Οι προτάσεις συνεργασίας της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Δ. Μακεδονίας προς το «Δυναμικό ΤΕΕ ΔΜ» & προς τη “Νέα Πρόταση Μηχανικών Δ. Μακεδονίας” για την εκλογή Προεδρείου Αντιπροσωπείας, Μελών και Προεδρείου Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.

9 Ιουλίου 2024
13:16

Κοζάνη, 09/07/2024

Προς: «Δυναμικό ΤΕΕ ΔΜ»

Θέμα:  Πρόταση συνεργασίας

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για συνάντηση, γεγονός που δεν συνάδει με τη λειτουργία και το πνεύμα συνεργασίας που θα έπρεπε να πηγάζει από όλες τις παρατάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ανεξαρτήτως της πρόθεσής σας για προγραμματική σύγκλιση και συνεργασία, θεωρούμε χρέος μας ως παράταξη να σας κοινοποιήσουμε την πρότασή μας, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους της προεκλογικής περιόδου, του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως της διάθεσης των μελών της παράταξής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας προτείνει το μοντέλο της ενιαίας διοίκησης. Δηλαδή, κάθε παράταξη που έχει συγκεντρώσει πάνω από 10% να εκπροσωπηθεί στα όργανα διοίκησης. Έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, για το αν το ΤΕΕ πρέπει να διοικείται μόνο από τον Πρόεδρο. Πάγια θέση μας είναι πως πρέπει να λειτουργούν όλα τα όργανα διοίκησης και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στη θέση του προέδρου, ούτε αποτελεί υποχρέωση η κατοχή της προεδρίας μόνο από μια παράταξη, δηλαδή την πρώτη, όπως εσείς ισχυριστήκατε σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Γι’ αυτό και η πρόταση μας περιλαμβάνει εναλλαγή στη θέση του προέδρου και συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, ως πρώτη δύναμη, να έχει την προεδρία του τμήματος για τη μισή θητεία (24 Μήνες) και η υπόλοιπη να μοιραστεί στις άλλες δύο παρατάξεις με τον τρόπο που οι ίδιες θα επιλέξουν.

Επιπλέον, για τη λειτουργία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προτείνουμε οι θέσεις της Aντιπροσωπείας του τμήματος (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας) να κατανέμονται ως εξής: ο πρώτος να κρατήσει τη θέση του Προέδρου, ο δεύτερος του Αντιπροέδρου και ο τρίτος του Γραμματέα.

Σε ό,τι αφορά τις νομαρχιακές επιτροπές, προτείνουμε κάθε παράταξη να έχει την προεδρία σε έναν από τους υπόλοιπους 3 Νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας.

Για τις μόνιμες επιτροπές, παρουσιάζουμε λίστα με 10 μόνιμες επιτροπές που θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να συσταθούν στη νέα περίοδο, και οι οποίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα και οι θέσεις τους θα αποτελούν άποψη της διοίκησης και κατ’ επέκταση του Τεχνικού Επιμελητήριου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

  1. Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης
  2. Επιτροπή Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  3. Επιτροπή Πολεοδομίας και Χωροταξίας
  4. Επιτροπή Υδάτινων Πόρων και Διαχείρισης Υδάτων
  5. Επιτροπή Τεχνολογίας και Καινοτομίας
  6. Επιτροπή Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων
  7. Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης
  8. Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων και Ασφάλειας
  9. Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  10. Επιτροπή Νέων Μηχανικών και Επαγγελματικών Θεμάτων

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας και να συμβάλλετε στη διαμόρφωση μιας ενιαίας και αποτελεσματικής διοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος όλων των συναδέλφων μηχανικών και της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Για τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

Δυτικής Μακεδονίας

Κιάνας Μ. Στέργιος

Επικεφαλής

Θέμα:        Πρόταση Συνεργασίας

Προς: «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Το 2019 πήραμε μια ιστορική απόφαση, παρόλο που οι εκλογές του ΤΕΕ/ΤΔΜ ανέδειξαν πρώτη δύναμη το Δυναμικό ΤΕΕ, οι παρατάξεις μας αποφάσισαν να συνεργαστούν και να αποδείξουν πόσο σημαντικό έργο μπορεί να επιτελεστεί, χωρίς προσωπικές ατζέντες και τακτικισμούς.

Στις εκλογές του 2024 οι μηχανικοί προσήλθαν στις κάλπες και, παρά το διχαστικό λόγο και τον στιγματισμό που προσπάθησαν να επιβάλουν ορισμένοι, η κάλπη έδειξε ότι οι συνάδελφοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Η δική μας αντίληψη και θέση είναι πως αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί και η συνεργασία δεν πρέπει να σταματήσει. Η επόμενη τετραετία θα δείξει πως και μπορούμε και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κλάδο μας και τους συναδέλφους μας. Οι κομματικές πεποιθήσεις του καθενός δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του τμήματος, το δείξαμε και θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Κανένα κόμμα δεν είναι πάνω από τον κλάδο και τους συναδέλφους μας. Ανεξάρτητα από το πού ανήκει ο καθένας πολιτικά, καταλαβαίνουμε ότι τα ζητήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου δεν αντιμετωπίζονται με κομματικές ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2019, με στόχο το Τεχνικό Επιμελητήριο να έχει καθαρή φωνή, ώριμες σκέψεις και στοχευμένες τοποθετήσεις.

Με εκτίμηση,

 

 

Για τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

Δυτικής Μακεδονίας

Κιάνας Μ. Στέργιος

Επικεφαλής

23 σχόλια

  • Τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές όλα αυτά?

    Επικοινωνιακή διαχείριση ήττας φαίνεται το δελτίο τύπου.

    • Οι εκλογές πέρασαν μεγάλε! Δεν ξέρω αν το θυμάσαι αλλά εκλογές είχαμε στις 19 Μαΐου. Εκεί παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν από άλλη παράταξη, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα με τη νίκη της δημοκρατικής κίνησης μηχανικών!

    • Η Καστοριά μίλησε! Αλου ρα!😄😄😄 Πολύ Κοζανιτικη έκφραση! Χάρη εσύ?? Τι δεν είσαι με τον φίλο σου???

  • Ελα ελα Στεργιουλη τα έχετε βρει προ εβδομάδων με την Πρόταση και ρίχνετε στάχτη στα ματια των μηχανικων για μια ακομη φορα ταχα για συνεργασίες αναλογικες ως πρωτη δυναμη μονο που ξεχνας το Δυναμικό με το ίδιο ποσοστό ακριβώς που ειναι επισης πρωτη δυναμη
    Καλη θητεια με την Προταση και καλα να περνατε συνεχίζοντας το ίδο μοντέλο , δλδ το τιποτα

  • Οι πραγματικές προτάσεις γίνονται λίγες μέρες μετά τις εκλογές, όχι σχεδόν δύο μήνες μετά απλά για να τηρηθουν τα προσχήματα πριν την αντιπροσωπεία…

  • Τι είναι αυτά που μας λες; τι αναλογικοτητες; αυτά να τα λεγες πριν και να δεις αν σας βγάζαμε πρώτη δύναμη. Κιάνα ξανά δεν βγαίνεις. Εμείς τρέξαμε για εσένα. Η δημοκρατία αδικείται.

  • Σας αγνόηδαν αλλά εσύ το παίζεις ενωτικός.Θα συνεργαστείς με αυτούς που σε στόλισαν και καλά σου έκαναν προεκλογικά. Τα ξέχασες Κιάνα όπως ξέχασες και φωτογράφιζοσαν με Σαββόπουλο που κατηγορεί συνέχεια τον Κασαπιδη που σας έβγαλε την πρώτη τετραετία. Μην μας ξενερώνεις άλλο. Φτάνει πια.

  • Είτε πρώτη με δέκα ψήφους διαφορά, είτε δεύτερη με 12% από την πρώτη παράταξη, μόνο η ΔΚΜ δικαιούται να κάνει πρόταση συνεργασίας στην τρίτη (και ανεξάρτητη) παράταξη. Αυτό πιστεύουν. Την οποία Νέα Πρόταση και θεωρεί κτήμα της!

  • ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΚΜ ΠΟΥ ΑΤΟΜΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ “ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ” ΚΑΙ ΚΑΛΑ….
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ….
    ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ….

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ….ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΛΑ…

    • Τι ακριβώς κάνει δλδ ο συγκεκριμένος? Για ενημέρωσε μας λίγο εσύ ΔΙΚΑΙΕ. Να μάθουμε και εμείς.
      Που τον αδίκησε η παράταξη του?
      Εκτός από τις θεωρίες συνομωσίας, έχεις κάτι πιο πιαστό?

  • Kιανα όπως φαινεται απο τα γραφομενα σου έπεσαν οι πιέσεις εκ των έσω υποψηφίων της παράταξης σου για να μην αδικηθεί η υποψηφια του δυναμικού ΠΑΣΟΚ? Στις επόμενες εκλογες κατεβείτε όλοι σε ένα ψηφοδέλτιο μην το παίζεται κομματικοί και πετάτε στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων σας. Τι νίκη πρωτιάς ήταν αυτή τελικά? Το Τ.Ε.Ε όσο πάει χάνει πολύ την αίγλη του. Με τέτοιες ανακοινώσεις σε βλέπω στις επόμενες αν είσαι υποψήφιος πάλι να χάνεις την πρωτιά από δικού σου ψηφοφόρους.

  • Ο Στασινός δεν έκανε σαν εσένα. Έχασες την αυτοπεποίθηση Στέργιο. Άσε το ΤΕΕ πουθενά σε καμία επιτροπή. Το ΠΕΡ. Ταμείο σου πήρε αρμοδιότητες. Η ΑΝΚΟ όλες. Οπότε ένα ΤΕΕ αδύναμο. Αν σου πάρουν και τη μισή προεδρία καλά θα είναι.

  • Είναι απίστευτη γελοιότητα κ. Κιάννα να δημοσιοποιείτε τις συζητήσεις σας με τις άλλες παρατάξεις. Τα εσωτερικά σας προβλήματα δεν μας αφορούν.

    • Στέργιο την παράταξη σου και τους ψηφοφόρους τους σπρώχνει ς πέρα για το Δυναμικό ΤΕΕ. Θα μας γυρίσεις σε άλλες εποχές. Δεν σε ξανά ψηφίζω αλλά πιο καλά δε θα ξανά ψηφίσω ΔΚΜ.

  • Τελικά, υπογα με πολλά τρολ δεν έχουν μόνο τα κόμματα αλλά και το Δ.ΤΕΕ. Η εμπειρία δεν κρύβετε.

  • Αλήθεια, από που πηγάζει η σιγουριά οτι υποχρεωτικά η Νέα Πρόταση πρέπει να υπακούει τις οδηγίες της ΔΚΜ? Σας οφείλει κάτι; Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

    Εξαιτίας της Νέας Πρότασης έγινε πρόεδρος ο Κιανας με 34%.

  • Θυμήθηκε ο εκ των αρχηγών του Κασαπίδη και της τοξικότητας που προκάλεσε όλη η ομάδα πέρισυ, την “ενωτικότητα” την ημέρα της Αντιπροσωπείας. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και πόσα λέγατε δημόσια το 2023, για συμφέροντα που έχει δήθεν η αντίπαλη παράταξη που τελικά κέρδισε. Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον πρόεδρο που ακολουθεί κατά γράμμα τον πολιτικό του μέντορα.

    Νωρίς θυμήθηκαν την σύγκλιση! Όταν είδαν ότι το καράβι δεν είναι τόσο σίγουρο όσο θεωρούσαν. Τώρα η μπάλα στην εξέδρα.

  • Ε τότε αφού τα βρείτε την ψηφοφορία γιατί την κάνετε. Ρε σεις παντού συμμαχίες. Δεν είναι λέει το θέμα κομματικό. Τότε ένα ψηφοδέλτιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι