Επιστολή αναγνώστη στο Kozan.gr: Το Κουρί αναβαθμίστηκε για να γίνει πόλος έλξης, αλλά κάποιοι ίσως δεν το θέλουν

16 Ιουλίου 2024
18:20

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά έργα στο δάσος Κουρί, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι: Γιατί δεν υπάρχει ένα αναψυκτήριο; Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να επισκέπτονται τον χώρο, οι γονείς με τα παιδιά τους και άλλοι επισκέπτες, αλλά να παραμένουν σε σημεία της πόλης, βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις, με άλλου είδους παιδικές χαρές  ή να απολαμβάνουν κάπου αλλού τον καφέ τους;  Αυτό που ακούγεται  και μένει να μας πουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αν ειναι έτσι, είναι ότι δεν μπορούν να τα συννεοηθούν μεταξύ τους, ο Δήμος, το Δασαρχείο και οι πρόσκοποι! Και προκύπτει επίσης το ερώτημα: Όλοι αυτοί δεν θέλουν να γίνει κάτι για το καλό της πόλης και να εξυπηρετείται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού; Γιατί σίγουρα μπορεί να βρεθεί λύση. Οι πρόσκοποι έχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές εγκαταστάσεις στο Κουρί. Πρέπει να χρησιμοποιούν και τον χώρο, ο οποίος χρησιμοποιούνταν παλιότερα σαν αναψυκτήριο; Επίσης τι θα γίνουν όλα αυτά τα ξύλινα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί;  Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να είναι πραγματικά το Κουρί πόλος έλξης, αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι κάποιοι δεν το θέλουν και το απαξιώνουν!

Υ.Γ1 . Δεν έχω καταλάβει επίσης, τι λόγο έχει η απαγόρευση πρόσβασης σε ένα χώρο με πράσινο, κάποιες μέρες με καύσωνα. Σε ένα δάσος, όπου κυριαρχούν οι βελανιδιές κι όχι τόσα πολλά πεύκα!!!

ΥΓ2. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και αν κάποιος διαφωνεί, μπορεί να πει την δικιά του, με επιχειρήματα.

Ένας Αναγνώστης

13 σχόλια

  • ολοκληρο κουρι που θα μπορούσε να ειναι κοσμημα και κατι που μπορεί να κερδίσουν όλοι οι πολίτες της πολης και εχει κλειδωμένες τουαλετες ενα τενις με σαπιο αθλιο terain και μια παιδική χαρα χωρις καμια ασφαλεια που θα πρεπει να υπάρχει βάση νομοθεσίας κατα τα αλλα όλα τέλεια θα τα αλλαξουμε ολα…ερε που ζούμε!!!!

    • Πολλή καλά τα είπατε έτσι ακριβώς.πειν λίγες μέρες πήγα Νάουσα στον Αγ Νικόλαο έπαθα πλάκα μαγαζιά.κόσμος , γήπεδα σε ένα χώρο πολύ μικρότερο από το κουτί Φυσικά να μην πούμε και την ωραία λίμνη μας που αν ήταν αλλού θα γινόταν ο χαμός .

      • Τα επιφανειακά νερά είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο θέμα για την πόλη της Κοζάνης! Θα μπορούσαν να υπάρχουν σε κάποια σημεία, αλλά μάλλον χρειάζονται συντήρηση και …..

  • Θα έπρεπε να υπάρχει ένα αναψυκτήριο και επίσης τις μέρες του καλοκαιριού πιο πυκνά δρομολόγια αστικών να μπορεί να πηγαίνει η νεολαία που δεν έχει όχημα.

  • Υπάρχουν συμφέροντα, κάποιοι θέλουν τους γονείς να πίνουν καφέ και τα παιδιά να παίζουν μπάλα στην πλατεία. Δε θέλουν να χάσουν την πελατεία. Αν γίνουν οργανωμένες υποδομές αναψυχής – αναψυκτήρια – κυλικεία στο κουρί, θα πληγεί η κίνηση της πλατείας.

    • Ας μην τα ρίχνουμε όλα στα “συμφέροντα” αγαπητοί.
      Μόνοι μας φτιάχνουμε την τύχη μας… Ας πάρουν οι γονείς τα παιδιά τους (με θερμός και ψυγεία για πικ Νικ) και ας δημιουργήσουν ρεύμα προς το Κουρί και μετά να δείτε πως από την πίεση του κόσμου θα βρεθούν λύσεις….

      • Η έλλειψη βασικών υποδομών πχ μιας τουαλέτας ή μιας βρύσης δυσκολεύει την οποιαδήποτε δραστηριότητα με παιδιά. Στα λόγια όλα εύκολα είναι όμως όταν έχεις οικογένεια ψάχνεις και μέρη που θα υπάρχουν τα στοιχειώδη.

  • Πάντως η εικόνα του χώρου μετά από μαζική επίσκεψη κοινού δεν μας τιμά! Φαντάσου να γίνει και καφετέρια!

  • ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΊΣ ΑΛΛΆ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

    • Και οι Πρόσκοποι και οι οδηγοί μια χαρά είναι. Το θέμα είναι με το καθεστώς που επικρατεί και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να βοηθήσουν να βρεθεί μια λύση!

      • Πράγματι, θα είχε ενδιαφέρον, κάποιος που γνωρίζει το θέμα, να ενημερώσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του άλσους και τα δικαιώματα χρήσης των τμημάτων του για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για την πηγή και τις αιτίες των προβλημάτων που εμποδίζουν την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι