις τόσο πολύ παππού που σου χάλασε ο υπνάκος.

  • Δυστυχώς η αυξημένη μεταμεσονύκτια ηχορύπανση της πόλης έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα. Το πρόβλημα είναι σε όλους λίγο-πολύ γνωστό. Bar με προκλητικά δυνατά μουσική, μηχανάκια με «πειραγμένες» εξατμίσεις, αλλά και αυτοκίνητα με «κάγκουρες» υπονομεύουν την ποιότητα της ζωής και της υγείας μας. Αρκεί ένα και μόνο ένα «πειραγμένο» δίκυκλο διανύοντας την Π. Μελά, την Δημοκρατίας, τη Γκέρτσου και την Ιωνίας να ξυπνήσει 20.000 κόσμο. Πλην αρμοδίων, φυσικά!

  • Νεολαία είναι βράζει τ αίμα τους από την μια πρέπει ν δείχνουμε κατανόηση από την άλλη ο απαραίτητος σεβασμός γ τ συνάνθρωπο μας!!!

  • Το κακό είναι να έχεις κάθε βράδυ κάτω από το σπίτι σου club, όπως έτυχε να έχω πριν κάποια χρόνια. Εκεί θα δεις πως λειτουργεί η αστυνομία και οι υπηρεσίες του δήμου και της Νομαρχίας(τότε).

  • Με την ευκαιρία …τι ντροπή …το πάρκο του Αγίου Δημητρίου λες και έχουμε πολλά..ένα είναι όλο κι όλο.
    Βρωμιά..χωρίς λουλούδια ..πράσινο αλόγιστο…και ο Δήμος αδιάφορος και ο επιχειρηματίας αδιάφοροι και οι δύο…Κρίμα και ντροπή .

    • Αγαπητε Αη Δημητρη αυτο το ΣΚ ο Δημος Κοζανης με την οργανωση της συναυλιας φροντισε τσυτοχρονα και την φυσικη αποψιλωση της γυρω περιοχης.Ξερεις ολα αυτα τα παιδια που εκαναν την αναγκη τους.η που τους σναγκασε καλυτερα να λεμε….μιλαμε για ζαμ φου κσι ιτι βγει

  • και όχι μόνο με τα σκυλιά στις βεράντες έχει παραγίνει φωνάζει το ένα απανυαρι6το άλλο από απέναντι και χαμός!!!

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
    ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ.
    ΚΟΖΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΒΡΑΔΥ!

  • Η κατάσταση που έχει επικρατήσει στον χώρο του πάρκου του Αγίου Δημητρίου είναι επιεικώς απαράδεκτη
    Δεν είναι μόνον το “παροδικό ” φαινόμενο της διατάραξη της κοινής ησυχίας από τις ” μπαντες” αυτές τις ημέρες αλλά και η συνεχόμενη καθημερινή ηχορύπανση από τα μεγάφωνα του ” μπαρ” στο πάρκο και των φιλοξενουμένων
    που καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας πάρα τις παροδικές επεμβάσεις της Αστυνομίας δεν συμορφώνονται και προφανώς έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι όλες τις Αρχές.
    Μία ολόκληρη περιοχή δεινοπαθει ειδικά μέσα στις ζεστές αυτές μέρες και νύχτες, με κλειστά πορτοπαράθυρα για λίγη ησυχία. Ούτε ο ύπνος δεν είναι βέβαια δυνατός πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα
    Η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη
    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!! Αδελφοί!

  • Πολύ σωστά τα είπατε(εις ώτα ακουόντων;;).Δυστυχώς,η ηχορύπανση,σχεδόν πάντα,συνοδεύεται και απότην ρύπανση από τα φουγάρα της εστιάσης,που χωρίς φίλτρα μολύνουν τις ταλαίπωρες κατοικίες γιατί,ΠΟΤΕ δεν γίνεται έλεγχος των φίλτρων τους.Θυμίζουν τις εποχές της ΔΕΗ,που τελικά ήταν ισοδύναμες στην μόλυνση με την τσίκνα την γεμάτη διοξίνες των ανεξέλεγκτων σωλήνων απαγωγής ρύπων από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης.Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα.Μετά υπερφορτώνεται από ασθενείς το σύστημα υγείας.Τι χώρα!τι πόλη!Να αναρτηθεί παρακαλώ,γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό!

  • Μην σας μπερδεύει το τραγούδι τη λοζάνη τι κοζάνη. Μόνο στα χιόνια είναι ίδιες. Και αν δεν είχε όλα αυτά τα προβλήματα η κάθε πόλη της ελλάδος και όχι μόνο κοζάνη. Θα ήταν το ίδιο η ελβετία με την ελλάδα.

  • Και φυσικά κάθε μα κάθε βράδυ τα χωριατούλια με τα παπάκια και τις παράνομες εξατμίσεις αλωνίζουν στην περιοχή της γκρεμισμένης γέφυρας προς Σέρβια…..
    Και φυσικά το κάνουν κάθε βράδυ γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Βέβαια αν πηγαίνεις με 50 μπροστά στην δευακ σε γράφουν…..

  • Να μη γίνεται τίποτα σε μια ήδη παρακμάζουσα πόλη να κλείσουμε τα υπαίθρια θέατρα και τις μουσικές σκηνές πλήρη απαγόρευση σε μουσική στα μαγαζιά και στις υπαίθριες εκδηλώσεις σε κεντρική πλατεία, δημοτικό πάρκο, πάρκο Αγίου Δημητρίου και πλήρη απαγόρευση των χάλκινων κατά την διάρκεια των αποκριών!

    Αφήστε μας να βουλιάξουμε ήσυχα και αργά στον πολιτιστικό θάνατο γιατί έτσι μας αρέσει και μας αξίζει!
    Βέβαια θα παραπονεθούμε μετά ότι ο τόπος δεν έχει προοδο δεν είναι πυρήνας νεότητας δεν αναπτύσσεται οικονομικά και μειώνεται η ποιότητα ζωής.

    Κοζάνη τόπος για συνταξιούχους καρμίριδες.

  • Χαχαχα, όλοι όσοι έχετε θέμα με την ησυχία, για δεν πηγαίνετε στα βουνά όπου έχει όντως ησυχία;;;
    Σας πειράζει η μουσική, σας πειράζουν οι φωνές, σας πειράζει ο κόσμος, οι εξατμήσεις, τα σκ’λια ενώ…οι περισσότεροι αφήσατε το χωριό σας που ήταν ήσυχο για την πόλη.

  • Από αρχή της οδού Κ. Καραμανλή ( πρώην Βερμίου) μέχρι τον κυκλικό κόμβο του ΑΒ κάθε βράδυ γίνεται χαμός. Αστυνομία υπάρχει ;;;;

    Εξατμίσεις ανύπαρκτες και ταχύτητες τρελές.

  • Στον κάμπο των Σερβίων λειτουργεί club με μουσική στην διαπασών. Αν δεν χτυπήσει δεύτερη καμπάνα δεν σταματά. Ναι στην διασκέδαση αλλά και τήρηση κάποιων ορίων.
    Από ότι γνωρίζω υπάρχει Αστυνομία, που θερμοπαρακαλείται να δει την κατάσταση όπως και μέσα στην πόλη σε άλλα καταστήματα με μουσική.

  • Ο άλλος έχει σκύλο που όλη νύχτα ουρλιάζει, ήρθε η Αστυνομία που κλήθηκε από δυο κάτοικούς, δέχθηκε παρατήρηση και μόλις έφυγε το ίδιο τροπάριο. Δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα;;;

  • Ναι, γερασμένε λαέ που διώχνεις τους νέους στς αθήνες και τς σαλονίκες . Την ησυχία μας να έχουμε τους φόρους μας να πληρώνουμε. Ήσυχα ήσυχα μονάχα . Καλόγεροι να γίνουμε! Μοναχοί και μονάχοι μας να μαστε. Να ανεχόμαστε τα ρουσφέτια των προηγούμενων γενεών και στους νέους της Κοζάνης δίσκο και μισό ένσημο τη βδομάδα. Διώξτε τους νέους από τα πάρκα είναι επικίνδυνοι και μας τρομάζουν. Διώξτε ότι αθώο κινείται, τρέχει και φωνάζει. Μόνοι μας να μείνουμε . Να πάρουμε και μια γατούλα (είναι και στη μόδα) να μας κάνει παρέα στα γεράματα , ούτε γαβ δεν κάν ,μια χαρά !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.