Το παράπονο – καταγγελία αναγνώστριας του kozan.gr για την κατάσταση που αντίκρισε τον τάφο του σύζυγού της στα κοιμητήρια Κοζάνης, από αγνώστους που προκάλεσαν ζημιές (Φωτογραφία)

6 Ιουλίου 2024
20:25

 

Την Τετάρτη στις 4/7/24 πηγαίνοντας στα Κοιμητήρια Κοζάνης μνήμα του συζύγου μου που απεβίωσε πρόσφατα, είδα φθορές και τον μαρμάρινο σταυρό πεσμένο και σπασμένο σε τρία κομμάτια και δεν είναι το σοκ που έπαθα ούτε έχει να κάνει με το κόστος, όσο το ψυχολογικό και ηθικό κομμάτι αυτής της ανίερης πράξης . Απαιτώ λοιπόν ως δημότης αυτής της πόλης, επιτέλους ο Δήμος να δείξει ενδιαφέρον και σεβασμό στο χώρο που αναπαύονται οι άνθρωποι μας ως οφείλει. είτε να υπάρχουν φύλακες στο χώρο είτε πόρτες που κλείνουν ώστε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

6 σχόλια

  • Το ίδιο και χειρότερα συνέβη και σε εμάς στις 20 Ιουνίου. Πολύ μεγαλύτερη ζημιά, πεσμένη και σπασμένη η πλάκα με το όνομα με τη φωτογραφία, καθώς και το μάρμαρο της βάσης της πλάκας.

  • Σωστή η επισήμανση της αναγνώστριας να μπουν φύλακες. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΛΟΠΩΝ αξεσουάρ από τάφους. Εμένα κλέψανε από το μνήμα της μητέρα μου στα κοιμητήρια της Ν. Καρδιάς το καντήλι και το ανθοδοχείο. Στο ακριβώς δίπλα σπάσανε τα μάρμαρα και κλέψανε τα μαρμάρινα ανθοδοχεία. Κι από άλλους τάφους έχουν πάρει σταυρούς κλπ. Στη Ν. Καρδιά στα μνήματα, πρέπει να μπουν κάμερες. Κι από ότι έχω ακούσει και σε πολλά άλλα χωριά υπάρχει πανδημία κλοπών. Οι σταυροί που είναι μεταλλικοί δεν έχουν καμια ιδιαίτερη αξία γιατί δεν είναι χάλκινοι, ή τα ανθοδοχεία… οι παθόντες πρέπει να τα καταγγέλλουν και κάποια στιγμή να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι.

  • Θα βγει δελτίο τυπου και θα δινει απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζετε και θα τακτοποιήσει όλα τα κακώς συμβαίνοντα στον χώρο των κοιμοτηριων
    Βέβαια δεν θα υπάρξουν φωτογραφίες γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει να προβάλλονται τα μικρά της εργα αλλά μόνο τα μεγάλα
    Υπομονή θαρθει και αυτών η τακτοποίηση,

  • Ας γίνει επιτέλους κάτι με τη φύλαξη στα κοιμητήρια!
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανοιχτές πόρτες όλη τη νύχτα, κανένας έλεγχος σε τίποτα.
    Μέχρι και η πόρτα των οστεοφυλάκιων ανοιχτή μερα νύχτα να μπαίνοβγαίνει όποιος θέλει
    Είναι δυνατόν;

  • Ανθρωπινο χερακι ειναι προς ιδιον οφελος. Καταστρεφουν και μετα τα επισκευαζουν οι ιδιοι επι χρημασι φυσικα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι