Κοζάνη: Παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους για την ασφάλεια των διερχομένων ζητούν οι κάτοικοι στο Πρωτοχώρι

7 Ιουλίου 2024
23:13

Σοβαρά προβλήματα με διαβρώσεις, λακούβες και καθιζήσεις σε αρκετά σημεία των κεντρικών δρόμων στην τοπική κοινότητα Πρωτοχωρίου, στο Δήμο Κοζάνης, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, που ζητούν άμεσα να επιληφθεί η υπηρεσία τεχνικών έργων.

Όπως, μάλιστα, τονίζουν οι δύο δρόμοι οδηγούν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου καθημερινά, διέρχονται πλήθος οχημάτων και παίζουν παιδιά, με την ανησυχία να είναι καθημερινή για τους γονείς.

Κοζάνη: Παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους για την ασφάλεια των διερχομένων ζητούν οι κάτοικοι στο Πρωτοχώρι

Οι κάτοικοι ζητούν από την δημοτική αρχή πρώτα απ’ όλα να τοποθετηθούν σαμαράκια, ώστε να μειωθεί η ταχύτητα που αναπτύσσουν οι οδηγοί στους δύο κεντρικούς δρόμους του Πρωτοχωρίου, έως ότου ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του χωριού. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν είναι λίγες οι φορές που προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα και η ανησυχία είναι μεγάλη σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των παιδιών, που, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και στην παιδική χαρά.

Ζητούμενο, επίσης, για τους κατοίκους είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 5 τόνων από τους δύο κάθετους δρόμους στο κέντρο του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους εν λόγω δρόμους δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια.

EΡΤ Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • παρ. 8 του ά. 2 του Ν. 4388/2016, το οποίο ορίζει ότι: «Απαγορεύεται η διέλευση στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας, στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων για λόγους οδικής ασφάλειας (προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών των οδών αυτών) και αποτροπής της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδοστρώματος του οδικού δικτύου, για το οποίο ισχύει η απαγόρευση. Εξαιρούνται οι διελεύσεις οχημάτων άμεσης ή έκτακτης ανάγκης, οδικής βοήθειας ή όταν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι