ΣΕΕΕΝ Δ. Μακεδονίας: Ούτε ώρα χωρίς τηλεθέρμανση – Καμία αύξηση στην τιμή της

9 Ιουλίου 2024
16:25
Κανένα σχόλιο

 

Οι εξελίξεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική της «πράσινης» μετάβασης -απολιγνιτοποίησης στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης είναι ανησυχητικές.

Το κλείσιμο των ΑΗΣ που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση, η πολιτική μετατροπής του αγαθού της τηλεθέρμανσης σε εμπόρευμα μέσα από τις δημοτικές επιχειρήσεις οδήγησαν να είναι στον αέρα η λειτουργία της και μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της να είναι η υπέρογκη αύξηση της τιμής της.

Ο ΑΗΣ Καρδιάς έχει κλείσει επιβαρύνοντας την τηλεθέρμανση με το υπέρογκο  κόστος των ηλεκτρολεβήτων αφού η Πτολεμαίδα 5 καθυστέρησε την έναρξη λειτουργίας της εκτινάσσοντας τα χρέη της ΔΕΤΗΠ προς τη ΔΕΗ Α.Ε.

 Η ΔΕΗ Α.Ε με εξώδικο απαιτεί από την ΔΕΤΗΠ 92 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη τιμή που θα πουλάει η ΔΕΗ Α.Ε στις τηλεθερμάνσεις της περιοχής.

Δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων υποδομής για διασύνδεση των συστημάτων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που δημιουργούν καθυστερήσεις.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να οδηγήσει σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!!!

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όσους στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της «πράσινης» μετάβασης, τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που στήριξαν το πλαίσιο εμπορευματοποίησης της θέρμανσης, τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές που καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό προτείνοντας νέους φόρους στο λαό για να σωθούν τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε.

Μόνος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα που μπορεί να δώσει ανάσα στο λαό. Όπως έδωσε με την καθυστέρηση της επιβολής της αύξησης μέχρι τώρα. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και διεκδικούμε.

  • Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της.
  • Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Επέκταση της και σε άλλους οικισμούς.
  • Να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους, με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις οι ΑΗΣ και τα ορυχεία της περιοχής.
  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΤΗΠ. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή (ΣΔΙΤ κλπ.).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΗ, 8:00 μ.μ.

Πτολεμαΐδα 9/7/2024

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι