Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr περί προγραμματισμένης κοπής 15 δέντρων επί της οδού Κων/νου Καραμανλή στην Κοζάνη (Φωτογραφίες)

4 Ιουλίου 2024
11:55

 

Στην απρόκλητη κοπή περί των 15 δέντρων επί της οδού Κων/νου Καραμανλή θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης τις ερχόμενες μέρες στα πλαίσια ανάπλασης της οδού για κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Δέντρα που κοσμούν τον δρόμο επί δεκαετίες θα κοπούν για ακόμη μια φορά στα πλαίσια μίας ανάπλασης. Άραγε το σκέφτονται σοβαρά πριν προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες;

Σε μια πόλη, η οποία έχει ελάχιστο πράσινο δεν νοείται κοπή δέντρου ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ανάπλαση. Για να αναπτυχθεί ένα δέντρο χρειάζονται πολλά χρόνια, Γιάννα φτάσει σε τέτοιο σημείο. Ακόμα και η κοπή αυτών των δέντρων και αλλαγή με άλλου τύπου κρίνεται λανθασμένη. Υπάρχει πληθώρα σημείων εντός της πόλης που μπορούν να τοποθετηθούν νέα δέντρα και να διαμορφωθούν σαν χώροι πρασίνου.

 

11 σχόλια

  • Όλο και χειρότερα σε αυτή την πόλη.
    Το είδα το πρωί και ράγισε η καρδιά μου.
    Ούτε για τα αυτονόητα δεν είναι ικανοί…

  • Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πλακάκια και να σώσουν το δένδρο, με διαφορετικό σχεδιασμό, αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις και όραμα, όχι απλώς το μυαλό σου στην καταστροφή. Τόσο μπορούν τόσο κάνουν. Δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από μετριότητες.

  • Πολύ ωραία κίνηση και μπράβο στο δήμο,να κοπούν αυτά και στη θέση τους να βάλει πιο όμορφα και καλαίσθητα!

    • Εσείς από το Δήμο, μην καρφώνεστε.Μια χαρά είναι και αυτά τα δένδρα, αν δεν τα είχαν κουτσουρέψει κιόλας, έκαναν πολύ ωραία σκιά, αλλά και που μιλάμε, γραμμένους μας έχουν

    • Τα δέντρα εντός αστικού ιστού πέρα από το κομμάτι της καλαισθησίας στο οποίο αναφέρεστε, αποτελούν και φυσικό κλιματισμό αφού μειώνουν την θερμοκρασία. Με το να κοπεί ελαφρά τι καρδία ένα δέντρο 30-40 ετών δεν κερδίζεις τίποτα.

  • Πρέπει κατεπείγοντος να βγει δελτίο τύπου που θα απαντά σε όλα αυτά και θα βάζει τα πράγματα στη σωστή των θεση

    • Αυτό ακριβώς. Θα πρέπει να δίνεται λεπτομερής αναφορά ακόμα και για το κάθε σημείο με λίγο πράσινο που κανιβαλιζουν. Αρκετά με την ασυδοσία των υπηρεσιών, οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται για το πώς , για το γιατί και να μπορούν να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες.

  • Για 15 δέντρα 🌲;;;;;;;;; Εδώ κόψανε στο στρατόπεδο 150 δέντρα 🌲……!!!!!!! Κάποιοι αποφασίζουν για αυτά…….. Ποιοι;;;;;;;;;;;;;;;; Φτάνει επιτέλους…….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.