kozan.gr: Χ. Γκοβεδάρος (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων): “Μονόδρομος και άμεσα απαιτείται η αναθεώρηση του προγράμματος ΔΑΜ ώστε να ενταχθούν μεγάλα έργα υποδομών στη Δυτική Μακεδονία” – “Γιατί δεν τα είπες στην επιτροπή Χάρη;”, το σχόλιο “καρφί” του περιφερειακού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Σ. Κιάνα

6 Ιουλίου 2024
15:31
-Μονόδρομος και άμεσα απαιτείται η αναθεώρηση του προγράμματος ΔΑΜ ώστε να ενταχθούν μεγάλα έργα υποδομών στη Δυτική Μακεδονία (π.χ. οδικοί άξονες-δομές υγείας, δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης)
-Τα κονδύλια της διαχείρισης των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και επιχειρηματικότητας να παραμένουν αυστηρά εντός Δυτικής Μακεδονίας.
-Δωρεάν παραχώρηση αδιατάρακτων εδαφών από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. ως ελάχιστο κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων αντί της μίσθωσης.
Το Σεπτέμβριο συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την απόφαση για απολιγνιτοποίηση με ένα γρήγορο και τολμηρό πρόγραμμα με διασφάλιση θέσεων εργασίας και με σοβαρά κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων με άμεσο εργασιακό αποτύπωμα.
Αντί αυτού, προς το παρόν μονοκαλλιέργεια “εμβληματικών” επενδύσεων ΑΠΕ με πολύ μικρό προσωρινό εργασιακό αποτύπωμα και τα κέρδη αυτών εκτός Δυτικής Μακεδονίας.
Χθες στην 4η εδαφική επιτροπή του προγράμματος ΔΑΜ-και με αυτά που άκουσα εξ Αθηνών-προς στιγμήν νόμισα ότι βρισκόμασταν κάπου στο 2020…
Προσέλκυση πραγματικών εμβληματικών επενδύσεων “χθές” με σοβαρά όμως κίνητρα…π.χ.σιδηρόδρομος…

11 σχόλια

  • Είναι δυνατόν να λες τέτοιες μπαρούφες Χάρη; Η Μετάβαση την μόνη επένδυση που ξέρει είναι τα φωτοβολταϊκά άντε και καύση σκουπιδιών. Ή μας δουλεύετε τελικά εκεί στη ΖΕΠ ή δεν πήρατε χαμπάρι τι παίζει… αφωνία στα Όργανα λαλίστατος στο Facebook

  • Για πόσα από αυτά που λες κε Γκοβεδάρο υπάρχουν ώριμα σχέδια. Για πόσα έχει βρεθεί χρηματοδότηση. Πόσες θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες θα δημιουργηθούν.
    Στην επιτροπή όλοι έλεγαν τον πόνο τους προσωπικό και όχι συλλογικό.

    • Εγω Πάλι λέω να μας πει ποια μεγάλα έργα που δεν έχουν γίνει ( πανεπιστήμιο , δρόμος Αμύνταιο Φλωρινα κ.α.) εννοεί . Πιστεύω ότι πάει στις συσκέψεις , βλέπει ότι ο πρυτανης στο πανεπιστήμιο προχωρά το ΣΔΙΤ των 750 εστιων, την πανεπιστημιούπολη στην ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ , τη ζώνη καινοτομίας τον πράσινο υπερυπολογιστή. Το πράσινο υδρογόνο στην ΑΕΒΑΛ, έργα που τρέχουν ΟΛΑ. Σου λέει ο κόσμος δεν τα ξέρει κάτσε να πω πως διεκδικώ και θα γίνουν έτσι κι αλλιώς θα πω ότι τα έκανα εγώ..
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χάρη όπως κατάλαβες πρώτη φορά που συμμετείχες η αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε ένα ευρώ για έργα και δεν μπορεί να κάνει έργα. ΖΗΤΑ χρήματα για να προσχεδιάσει , να μελετήσει , να ωριμάσει να προκηρύξει και να υλοποιήσει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ότι έχει ανάγκη η περιοχή.

  • παιδια , το παιχνιδι ειναι χαμενο, κουμαντο κανει η αθηνα και οι δικοι μας ειναι απλα ιθαγενεις

  • Ο Χάρης κατάλαβε ότι είναι αντιπεριφερειάρχης ?? Πρεέπει να αφήσει το facebook στην άκρη και να διεκδικεί πράγματα…

  • Γκοβεδαρος, δήθεν κριτική και αερολογιες εκ του ασφαλούς για το κακό κράτος που μας πολεμάει από το φουμπου αλλά εχει την θεσουλα του αντιπεριφερειάρχη καβαντζωμενη για να κάνει βόλτες και προσωπική προβολή. Τι ζούμε ρε.

    • Ο Κιανας πέρασε και δεν ακουμπήσε πουθενά.
      Αρμοδιος Αντιπεριφερειαρχης τόσα χρόνια και Πρόεδρος ΤΕΕ.
      Αν θυμάται κάποιος τίποτα από την δραστηριότητα του τότε είμαι υπερβολική.

      • Ο Κιάνας ήταν και είναι από τους αποτελεσματικότερους πολιτικούς που έχει η περιοχή μας! Δεν μασούσε να μιλήσει και όταν έβαζε κάτι στον νου του το πετύχαινε!
        Ο Γκοβεδάρος έχει μπερδευτεί! Ας τα έλεγε στην επιτροπή ή ας μας πει πως θα τα πετύχει αυτά που γράφει! Είναι μέσα στο παιχνίδι, διαμορφώνει το μέλλον μας! Επιτέλους ας κάνει πράξη κάτι νέο κάτι δικό του! Φτάνει με την απλή συνέχεια των έργων του Κασαπίδη. Καλά κάνουν και τα συνεχίζουν τα έργα αλλά ας βάλουν και την δικιά τους πινελιά!

  • Προσπαθουν οι άνθρωποι αλλά η Αθήνα έχει την πίτα και μαχαίρι κι αυτή μόνο αυτή αποφασίζει πιυ θα μοιράσει τα κομμάτια. Αλλά οι επιχειρηματίες της περιφέρειας που είναι; Γιατί περιμένουμε ξένους κι οι δικοί μας κάνουν τον Κινέζο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι