Πτολεμαΐδα: «Στέρεψε» από νερό η περιφερειακή τάφρος και «οργιάζει» η βλάστηση στις κοίτες των ρεμάτων

10 Ιουλίου 2024
10:26

Στάσιμα μόνο ύδατα, σε ορισμένα σημεία, της Κεντρικής Περιφερειακής τάφρου, στο τρίγωνο Ασβεστόπετρας, Άρδασσας, Πτολεμαΐδας, αντικρίζουν οι αγρότες, αλλά και όσοι διέρχονται από εκεί, γιατί, δεν έπεσαν, φέτος χιόνια στο Άσκιο, και οι πηγές, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναβλύζουν μεγάλες  ποσότητες νερού.

Στην κοίτη της τάφρου, όπως επισημαίνει ο Σίμος Κουτρούδης Αγρότης, τα δέντρα και τα χόρτα έχουν θεριέψει, σπασμένα κλαδιά και άλλα φερτά υλικά έχουν διασπαρθεί παντού, ενώ, και στα γύρω αναχώματα έχουν στοιβαχτεί ξερά κλαδιά, με ορατό τον κίνδυνο πυρκαγιάς και για τις καλλιέργειες ένθεν κι ένθεν του καναλιού.

Οι αγρότες εκφράζουν τον φόβο, ότι στο ενδεχόμενο έντονων βροχοπτώσεων, θα υπερχειλίσουν τα ύδατα και θα πλημμυρίσει μαζί με τα χωράφια και η πόλη,  γι αυτό και απευθύνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό της τάφρου.

Εν τω μεταξύ, μετά την κοπή δέντρων σε σημείο, όπου προσείλκυε το ενδιαφέρον των περιπατητών το καλοκαίρι προσφέροντας δροσιά, έχει μειωθεί αισθητά, η προσέλευσή τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

  • Κοπή δέντρων από τον Δήμο Εορδαίας;;; Πέφτω από τα σύννεφα.. Αποκλείεται!
    Υ.Γ. Μάλλον στέρεψε γιατί από εκεί αντλούν το νερό για το beach party στο γήπεδο. Είναι δυνατόν να μην το κατάλαβε κανείς;

  • Μην αγχώνεστε. Θα σας κάνει ο δήμος κανένα χιουμοριστικό βιντεάκι και όλα καλά. Δεν χαλάει χατίρι κανενός η δημοτική αρχή.

  • Γιατί έπρεπε να εμφανιστεί στο άρθρο αυτή η κατάσταση.
    Ο Δήμος δεν υπάρχει για να φροντίσει το θέμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι