Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων Καστοριάς

30 Ιουλίου 2024
19:13

 

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στο γραφείο του, με θέμα τη Σχολή Αστυφυλάκων στην Καστοριά. Συμμετείχαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς Κώστας Τσανούσας και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος μαζί με στελέχη της ΑΝΚΟ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της κοινής προσπάθειας για την «οργάνωση και λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά».

Επιβεβαιώθηκαν στοιχεία του ιδιοκτησιακού, προσδιορίστηκε ο τρόπος αλλαγής χρήσης και συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί η χωροθέτηση των χρήσεων εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου έτσι ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βελτιστοποιημένη λειτουργία της Σχολής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ολοκληρωθεί ο φάκελος Δημόσιας Σύμβασης που θα προβλέπει, μεταξύ των άλλων, το είδος και τον προϋπολογισμό των μελετών και των μετασκευών στο υφιστάμενο κτίριο, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και των θεμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης δεσμεύτηκε ότι, σε συνεργασία με τη Βουλευτή Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης.

 

3 σχόλια

  • Άκουσα ότι ο Μητροπολίτης υποσχέθηκε γενναία οικονομική στήριξη στην προσπάθεια, ο δε πρόεδρος της ΑΝΚΟ επίσης υποσχέθηκε τόσο οικονομική όσο και τεχνική υποστήριξη. Περίεργο πώς ο κ. Σιδηρόπουλος αγκάλιασε ένα έργο στην Καστοριά. Δεν συνηθίζεται αυτό στην Κοζάνη.
    Έτσι εξηγείται η συμμετοχή των δύο αυτών παραγόντων στη σύσκεψη με στόχο την ίδρυση ΣΧΟΛΗΣ.
    Το ερώτημα όμως είναι πώς και γιατί δεν εκπροσωπήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας;
    Πιο κοντά σε θέματα ιδρύσεων ΣΧΟΛΩΝ νομίζω πως είναι ο φορέας αυτός. Αλλά από ό,τι άκουσα πάλι, το Πανεπιστήμιο δεν συμφωνεί με ιδρύσεις ΣΧΟΛΩΝ πολύ δε περισσότερο αν αφορούν την Καστοριά.
    Αυτή μπορεί να είναι επίσης μια εξήγηση γιατί δεν συμμετείχε το Πανεπιστήμιο.

  • Όπως ήταν το ΣΥΡΙΖΑ πριν κάποια χρόνια στην χώρα (μια παρέα που κυβερνούσε) έτσι και στη Δυτική Μακεδονία. Η “παρέα” της ΑΝΚΟ στα κουμάντα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι