Όσο επιβεβλημένη είναι η λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων στον καύσωνα, άλλο τόσο είναι και το χειμώνα!

1 Ιουλίου 2024
08:10

Τέσσερις λιγνιτικές Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μεταξύ των οποίων και η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου μπήκαν στο σύστημα του ΑΔΜΗΕ τις τελευταίες μέρες προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω του καύσωνα.

Όπως μάλιστα σημειώνουν τα σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο ρόλος των λιγνιτικών Μονάδων είναι σημαντικός προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στη μεγάλη ζήτηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα λογική και επιβεβλημένη καθώς εκείνο που προέχει πάντα είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών, όποιες κι αν είναι αυτές, κάθε περίοδο του χρόνου.

Όπως λογική και επιβεβλημένη είναι η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων (σ. σ. εν προκειμένου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου) και κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να εξασφαλίζεται η λειτουργία του συστήματος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση 70.000, περίπου, πολιτών, κατοίκων του Δήμου Κοζάνης.

Κάνουμε την επισήμανση αυτή για να τονίσουμε, κάτι στο οποίο πιστεύουμε ότι συμφωνούν όλοι, πως σε ό,τι αφορά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης των πολιτών δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Είναι υποχρέωση όλων μας, αυτές τις ανάγκες, να τις καλύπτουμε κάθε περίοδο του χρόνου.

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

3 σχόλια

  • Για αυτό όταν η διοίκηση της επιχείρησης διαπραγμα τεύεται με την ΔΕΗ απεμπολει τα νόμιμα δικαιώματα της και αποδέχεται ακριβώς τα αντίθετα γιατί δεν έχει τη δύναμη και τη θέληση να διεκδικήσει τα δικαιώματα των κατοίκων αυτής της περιοχής που για μια ακόμη φορά καταπατώνται από την ΔΕΗ γιατί την διοίκηση της την ενδιαφέρει το χρηματιστήριο του κέρδους και όχι οι κάτοικοι της περιοχής

  • Δ. Μακεδονία
    Οι … πράσινοι, οι οικο… και όλοι οι υπέρμαχοι της απολιγνιτοποίησης (βίαιης ή μη), τι άποψη έχουν γιαυτό;
    Ποιό είναι το κόστος θέρμανσης και ποιό ψύξης ειδικά στην ευρύτερη Δ. Μακεδονία;
    Το φυσικό αέριο που μπαίνει στη ζωή των κατοίκων λύνει προβλήματα;
    Χιλιάδες μονάδες Φ.Α. με δίκτυα;
    Αν σε 10-15 χρόνια γίνει αντικατάσταση και του Φ.Α. υπάρχει εναλλακτική λύση για τις τηλεθερμάνσεις κλπ;

    Γιατί δεν προσπαθείτε να πάτε στην επόμενη φάση;
    Υβριδικά με Βιοέριο, ήλιο, νερό, αέρα με χρήση
    Αντλιών Θερμότητας για θέρμανση-ψύξη & τηλεθέρμανη;
    Πρέπει η περιοχή να είναι δέσμια μεγάλων επιχειρήσεων, όπως Δημόσια (;;;) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. και τόσες άλλες;
    Απαίτηση στην παραγωγή Η.Ε., για αυτοκατανάλωση,
    μπούν όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς Τ.Α.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.