Πτολεμαΐδα: Συνεργασία του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το project Innovative Skills for Nurses 

9 Ιουλίου 2024
06:21
Κανένα σχόλιο

Το project Innovative Skills for Nurses έχει στόχο να αναπτύξει καινοτόμα προγράμματα σπουδών νοσηλευτικής με επίκεντρο τους φοιτητές, προκειμένου να ανταποκρίνονται καλύτερα στις μαθησιακές τους ανάγκες.

Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

  1. Η ανάπτυξη ενός Προγράμματος Σπουδών που θα εφαρμοστεί σε όλα τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια για την εκπαίδευση των Specialist Nurse (SN) και των Advanced Practice Nurse (APN) στα γνωστικά αντικείμενα της αναισθησιολογίας, της μονάδας εντατικής θεραπείας ενηλίκων και της μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών.
  2. Στο project συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και Λιθουανία) με σκοπό την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκά αποδεκτού προγράμματος σπουδών. Υπεύθυνος της ελληνικής πλευράς είναι ο καθηγητής νεογνολογίας Τσακαλίδης Χρήστος, της Β΄ Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  3. Η παροχή σε εκπαιδευτές, καθηγητές και σπουδαστές νοσηλευτικής και μαιευτικής καινοτόμων ψηφιακών δεξιοτήτων και μεθόδων διδασκαλίας, εικονικών σεναρίων και διαγνωστικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα προσφέρεται για συμμετοχή νοσηλευτών/μαιευτών, οι οποίοι είτε μόλις αποφοίτησαν και θέλουν να ασχοληθούν με τα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος, είτε εργάζονται ήδη και θέλουν να εμπλουτίσουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει πλήρη θεωρητική κατάρτιση, αλλά κυρίως πρακτική εξάσκηση στους νοσηλευτές, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν στις εργασιακές απαιτήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: https://innoskillsnurses.umfst.ro/index.php

Φυλλάδιο στα Ελληνικά

Με εκτίμηση

Μαρία Τζητηρίδου-Χατζοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια

Τμήμα Μαιευτικής

Σχολή Επιστημών Υγείας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι