Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός»: Αναστολή της λειτουργίας των νεανικών κατασκηνώσεων στον Πτελεό Μαγνησίας

7 Ιουλίου 2024
09:17
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου«Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός» μετά λύπης ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων για μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πτελεό Μαγνησίας, λόγω αναγκαίων παρεμβάσεων για τη συντήρηση, ασφάλεια και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.
Όπως είναι γνωστό, τα πρώτα κτήρια στον κατασκηνωτικό χώρο ανεγέρθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στα οποία βαθμηδόν προστέθηκαν και άλλα με τη συμβολή δωρητών και ευεργετών. Στα πενήντα περίπου χρόνια της λειτουργίας των κατασκηνώσεων φιλοξενήθηκαν κάθε καλοκαίρι πολυπληθείς ομάδες παιδιών και εφήβων, προ πάντων από την Κοζάνη,  που διατηρούν ευγνώμονες μνήμες από το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, το παιχνίδι, το τραγούδι, την αυτενέργεια και τις φιλίες, αλλά και από τα πνευματικά ερεθίσματα πουεπέδρασανστη ζωή τους.
Το κόστος των επισκευών είναι υψηλό, με αποτέλεσμα η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων να εξαρτάται από την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων.
Η Στέγη Παιδιού Κοζάνηςπροσβλέπει στη συνδρομή και τις προτάσεις των φίλων της, προ πάντων των «Φτελιανών» κατασκηνωτών κατασκηνωτριών και στελεχών, για την εξεύρεση λύσεων.
                                                                             Κοζάνη 28/6/2024
                        Για το Δ.Σ. του Σωματείου
                     Η Πρόεδρος                            Η Γραμματέας
Μαγδαληνή Παπαδοπούλου               Βιβιάννα Χατζηδάμου

3 σχόλια

  • Οι πόροι είναι μόνο μέσα από προγράμματα.
    Μελέτη πλήρης, προϋπολογισμός δαπάνης και υποβολή του φακέλου για χρηματοδότηση.
    Αν ψάχνετε δωρητες από μισθωτούς που ο μήνας δε βγαίνει θα μείνετε χωρίς ανακαίνιση.

  • Γιατί τόσα χρόνια δεν είχατε αντιληφθεί ότι τα κτίρια και γενικά η κατασκήνωση ήθελε τις αναγκαίες επιδιορθώσεις συντηρήσεις κλπ και το ανακαλύψατε τώρα λίγο πριν την λειτουργία της κατασκήνωσης;
    Δυστυχώς και έτσι όπως τα λέτε να είναι η ανακοίνωση δεν πειθει

  • Το κτιριακό συγκρότημα κτίσθηκε χωρίς άδειες κλπ, έπρεπε να το τακτοποιήσετε εδώ και μερικά χρόνια. Παράλληλα έπρεπε να το εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα. Θέλει χρήματα αρκετά για να γίνει λειτουργική η κατασκήνωση. Στο διοικητικό συμβούλιο κατά καιρούς υπήρχαν δικηγόροι, μηχανικοί κλπ , οι οποίοι ήξεραν το πρόβλημα, αλλά δεν έγινε καμιά ενέργεια. Με δωρεές το μόνο που θα κάνετε είναι να καθαρίσετε το χώρο, διότι δωρητές με πολλά λεφτά δεν υπάρχουν σήμερα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι