Ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, απαντά επισκευή και αποκατάσταση του οδικού δικτύου περί το Καταφύγι Πιερίων Κοζάνης και για την λήψη μέτρων πυροπροστασίας της περιοχής, μετά από ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης”

5 Ιουλίου 2024
11:34
Κανένα σχόλιο

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που εκδίδονται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2024 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ποσό ύψους 7.000.000,00€ και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ποσό ύψους 5.670.000,00€ για κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Επίσης από τους Κ.Α.Π. έτους 2024, έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Βελβεντού Κοζάνης ποσό ύψους 72.574,60€ για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και ποσό 29.000,00€ για την υλοποίηση δράσεων πυροπροστασίας. Σημειώνεται ότι, τα ίδια ποσά αποδόθηκαν στους εν λόγω Ο.Τ.Α. και κατά το προηγούμενο έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με την ονομασία «Αντώνης Τρίτσης», είχε εκδώσει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14575/24-07-2020 Πρόσκληση ΑΤ05 με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – αγροτική οδοποιία» (Α.Δ.Α.: 9Η5746ΜΤΛ6-ΓΥ3).

Ο Δήμος Βελβεντού υπέβαλλε πρόταση με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Βελβεντού» προϋπολογισμού 2.957.436,00€, η οποία έχει ήδη ενταχθεί και υλοποιείται. Η πράξη περιλαμβάνει ένα κύριο Υποέργο με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Βελβεντού», προϋπολογισμού 2.802.400,00€, το οποίο αφορά επίστρωση σαράντα τριών υφισταμένων αγροτικών δρόμων, με  συνολικό μήκος περί τα 25,8 χλμ., εντός της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Βελβεντού, με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας και ολίγων εξ αυτών με σκυρόδεμα και δύο συνοδά Υποέργα, με τίτλο «Δαπάνες Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» και «Δαπάνες Διοικητικού Κόστους», προϋπολογισμού 113.000,00€ και 42.036,00€ αντίστοιχα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

Εσωτερική Διανομή:

  • Γραφείο Υπουργού
  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης
  • Γραφείο Υπηρεσιακής Γραμματέα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι