Διαμαρτυρία του SOS Βέρμιο και του SOS Εορδαία ενάντια στις ανεμογεννήτριες τα χαράματα της Παρασκευής 26/7 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

26 Ιουλίου 2024
09:36

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη του SOS Εορδαία και του SOS Βέρμιο κατά την μεταφορά πτερύγιων και εξαρτημάτων ανεμογεννητριών που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα της Παρασκευής 26/7.

Η μεταφορά, που έγινε σε εφαρμογή ολόκληρης επιχείρησης, με συνοδεία οχημάτων της εταιρείας αλλά και έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων, είχε προορισμό τις αποθήκες της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, η οποία αναπτύσσει αιολικό πάρκο στο Βέρμιο στην περιοχή της Εορδαίας.

Τα μέλη του SOS Βέρμιο και του SOS Εορδαία, με πανό συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο του εργοταξίου της εταιρείας και προχώρησαν σε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας για λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην εγκατάσταση των φαραωνικών αιολικών πάρκων που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν.

Πηγή verianet.gr

3 σχόλια

  • Τα αιολικά είναι εντελώς άχρηστα για ηλεκτροπαραγωγή, μέχρι κι ο μητσοτάκης είπε πως “δεν φύσηξε όσο θέλαμε”. Τα βάζουν μόνο για τις επιδοτήσεις. Στο Βέρμιο τα βάζει …Ιρλανδική εταιρεία! Μάθανε ότι είμαστε χώρα-μπάχαλο, πλακώσανε κι οι Ιρλανδοί!

  • Αυτοί που παίρνουν τίς επιδοτήσεις και η νομαρχία που τις εγκρίνει δεν είναι πολίτες του νομού μας ;
    Τα χρήματα θα φτάσουν για να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια!!!!! μάλλον θα είναι χονδροπετσοι .τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα είναι περήφανα.

  • Καμία χώρα του κόσμου δεν καταστρέφει το περιβάλλον της για να φυτέψει ανεμογεννήτριες. Εδώ αυτό γίνεται χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό σε προστατευόμενες περιοχές καταστρέφοντας δάση, αλπικά λιβάδια και τις πηγές ύδατος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι