Κοκκαλιάρης και Αλεξανδρίδης στη συνάντηση των Ιωαννίνων, όπου έλαβαν μέρος οι έξι Ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

6 Ιουλίου 2024
15:27

 

Η θέσπιση ενός εξειδικευμένου και στοχευμένου προγράμματος “Εξοικονομώ” για τους έξι Ελληνικούς Δήμους που συμμετέχουν στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, η εξασφάλιση, από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου, του απαραίτητου εκείνου ζωτικού χώρου στο δίκτυο ηλεκτρισμού για την ανάπτυξη των δημοτικών ενεργειακών κοινοτήτων μέσω επενδύσεων ΑΠΕ αλλά και η εφαρμογή μιας κοινής και λειτουργικής μεθοδολογίας με σκοπό την έγκυρη καταγραφή μείωσης των ρύπων βάσει του κλιματικού συμφώνου καθώς και η λειτουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας για την παρακολούθηση των κλιματικών συμφώνων κάθε Δήμου, αποτελούν τις κύριες προτάσεις που συζητήθηκαν αναλυτικά στη διήμερη συνάντηση των έξι Ελληνικών Δήμων-Πιλότων για την κλιματική ουδετερότητα, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Το παρών στη σημαντική αυτή διημερίδα έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης, Νέων Τεχνολογιών, Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αλεξανδρίδη, όπου μεταξύ όλων των συμμετεχόντων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Τρίκαλα και Κοζάνη, συμφωνήθηκε ότι η σωστή συνεργασία και δικτύωση του Climanet, του δικτύου δηλαδή συνεργασίας των Δήμων της Ελλάδας για την κλιματική ουδετερότητα, αποτελεί ένα χρήσιμο πεδίο κοινών διεκδικήσεων για την ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η βελτίωση – συμπλήρωση του καταστατικού του δικτύου, προκειμένου να αποκτήσει νομική κατοχύρωση και οντότητα.

Επίσης κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών, έγινε σαφές ότι επιβάλλεται η έμπρακτη στήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής Πολιτείας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, 20 χρόνια νωρίτερα δηλαδή από τον Ευρωπαϊκό στόχο, ώστε τα υλοποιήσιμα αποτελέσματα να αποτελέσουν στη συνέχεια τον οδηγό και για τους υπόλοιπους Δήμους όλων των χωρών – μελών της Ένωσης.

Εκτός των κυρίων Κοκκαλιάρη και Αλεξανδρίδη, στη συνάντηση συμμετείχε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θωμάς Γιωτίτσας, ο Βασίλης Παπαευσταθίου, Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Δήμου Καλαμάτας, ο Γιώργος Σταμτσής, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Παπαστέργιος, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Γραφείου Ανθεκτικότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Χρυσόστομος Καλογήρου, Ειδικός Συνεργάτης Δήμου Θεσσαλονίκης και η Κωνσταντίνα Ζαχαρή, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου Τρικκαίων.

 

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

4 σχόλια

  • Ακάθεκτα και με δικά του λόγια το δελτίο τύπου του δημου περιγράφει το κλέος των αρμόδιων του ,αλλά αυτοί είναι εξαφανισμένοι όπως και τα έργα
    Πάντως για ένα να είναι σίγουροι οι κάτοικοι του δήμου
    Θα χορτάσουν από μεγάλα λόγια και πολλές φωτογραφίες
    Κοινώς καντιποτυτα

  • Ο Αντιδήμαρχος σου ο Παπαποστολου αυτά τα αποκαλούσε πράσινα άλογα, μπράβο οπότε στον Μαλουτα που το πέτυχε

  • Ερώτηση : γιατί ο δικός μας Δήμαρχος ήταν ο μόνος που πήγε αν εξαιρέσεις τον Δήμαρχο των Ιωαννίνων που ήταν ο οικοδεσπότης και όλοι οι άλλοι Δήμου έστειλαν Αντιδήμαρχους ή ειδικούς συμβούλους. Απάντηση : μήπως για να αποφύγει τη συνάντηση που είχε στη δική του πόλη και που γίνεται μια φορά το χρόνο και που ήταν πολύ πιο σημαντική. Και την απέφυγε για να μην γίνει ρεζίλι…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι