Επιστολή αναγνώστη στο Kozan.gr: Επισημάνσεις προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης προς όφελος των δημοτών

23 Ιουλίου 2024
11:53

Με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Κοζάνης ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Τουρισμού με σκοπό να δοθεί ώθηση στον μέχρι σήμερα ανύπαρκτο τουρισμό στην πόλη μας και τα δημοτικά διαμερίσματα. Μέχρι σήμερα δεν διάβασα κάποια ανακοίνωση στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας ούτε είδα κάπου αλλού κάποιο ενημερωτικό σημείωμα του έργου της συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας την οποία επικρότησα αρχικά ως βούληση της Δημοτικής Αρχής  όμως στη συνέχεια δεν είδα κάτι να γίνεται άλλα ούτε και να προγραμματίζεται. Παρακαλώ αν υπάρχει κάτι να με ενημερώσετε εσείς σαν kozan.gr ή ο Δήμος Κοζάνης.

Επίσης ο ισχύον κανονισμός καθαριότητας (4891/2021, άρθρο 12), όσο αφορά την καταβολή προστίμων σε όσους ρυπαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης, δεν εφαρμόζεται. Ενδεικτικά δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους πετούν αποτσίγαρα, μπουκάλια, χαρτιά,  η πακέτα με αποφάγια γεμίζοντας λίπη και λεκέδες την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο. Επίσης δεν επιβάλλονται πρόστιμα κυρίως σε νεαρά άτομα που κάθονται με τα παπούτσια τους πάνω στα παγκάκια τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.

Ακόμη, το πλακόστρωτο μονοπάτι που συνδέει το Σμάθκο με τον Προφήτη Ηλία το οποίο κατασκευάσθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Παγούνη, πόλος έλξης για περιπατητές, δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία έχει καταστραφεί και χρήζει αποκατάστασης. Επιπλέον η αξιοποίηση της οικίας Βαμβακά στην οδό Ι. Τράντα  θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά μας ενώ θα αυξήσει και την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Αυτές είναι κάποιες πρώτες βασικές επισημάνσεις και θα παρακαλούσα να αξιολογηθούν από  τους σημερινούς διοικούντες και να δοθούν λύσεις.

6 σχόλια

  • Θα βγει δελτίο τύπου και φωτογραφίες και τα θέματα που θίγεις θα έχουν αντιμετωπισθεί
    Λίγη υπομονή λόγω διακοπων

    • Μαλλον ζεις σε αλλη πολη.Για ποιον τουρισμο μιλας; γιατι να ερθει καποιος στην Κοζανη;τι να δει;δε γνωριζεις ,εστω απο το ιντερνετ ,πως η Κοζανη ειναι η χειροτερη πρωτευουσα Π.Ε στην Ελλαδα και εχει το. νουμερο 48 απο τις 48;Φυσικα εχει τους καλυτερους δρομους και τους καλυτερους περιφερειακους οπως αυτος απο το Νιαημερο και απο τα Ηπειρωτικα και το καλυτερο καταφυγιο σε περιοδο πυρηνικου πολεμου.

      • … έχει τις καλύτερες θέσεις στάθμευσης για να επισκεφθούν οι τουρίστες το λαογραφικό μουσείο – φυσικής ιστορίας το ιστορικό κέντρο τη βιβλιοθήκη το πάρκο αγίου Δημητρίου την αρχαιολογική συλλογή (και όμως υπάρχει) τη νέα πλατεία και το αρχοντικό Λασσάνη και τα άλλα αρχοντικά της πόλης άιντε άιντε ο τουρισμός σας μάρανε.

  • Χαχαχα ναι θα σου πω εγώ….η αντιδήμαρχος πήγε κι έβγαλε φωτογραφίες ένα γεφύρι στον λάκκο στον Κρόκο, αν βρεις τουρίστα να πάει να το δει…..γράψε μου χαχαχα. Μικρά παιδιά χαρά γεμάτα, μια 5ετια χαμένη.

  • Ο άλλος θέλει να βάλει πρόστιμο σε ότι κινείται και αναπνέει. Ο καθένας ότι του λαλεί του λωλοστεφανη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι