Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος  Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

19 Ιουλίου 2024
14:27

Την αντίθεσή του στην αδειοδότηση από τη ΡΑΕ σε πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, παρουσία του προέδρου της ΡΑΕ κ. Αθανάσιο Δαγούμα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ, προκειμένου να μην αδειοδοτηθούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για πλωτά συστήματα φωτοβολταϊκών, ενώ ο κ. Δαγούμας εξήγησε από την πλευρά του τον τρόπο αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών από τη ΡΑΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται απέναντι σε μια τέτοια επιλογή, καθώς  τόσο οι πολίτες, όσο  και η Αυτοδιοίκηση, θεωρούμε τη λίμνη Πολυφύτου ως ένα υδάτινο οικοσύστημα για τουριστική ανάπτυξη, για ναυταθλητικούς αγώνες και άλλες τέτοιου είδους δράσεις».

 

10 σχόλια

  • Πρέπει να είμαστε από τους λίγους νομούς αν όχι ο μοναδικός που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμη την λίμνη τουριστικά .
    Μήπως να γίνει κάτι;

  • θα γίνουν και δε θα σε ρωτήσουν κυριε.

    Αν τους φέρεις εμπόδια θα παραπαονεθούν παραπάνω και θα σε συνετίσουν αυτοι που ξέρεις οπότε χαλάρωσε λίγο

  • Περιφερειαεχη το αρδευτικό της βόρειας ζώνης να γίνει και σύντομα. Ολόκληρη η περιοχή διψά ενώ έχει τη λίμνη στα πόδια της.

  • Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν … τους άνοιξες διάπλατες πόρτες και σ έπιασε ο πόνος για τη λίμνη….. άντε απόλαυσε τη θεσούλα σου κανόνισε τις δουλίτσες τους, ξέρεις εσύ και εμείς είμαστε με διαβατήρια στο χέρι μετά τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ που μας ζητάν πίσω την «επιδότηση»

  • Αφού στα φωτοβολταϊκά υπάρχει πλεόνασμα και δεν χρειάζονται άλλα.
    Είναι η τακτική να αντιδράσουμε και τελικά σταματήσαμε την εγκατάστασή τους.
    Φαίνεται δηλαδή ότι είχε αποτέλεσμα η αντίδραση ενώ είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση να μην εγκατασταθούν.

  • Περιφερειάρχη της ΝΔ.
    Υπάρχουν και άλλες περιφερειακές ενότητες πλην της Κοζάνης που μάλλον τις ξέχασες.
    Θα σας θυμηθούμε όμως σύντομα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι