Πανό αναρτήθηκε στο Αντάμωμα Λιβαδεριωτών με σύνθημα “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ”

27 Ιουλίου 2024
11:00

Πανό αναρτήθηκε στο Αντάμωμα Λιβαδεριωτών με σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ για την αντίθεση των κατοίκων στην διαχειριστική μελέτη του δάσους Λιβαδερού από τον Δήμο Σερβίων που θίγει λανθασμένα τις ιδιοκτησίες των κατοίκων, ο Δήμαρχος Σερβίων δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.Οι κάτοικοι αποφάσισαν σε γενική συνέλευση που έγινε πριν μια εβδομάδα να κινηθούν νομικά εναντίον του Δήμου Σερβίων.

 

Κάτοικοι Λιβαδερού

 

21 σχόλια

  • Τα χαρτιά και το κτηματολόγιο που είναι οριστικό άλλα λένε…..απλά κάποιοι το παίζουν χρόνια ήρωες με χαρτιά τυπου επιστολών του Ιησού και φοβούνται την ξεφτίλα.

    • Να ντρέπεσαι που γράφεις τέτοια, αλλά έτσι σας βολεύει εσείς είστε καταπατητές της περιουσίας των κατοίκων δεν μίλησε κανείς μόνο για δάσος ο Δήμος δήλωσε χωράφια βοσκότοπους σταύλους.
      Το Λιβαδερό είναι αγορά και είναι ιδιωτικό αποδεδειγμένα, ας αποδείξει ότι τα χαρτιά δεν ισχύουν και όχι να κρύβεται.
      Η δικαιοσύνη θα λάμψη προς δικαίωση των ιδιοκτητών.

    • Τα διοικητικά δικαστήρια αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των κατοίκων από το 1924 τώρα δεν θυμάμαι να ζούσε ο Χριστός τόσο πρόσφατα,
      Πάντος αν υπάρχει άλλη άποψη ας πάει ο Δήμαρχος να το παίξει ήρωας στο ΛΙΒΑΔΕΡΟ, ούτε να πάει στο Αντάμωμα δεν μπορεί…..

    • Γιατί έχει π Δήμος χαρτιά;Άλλο Δημοτικό άλλο Δημόσιο .Αλλα σας δασκάλεψαν και σας αμόλησαν να παίξετε υην κασέτα

  • Η αδιαλλαξία του Δημάρχου στο θέμα εκτός από το ότι θίγει τις ιδιοκτησίες φέρνει και όλους τους κατοίκους του Λιβαδερού απέναντι στην δημοτική αρχή.

  • Iδιοκτησίες κατοίκων στο δάσος!!!!!!!! Α ρε Ελλαδαρα τι τραβας κι εσυ τοσους αιώνες από τους κατσαπλιάδες

    • Γιατί…!!!! Απαγορεύεται να έχει κάποιος ιδιοκτησία στο δάσος; Κι εγώ έχω κάποια κτήματα σε δάσος από τον παππού μου, που και αυτός τα είχε από τον πατέρα του! Τι πάει να πει αυτό; Είμαι κατσαπλιάς; Μήπως είσαι εσύ ο κατσαπλιάς, που θες να τα παρατήσουμε, επειδή θεωρείς ότι απαγορεύεται να έχει κάποιος ιδιοκτησία σε δάσος;

    • Όταν θα είχε αγοράσει ο παππούς σου πουλώντας τα πάντα για να έχει τα χωράφια, όταν ακόμη και σήμερα μια ορεινή κοινότητα ζει από την Γεωργία και την κτηνοτροφία ,αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον δεν έχεις τίποτα στην ιδιοκτησία σου.
      Εμείς που έχουμε δεν επιτρέπουμε κανέναν να την πάρει.

    • Κατ αρχην δεν ήταν δάσος ,ήταν χωράφια ιδιόκτητα ποτισμένα με αίμα και υδρωτα. ! Το δημόσιο δάσος είναι 2200 στρέμματα και όχι 34000 που θέλει ο Δήμος . Κατα δεύτερον καλυτερα να μάσας παρά να μιλάς

    • Ποιους είπες κατσαπλιαδες ρε Τρολακι?Έλα να μας το πεις κατάμουτρα.Καμορα Ε Καμόρα.

    • Τα ιδια σε Ελάτη ..να πάνε τα λεφτά στα Σέρβια καθώς μόνο αυτό ενδιαφέρει το παρεάκι
      Για αυτό και θέλουν νέο δημαρχείο (από το κάηκε άραγε;) στην πλατεία και όχι στην είσοδο των Σερβίων
      Για αυτό και θέλουν να ρίξουν πίσσα πάνω στους κυβολιθους μια αρπακολια δηλαδή όταν το φρούριο έχει χωματόδρομο για να πάμε εκεί.. ας προσεχατε οσοι χωριαταραιοι, έτσι σας αποκαλούν, τους ψηφοσατε

  • Εσεις που το παιζεται εξυπνοι και γραφεται οτι να ναι να πατε να καθρεφτιστειται στα φωτοβολταικα που σας εβαλαν στην πορτα σας και να ειστε υπερ στην καταστροφη του δασους ! Α ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ?ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ -10 ΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΗ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ!

  • Ιδιωτικό δάσος. Καλώς. Το πως, ελέγχεται.
    Δίνονται σε τέτοια δάση δημόσια κονδύλια;
    Οι ιδιοκτήτες φροντίζουν το δάσος;
    Εχουν υποχρεώσεις έναντι του δάσους και γενικά της περιοχής – άλλων ιδιοκτησιών;
    Αν … λέω … αν προκύψει πυρκαγιά σε ιδιωτικό δάσος ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ η πυροσβεστική.
    Μάλλον πρέπει να καλείται αφού ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΡΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ για τις υπηρεσίες προς τους ιδιοκτήτες του δάσους.

    Ας καθίσουν οι κάτοικοι με το Δήμο και να βρουν μία λύση προς όφελος ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ πρώτα , με το χρόνο καταστρέφεται και μετά στο χρόνο θα προκύπτουν ωφέλη προς τους ιδιοκτήτες, το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.


    https://dasarxeio.com/2021/09/05/101739/ Διαχείριση και προστασία ιδιωτικών δασών
    by dasarxeio on 05/09/2021 Σοφία Ε. Παυλάκη, Δικηγόρος, M.Sc.
    … … ΙΙΙ. Διαχείριση εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών δασών

    https://www.eea.europa.eu/el/articles/biosimi-diacheirisi-ton-dason-kleidi
    Βιώσιμη διαχείριση των δασών: κλειδί για υγιή δάση στην Ευρώπη

    Ειδικότητα ΣΑΕΚ «Τεχνικός Ξυλογλυπτικής & Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές»
    Οι απόφοιτοι απασχολούνται ως ξυλογλύπτες:
    – σε δικές τους επιχειρήσεις και εργαστήρια
    – σε μεγαλύτερες οργανωμένες βιοτεχνίες επίπλων και ξυλόγλυπτων αντικειμένων

    https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/kratiko-ergostasio-xyloy-stin-kalampaka-anagkaiotita-epanaleitoyrgias-kai-prooptikes/

    https://dasarxeio.com/2016/11/24/37340/
    Ημερίδα: «70 χρόνια λειτουργίας του Κρατικού Εργοστασίου Ξύλου Καλαμπάκας -Εκσυγχρονισμός -Προοπτικές» by dasarxeio on 24/11/2016

    https://dasarxeio.com/2017/01/03/39242/
    Το παρελθόν και το μέλλον της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου Καλαμπάκας by dasarxeio on 03/01/2017

    • Με ένα λινκ δεν λες συγκεκριμένα επιχειρηματα.

      Μάλλον έχεις την άποψη πως ο δημος σερβιων έχει δίκιο

      Αλλο δημος, αλλο κράτος και άλλος ιδιώτης.
      Αλλο δημοτικο, αλλο δημόσιο και αλλο ιδιωτικό.
      Επομένως το τι είναι δημοτικο δασος και τι είναι ιδιωτικό δάσος είναι το ίδιο και το αυτό. Έχει ο δημος Σερβιων κανένα συμβολαιο πέρα από τα 4.000 στρεμματα και όχι στο 100%; και αυτά?

      Πήγαινε διάβασε κανένα τίτλο και άσε τα κτημστολογια που αλλάζουν σε μια νύχτα τι λένε.

  • Το δάσος που κατέχει ο Δήμος Σερβίων είναι δωρεά των ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ το έτος 1928 που είναι ιδιοκτήτες όλης της έκτασης,αναγνωρίζοντας το κράτος την ιδιοκτησία τους. Δώρισαν 4000 στρέμματα και όχι 22000 που δηλώνει λανθασμένα ο Δήμος.
    Το Λιβαδερό είναι όλο αγορά δηλαδή ιδιωτικό και όχι ανταλλάξιμο όπως είναι τα προσφυγικά χωριά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι