Βλάστη Εορδαίας,: Έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την δημοτική αρχή (Γράφει ο Ιωάννης Ξανθόπουλος)

5 Ιουλίου 2024
17:06
Βλάστη Εορδαίας, ένα “μικρό” σε έκταση και σε πληθυσμό χωριό αλλά ένα τεράστιο χωριό στην συνεισφορά του για την σωτηρία και απελευθέρωση της πατρίδας μας. Από την επανάσταση του 1821 (Ιωάννης Φαρμάκης κ.α) από τον Μακεδονικό Αγώνα (Αργυράκος Χρίστος, Μπουμπαράς Ιωάννης κ.α) μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική εκστρατεία, οι νέοι αυτού του “μικρού” χωριού έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Αυτήν λοιπόν την θυσία, μια παλιά κοινοτική αρχή θέλησε να την τιμήσει, τοποθετώντας στην είσοδο του χωριού και σε περίοπτη θέση (θέση Καραδόλακα) ένα μνημείο που εφάμιλλον του δύσκολα συναντάς.
Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή δείχνει να αδιαφορεί τελείως τόσο για την συντήρηση του μνημείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, που πλέον έχει γίνει δάσος, καθιστώντας την πρόσβαση στο μνημείο σχεδόν αδύνατη, κάποτε ο χώρος προσφερόταν για αναψυχή και ξεκούραση (υπήρχαν παγκάκια) Προφανώς η ανάδειξη αυτών των μνημείων δεν προσφέρεται για φωτογραφίες με κουστούμια, ταγέρ και δημόσιες σχέσεις. Προφανώς η λήθη στην ιστορία να βολεύει αφάνταστα κάποιους. Κυρίες και κύριοι του δημου Εορδαίας τα μνημεία που τοποθετούνται δεν είναι απλά κομμάτια από μάρμαρο, είναι αιματοβαμμένα “κομμάτια” της ιστορίας μας, που θα πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα τιμούμε ανάλογα!
Υ.Γ Σε επαφή που είχα με τον πρόεδρο της κοινότητας με διαβεβαίωσε πως από την μεριά του έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε αλλά δυστυχώς δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από την δημοτική αρχή.

5 σχόλια

    • ΩΡΕ ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ!
      Μ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΟΥ;

      ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ;

      ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ;
      ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

    • Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος.
      Επί της ουσίας έχεις να πεις κάτι;
      Ή το μοναδικό “επιχείρημά” σου εξαντλείται στο απαράδεκτο “τι είσαι συ που θα κάνεις και κριτική”;
      Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να ασκεί κριτική. Ούτε θα πάρει πιο πριν άδεια από σένα, ούτε έχει κανείς ασυλία στην κριτική.

  • Άσε ρε που τα ξέρεις όλα και έχεις άποψη για όλα.
    Ξεχάσαμε να σε ρωτήσουμε την επόμενη φορά δεν θα ξεχάσουμε να είσαι σίγουρος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι