kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Έληξε η σύμβαση του Λευτέρη Πλασκοβίτη στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης – Δε προβλέπεται ανανέωση, αν κι αρχικά άλλος ήταν ο σχεδιασμός

22 Ιουλίου 2024
08:06

 

 Χωρίς Καλλιτεχνικό Διευθυντή & αναμένοντας, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την έγκριση της προκήρυξης για τη συγκεκριμένη θέση, παραμένει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Να θυμίσουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, για να μη μείνει “ακέφαλο” ως προς τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του, είχε προχωρήσει στη δίμηνη πρόσληψη του Λευτέρη Πλασκοβίτη, ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του ως ηθοποιός ή παρουσιαστής ή συντονιστής εκδήλωσης, όταν προέκυπτε η ανάγκη αλλά κυρίως για να προτείνει και να εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τα έργα που θα “ανέβουν” από την Κεντρική, Παιδική, Εφηβική, Ερασιτεχνική και Πειραματική Σκηνή του Θεάτρου, καθώς και τις προϋποθέσεις – απαιτήσεις για το “ανέβασμα” των έργων αυτών, τις προσλήψεις ηθοποιών, τεχνικών και λοιπών καλλιτεχνικών συνεργατών κτλ.. Ουσιαστικά ο Λ. Πλασκοβίτης  εκτελούσε, ατύπως, χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Αυτά μέχρι πριν δύο μέρες, καθώς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της στήλης, που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στις 20/7  έληξε η σύμβασή του και παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ήταν να ανανεώνεται  μέχρι την πρόσληψη του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, εν τέλει, όπως μαθαίνουμε, διαπιστώθηκε πως αυτό δε μπορεί να συμβεί, καθώς μάλλον υπάρχουν νομικά κωλύματα & εμπόδια. Έτσι λοιπόν  γι’ αυτό το ούτως ή άλλως “νεκρό” διάστημα, μέχρι τον Σεπτέμβρη ή κι Οκτώβρη, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δεν θα έχει κάποιο πρόσωπο να ασχολείται με τα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος, με τις κατάλληλες πιέσεις προς το Υπουργείο, να δοθεί η έγκριση, μέσα στο επόμενο δίμηνο, για την προκήρυξη της θέσεως του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κι όλες οι εκκρεμότητες να μπουν σε μια σειρά.

 

Η Χύτρα

 

6 σχόλια

  • Προτιμότερο θα ήταν ο Δήμος Κοζάνης να διαθέσει χρήματα απο τον προϋπολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ σε άλλες δράσεις πχ σχολεία, αθλητικές υποδομές που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

    Είναι πολυτέλεια για την Κοζάνη να χρηματοδοτεί ΔΗΠΕΘΕ όταν υπάρχουν άλλες σημαντικότερες προτεραιότητες.

    Το θεατρόφιλο κοινό της Κοζάνης θα μπορούσε να διασκεδάζει με ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και με παραστάσεις θιάσων που επισκέπτονται την πόλη της Κοζάνης.

    Έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε για τις ζημιές των προϋπολογισμών του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης αλλά και τις ίντριγκες που συνοδεύουν την επιλογή προσώπων που το στελεχώνουν.

    • Πονάει χέρι, κόβει χέρι δηλαδή ε; Έτσι. Απαξιώστε κάθε τι δημόσιο και δώστε τα όλα σε ιδιώτες. Μια και κόπτεσαι για τα σχολεία λοιπόν, επειδή είμαι εκπαιδευτικός, να σου πω ότι οι παραστάσεις της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είναι θεσμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια για εμάς και είναι εγγύηση. Σε αντίθεση με τις παραστάσεις που επισκέπτονται την πόλη μας, οι οποίες τις περισσότερες φορές μας απογοητεύουν και μας εκθέτουν απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους.

    • Ότι να ναι. Τα χρήματα για τα ΔΗΠΕΘΕ είναι για τα ΔΗΠΕΘΕ. Δεν μπορούν να διατεθούν πουθενά αλλού. Ως δεύτερο σχόλιο εκπαιδευτικου που σου σχολιάζει έχω να σου πω, ότι τα σχολεία και ο αθλητισμός πρέπει πρώτα από όλα να προστατευτούν από απόψεις σαν την δική σου. Ο πολιτισμός προηγείται όλων, λείπει από αυτή την πόλη και τα αποτελέσματα της έλλειψης του τα βλέπουμε στις συμπεριφορές σας καθημερινά. Η αμορφωσια έχει βαρεσει κόκκινο στην περιοχή και φαίνεται απ’ το ότι το μόνο που σας νοιάζει είναι η διασκέδαση όπως αναφέρεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πάνω από αυτά τα δύο το Θεατρο και το προσέφεραν σε όλους δωρεάν.

  • Ευτυχώς υπάρχουν και άτομα στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που σηκώνουν ανάστημα για το καλό του θεσμού, της πόλης αλλά και της περιφέρειας.

  • Kozan να σου πω μια ειδηση; για δες λιγακι πως υπαρχει καλλιτ. Διευθ. του παρελθοντος που θελει να μας ξαναρθει ενω ειχε φυγει με τις χειροτερες εντυπωσεις… (οπως οι περισσοτεροι, βεβαια)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι