Κύριε Περιφερειάρχη, δεν σας ζητήσαμε να διεκπεραιώσετε νομικά το θέμα, σας ζητήσαμε να μπείτε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη σωτηρία του βουνού (Βέρμιο) (Γράφει ο Νίκος Βουνοτρυπίδης)

31 Ιουλίου 2024
00:14
Κύριε Περιφερειάρχη, προσπαθήστε να θυμηθείτε την παρέμβασή μας στο Περ. Συμβούλιο στις 19/06, προσπαθήστε να θυμηθείτε τι ζητήθηκε και ειπώθηκε από εμάς εκεί, προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσο έκπληκτοι νιώσατε όλοι ανεξαιρέτως από τα στοιχεία που προσκομίσαμε και πόσο πρόθυμοι δηλώσατε να μεριμνήσετε για την αποφυγή της καταστροφής του βουνού.
Αν βέβαια δεν θυμάστε μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς, αν δεν βρίσκετε το βίντεο μπορούμε να σας το στείλουμε.
Και τι κάνατε την ημέρα της ΄΄αυτοψίας΄΄;
Καλέσατε όλο το επιτελείο της Αιολικής Βερμίου, μαντρωθήκαμε σε ένα από τα γραφεία της και τους αφήσατε να εκθειάζουν τα πεπραγμένα τους.
Ούτε μια ερώτηση, ούτε μια αντίδραση στις απαντήσεις- δικαιολογίες τους.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι ΄΄αυτοψία΄΄ ήταν αυτή, μεζούρα να βγαίνει δεν είδα από την αρμόδια Υπηρεσία που σας συνόδευε, να μετρήσει, έναν δρόμο, μια θεμελίωση, οτιδήποτε τέλος πάντων…
Δεν σας ζητήσαμε θεατρική παράσταση κύριε Περιφερειάρχη, αυτά που σας ζητήσαμε ήταν συγκεκριμένα.
Δηλαδή στην ΄΄αυτοψία΄΄δεν διαπιστώσατε καμία καταστροφή στο βουνό; Δεν είδατε την κακοποίηση, τον κατακερματισμό της φύσης, της χλωρίδας και της πανίδας;
Δεν αντιληφθήκατε ότι δεν υπάρχει μέλλον εκεί πάνω; Ότι υπάρχει μόνο καταστροφή;
Τι αντιληφθήκατε λοιπόν;
Τι είπατε για τα συμπεράσματά σας;
Τίποτα απολύτως δεν είπατε
Είστε πολύ καλός πολιτικός κύριε Περιφερειάρχη, γνωρίζετε πολύ καλά να χειραγωγείτε τα πλήθη, να κάνετε το μαύρο άσπρο, να έχετε μόνο πολιτικό κέρδος από αυτούς τους χειρισμούς .
Εμάς όμως δεν μπορείτε να μας χειραγωγήσετε, εμείς ζούμε διαφορετικά το βουνό, δεν είναι το κέρδος το ζητούμενό μας, το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα, ματώνουμε καθημερινά με αυτή την ιστορία.
Έτσι με ανιδιοτέλεια… δεν ξέρω αν την γνωρίζετε αυτή τη λέξη, ψάξτε λίγο βαθιά στο υποσυνείδητό σας , μπορεί να την βρείτε κάπου θαμμένη….
Δεν σας ζητήσαμε να διεκπεραιώσετε νομικά το θέμα, σας ζητήσαμε να μπείτε μπροστάρηδες στον αγώνα για την σωτηρία του βουνού και να δηλώσετε την αντίθεσή σας στην Κεντρική Εξουσία στέλνοντας επιστολές στους αρμόδιους φορείς.
Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε ότι απέμεινε από το κόσμημα που λέγεται Βέρμιο, αν προστεθούν πάνω σε αυτό και τα τέρατα, ξεχάστε το Βέρμιο που ξέρατε…
Δεν αρκεί κύριε Περιφερειάρχη ο έλεγχος αν όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.
Ποιού νόμου, αυτού που έχει ξεχειλώσει από τις συνεχόμενες φωτογραφικές τροπολογίες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αδηφάγων εταιρειών που μας κυβερνάνε;
Σας ζητήσαμε υπέρβαση κύριε Περιφερειάρχη, δεν σας ζητήσαμε νομιμοφάνεια…
Όσο για τον πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου κύριο Σαμαρά, το μόνο που έχω να πω είναι ότι βγάζει πολύ εύκολα συμπεράσματα, ανάλαφρα και διεκπεραιωτικά

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι