kozan.gr: Χ. Τσεβεκίδης στο kozan.gr: “Φτάνουμε σε σημεία που θυμίζουν άλλες εποχές, του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ” (Βίντεο)

26 Ιουλίου 2024
13:20

O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδης μίλησε σήμερα Παρασκευή 26/7 στο kozan.gr για την αποχή, που αποφασίστηκε, από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, από τους ιδιώτες γιατρούς,από σήμερα Παρασκευή έως Δευτέρα, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που προβλέπει κυρώσεις σε ιδιώτες ιατρούς που θα αρνηθούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ, σε περιοχές που οι Μονάδες Υγείας είναι υπο-στελεχωμένες.

16 σχόλια

  • Αυτός που αποφασίζει δείχνει αυτό που πράγματι είναι και οχι αυτό που θέλει να φαίνεται ότι ειναι

  • Άσε ρε γιατρέ τώρα ..πες ότι σας χαλάει τη ζαχαρένια σας !!!
    Άκυρη η κίνηση σας …
    Ορθή η κίνηση του υπουργείου…
    Θα δείτε ότι μια χαρά θα κάνετε αυτό που πρέπει… δηλαδή αυτό που λέει το υπουργείο…

    Βγες από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατρέ και μην βοηθάς μια δύο φορές και αν και όποτε χρειαστεί το ΕΣΥ…
    Την τσέπη σας κοιτάτε μόνον …όλα τα υπόλοιπα είναι να ‘χαμε να λέγαμε …

    • Προφανώς είσαι άσχετος με τα θέματα της δημόσιας υγείας.
      Το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ οφείλεται στη διαχρονικά σκανδαλώδη υποχρηματοδότησή του από την πλευρά των εκάστοτε κυβερνήσεων. Η ποιότητα ζωής των εναπομεινάντων σε αυτό γιατρών ( εξοντωτικά ωράρια σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών και τις γλίσχρες αποδοχές ) έχει υποβαθμισθεί τόσο πολύ ώστε να βλέπουμε μαζικά κύματα παραιτήσεων και στροφή προς την ιδιωτική ιατρική.
      Στη Ρουμανία, τη Μάλτα και αλλού οι κυβερνήσεις έλαβαν γενναίες αποφάσεις με τις οποίες αυξήθηκαν μέχρι και στο τριπλάσιο οι αποδοχές των γιατρών και οι τελευταίοι επέστρεψαν και στελέχωσαν τα εκεί εθνικά συστήματα υγείας και το πρόβλημα της υποστελέχωσης λύθηκε.
      Αλλού, λοιπόν, να τοξεύσεις τα βέλη σου και άσε ήσυχους τους γιατρούς. Στους πραγματικούς ενόχους.

      • Έγραψε ο βολεμένος γιατρός που ιδιωτεύει… Ή που δεν τον αγγίζει το πρόβλημα των νοσοκομείων…
        Οι χώρες που έφερες ο παράδειγμα δυστυχώς για εμάς απέχουν μακράν σε δημοσιονομικά επίπεδα από τη χώρα μας.
        Επιπλέον ..αποδέχεσαι εν μέσω πλην σαφώς ότι θέλετε περισσότερα χρήματα…άρα όντως την πάρτη σας …
        Ως λειτούργημα σας έχουμε όλοι ψηλά και ως μια ξεχωριστή κατηγορία ανάμεσα μας …ως επαγγελματίες όμως δεν σας βλέπω ..στη μαύρη είστε όλοι και τσακώνεται χοντρά …

    • Άσε ρε ελληνουτσε που βρήκες το πρόβλημα. Άσχετε, επικίνδυνε, βολεμμενε. Εχει καταστρέψει το ΕΣΥ ο δικός σου και πρέπει να βρείτε αφήγημα να μν φταει ο Λουδοβίκος σου . Άιντε στη στάνη σου που θα ασχοληθείς και με την υγεία. Τρομπα

      • Τρόμπα = χρησιμεύει για φουσκώνει κάτι ξεφούσκωτω… Άρα χρήσιμο …
        Ως τρομπας και εγώ ένα έχω να σου βολεμενε ιδιώτη γιατρέ …αποδείξεις από εδώ πέρα και φορολογήσει μέχρι να σβήσει ο ήλιος …τρόμπα..
        Από ρε ξεφούσκωτω σαμπρέλα είστε κάτι ιδιαίτερο εσείς οι γιατροί.. πολίτες είστε και θα ακολουθείτε τους νόμους ..
        Εσείς μπορεί να τρώτε χαβιάρι και εμείς φακές …αλλά αναπνέουμε τον ίδιο ελληνικό αέρα.. άρα θα ότι ισχύει για εμάς θα ισχύσει και για εσάς …
        Αα και που είσαι…αν δεν σου αρέσει βγαίνεις από τον συνταγογράφηση και δεν πας για εφημερία..μαλλιά ξέρεις εσύ… Επειδή θα χαθεί το παραδακι μάλλον θα πας …

    • Ο Κυριάκος σε φταίει μοσχαρε…όχι οι γιατροί που δεν πάνε για εφημερία.
      Είμαι περίπου βέβαιος ότι δεν έχεις ιδέα τι προβλέπει το σχέδιο νόμου…όπως είμαι περίπου βέβαιος ότι δεν έχεις ιδέα γιατί ακριβώς απέχουν οι γιατροί από την συνταγογράφηση για δύο μέρες …
      Το πρόβλημα όμως είναι ότι … κυκλοφορείτε ανάμεσα μας είτε μπλε, είτε πράσινη , είτε ροζ …

    • Μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου…δεν κρυφό…τα είπε και μπουμπουκος στο γυαλί …έλεος μάγκες του πληκτρολογίου…

  • Οταν μιλάμε για αυταρχικότητα,ας θυμηθούμε τα covid-μέτρα,στα οποία υπήρξατε και προσωπικά,τόσο μα τόσο υποστηρικτές!τώρα καταλάβατε ότι,κάτι που προηγείται και δεν αντιδράτε,θα το βρείτε μπροστά σας!

  • κ. Τσεβεκίδη, πολύ αργά καταλάβατε πως δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα. Μια κοινοβουλευτική χούντα είναι το καθεστώς, εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι το ίδιο μαφιόζικο καθεστώς, που σκόρπισε σε ιδιωτικά οικόπεδα μέλη των θυμάτων της μαζικής δολοφονίας στα Τέμπη, προκειμένου να κουκουλώσει το τι πραγματικά μετέφερε το εμπορικό τρένο. Και είναι το ίδιο καθεστώς που το στηρίξατε ξανά και ξανά οι γιατροί! Ε, ας προσέχατε!

  • Ο βολεμένοι Έλληνας δν βλέπουν ότι η κυβέρνηση κατέστρεψε το ΕΣΥ. Βλέπουν ότι οι γιατροί οι ιδιώτες, οι οποίοι μέχρι να φτάσουν εκεί έχουν φτύσει αίμα και ατελειωτες ώρες εφημεριών,ειναι υπαίτιοςι της απαξίωσης του ΕΣΥ. Αυτοί είστε και έχετε ότι σας αξίζει. Εύχομαι ιδιωτικές ασφάλειες και να μν μείνει ούτε μισος γιατρός στην Ελλάδα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι