ΣΕΕΕΝ Δ. Μακεδονίας: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιούνη, στο εργοτάξιο κατασκευής ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

1 Ιουλίου 2024
12:02
Παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 30 Ιούνη, πραγματοποίησαν φορείς του κινήματος κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Περιφερειακού Συμβουλίου στο εργοτάξιο κατασκευής ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας εκπρόσωποι της εταιρείας ” Αιολική Βέρμιου” απάντησαν σε ερωτήσεις εκλεγμένων στη τοπική διοίκηση για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος κατά την εξέλιξη του έργου, παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή κατάσταση.

Αυτό που αναδείχτηκε είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις είναι κομμένο και ραμμένο στην ανάγκη κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα η παρακολούθηση της υλοποίησης των περιβαντολογικων όρων του έργου γίνεται από ιδιωτική εταιρεία.

Οι ερωτήσεις του περιφερειάρχη, άλλων εκλεγμένων περιορίστηκαν σε τεχνικά ζητήματα ακριβώς γιατί συμφωνούν, στήριξαν αυτό το αντιπεριβαντολογικο πλαίσιο στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στήριξαν την πολιτική που έχει συρρικνώσει τους εκλεκτικούς μηχανισμούς της περιφέρειας και του κράτους.

Τέλος περιφερειακή αρχή, εταιρεία δήλωσαν την προσήλωση τους στην προώθηση της πράσινης μετάβασης.

Ένα επιπλέον συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η “αντιπαράθεση” εκλεγμένων στον τοπική διοίκηση σε ανάλογα έργα γίνεται στη βάση μοιρασιάς των ανταποδοτικών και όχι από εναντίωση στην πολιτική της πράσινης μετάβασης- απολιγνιτοποιησης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέδειξαν αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, κατήγγειλαν την εταιρεία για το πως αντιμετώπισε το πρόσφατο θανατηφόρο “ατύχημά” , ανέδειξαν τον ρόλο των ανταποδοτικών ως μέσο ενσωμάτωσης της τοπικής κοινωνίας και έκλεισαν με κάλεσμα στο λαό της περιοχής να πάρει τα πράγματα στα χέρια του αφού δεν έχει τίποτα να περιμένει από εκλεγμένος στην τοπική διοίκηση που είναι ταγμένοι στη προώθηση της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι φορείς του κινήματος θα συνεχίσουν να παλεύουν για ενέργεια κοινωνικό αγαθό, να σταματήσει η ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για τα κέρδη των πράσινων αρπακτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για φθηνή θέρμανση για όλο το λαό.

 

2 σχόλια

  • οι ίδιοι οι κατ επάγγελμα διαμαρτυρία γνωστών ιδεολογιών του 17, τα ίδια με τον λιγνητη γραφικότητες!

    • σε λίγο δεν θα μπορείς να περπατήσεις από τα φ/β/ και τις ανεμογεννήτριες λόγω της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης τους και εσύ βλέπεις γραφικότητες?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι