kozan.gr: Με 45.000 γόνους γριβαδιού ενισχύθηκε η λίμνη Πολυφύτου – Ευχαριστήριο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου

23 Ιουλίου 2024
14:32

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνα Βύζα , καθώς και τους δημάρχους Σερβίων, Βελβεντού Κοζάνης αλλά και την υπάλληλο του τμήματος αλιείας της Π.Ε. Κοζάνης Θωμαής Γιαπουτζή, για την πρωτοβουλία – στήριξή τους στον εμπλουτισμό, μετά από 7 χρόνια, της λίμνης Πολυφύτου με 45.000 γόνους γριβαδιού. Ευχόμαστε από εδώ και πέρα αντίστοιχες δράσεις – πρωτοβουλίες να λαμβάνονται σε ετήσια βάση.

 

 

8 σχόλια

  • Ο γόνος δεν θα σας σώσει Πρόεδρε, εσείς οι επαγγελματίες ψαράδες θα πρέπει να τηρείται τα μέτρα προστασιας.
    Όσον αφορά το μέγεθος των ψαριών που αλιευετε, όχι όλα σκούπα, στο τέλος δεν θα μείνει λεπι στην λίμνη.
    Σχετικα με την μεταφορά του γόνου αν δεν τηρηθούν τα μέτρα διατηρησης του οξυγονου πεθαίνουν κατά την μεταφορά το μεγαλυτερο ποσοστο και ενα ποσοστό καταναλώνετε απο τα πτηνά την ώρα του εμπλουτισμού.

  • Η λίμνη Πολυφύτου, όπως και οι περισσότερες λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, δεν έχουν έναν αρμόδιο να περιφρουρεί την σωστή διενέργεια της αλιείας κι αυτό το λέει όλα.
    Δόξα τω Θεώ΄ομως, πέραν του προβλήματος της καραβίδας, η λίμνη έχει τεράστια ιχθυολογικά αποθέματα για όλους.

    • Για πόσο ακόμη θα έχει ιχθυοαποθεματα? Αν οι επαγγελματίες αλιείς δεν αποκτήσουν παιδεία προστασίας των ψαριών δεν γίνεται τίποτα. Κάποτε στην τηλεόραση είχε διαφήμιση που έλεγε άσε το γόνο να γίνει γονιός. Σχετικά με την προστασία των Λιμνών για τις ώρες ψαρέματος καθώς και την προστασία τους σε περιόδους απαγόρευσης αλιείας υπεύθυνες είναι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις.

      • Σέβομαι την αγωνία σου αλλά από τότε που ψαρεύω – 25 χρόνια πριν – οι ίδιες αγωνίες εκφράζονταν και είναι εύλογο για όσους ενδιαφέρονται για την λίμνη αλλά οι καταστάσεις μας διαψεύδουν συνεχώς.
        Εκτιμώ ότι η έκταση και το βάθος της λίμνης είναι τόσο μεγάλου μεγέθους που και να θέλει κάποιος να εξαφανίσει τα ψάρια που έχει, δεν θα μπορέσει.

  • Γιατι να μην ευχαριστησουν???? Ειναι 5-6 δεν πληρωνουν τιποτα και βγαζουν χιλιαδες ευρω, χωρις εξοδα. Φαντασου με τις καραβιδες βγαλαν εκατομμυρια ευρω, απο την υπεραλιευση κα η περιφερεια ι τους πληρωνει την μελετη να βρει το γιστι, αντι να τους βαλει προστιμα

  • Ο πρόεδρος μαζί με κάποιους αντιπεριφερειάρχες (πρώην)είναι και στην επιτροπή διαχείρισης της λίμνης!!-αυτοι την έκαναν _ ηΔΕΗ γελάει _τώρα που θα μπουν οι καθρέφτες όλο και κανένα κλείσιμο της γέφυρας θα οργανώσουν.οχι για αυτούς,για την φουκαριαρα την μίζα τους!! Ψαρέψετε γιατί χανόμαστε!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι