Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:00, η αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης γεμίζει με φωτογραφίες, συζητήσεις και μουσικές.

16 Ιουλίου 2024
18:56
Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:00, η αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης γεμίζει με φωτογραφίες, συζητήσεις και μουσικές.
Φιλοξενούμε τον Δημήτρη Βαβλιάρα, επίσημο φωτογράφο της Fuji, με διεθνή βραβεία, ο οποίος θα παρουσιάσει:
• Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: «Ασπρόμαυρες Διηγήσεις»
• Ανοιχτή συζήτηση, με τίτλο: «Φωτογραφία, το κήρυγμα της ψυχής προς τα μάτια»
Ακολουθεί live με τον Θοδωρή Χατζηνικολάου, με ελληνική έντεχνη και ροκ μουσική.
Λίγα λόγια για την έκθεση φωτογραφίας «Ασπρόμαυρες Διηγήσεις»
Η φωτογραφία είναι η πραγματικότητα του φωτογράφου. Αυτή που ο ίδιος έχει δει, έχει επεξεργαστεί μέσα του κι έχει επιλέξει να αποτυπώσει και να αναδείξει μέσα από το φακό του. Μια στιγμή μόνο της όποιας ιστορίας, μια πτυχή μόνο του χαρακτήρα ενός προσώπου. Μια στιγμιαία εικόνα, εφήμερη, που μερικές φορές διεκδικεί επάξια, την αιωνιότητα και την καταξίωση, αναδεικνύοντας γενικότερα χαρακτηριστικά, ιδεολογικές αντιλήψεις και στάσεις ζωής ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων.
Ενώ, δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες εκείνες που εμπεριέχουν τα συστατικά εκείνα που τις μετατρέπουν σε σύμβολα.
Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρα πορτραίτα ανθρώπων, μεμονωμένες φωτογραφικές ιστορίες. Οι φωτογραφιζόμενοι/ες θαρρείς πως μάχονται μαζί με τον φωτογράφο για την αλήθεια και την ανθρωπιά, έχοντας κατακτήσει ήδη το πραγματικό νόημα της ζωής. Δε νοιάζονται για την προβολή, δεν διστάζουν να τσαλακωθούν επιζητώντας την αληθινή ομορφιά πίσω από την εικόνα, και η επιτυχία μοιάζει να τους βρίσκει χωρίς να την κυνηγούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι