Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδης: “Δεν κρυφτήκαμε, δεν αδρανήσαμε, δεν υποχωρήσαμε.”

31 Ιουλίου 2024
04:36
Βουλή των Ελλήνων 29/7/2024.
Τελικά ούτε οι γιατροί δεν πάνε διακοπές (κατά παράφραση της ρήσης του πρωθυπουργού για το κόστος ενέργειας και την ακρίβεια)
Το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. και 47 από τους 60 Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων. ήμασταν εκεί, από όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, από την Καλαμάτα μέχρι τον Έβρο, από τη Χίο ως την Κεφαλλονιά, σχεδόν όλοι, για να αναδείξουμε καθολικά την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που ουσιαστικά μας καθιστά εσαεί επιστρατευμένους ομήρους , και εν δυνάμει, τιμωρητικά καταδικασμένους σε αφανισμό αποκλεισμού .
Δεν είμαστε ρομαντικοί αιθεροβάμονες για να πιστεύομαι πως η παρουσία μας και τα στιβαρά μας επιχειρήματα θα μπορούσαν από μόνα τους να ανατρέψουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Κάναμε κατακαλόκαιρο, το αυτονόητο, ανεξάρτητα της υποδοχής που δεχτήκαμε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί ”μερικές φορές πρέπει να ξεχνάς αυτά που νοιώθεις και να θυμάσαι αυτά που αξίζεις”. Συζητήσαμε νηφάλια, όσοι μπορέσαμε, από κοντά με ιατρούς βουλευτές, υποστηρίζοντας τις θέσεις μας, δρώντας ενεργά, υπό την μεγάλη ευθύνη εκπροσώπησης του Ιατρικού Κόσμου.
Δεν κρυφτήκαμε, δεν αδρανήσαμε, δεν υποχωρήσαμε.
Δώσαμε αναπάντεχα, ένα συλλογικό βροντερό παρόν, αποδεικνύοντας ότι οι εποχές άλλαξαν για τον Ιατρικό κόσμο και πια με την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση θα αντιδρούμε σε κάθε απαξιωτική συμπεριφορά και ενέργεια από όπου και αν προέρχεται.
Υπερήφανος να αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, που αρνείται να συνεχίσει να δέχεται εμβαλωματικές και αποσπασματικές λύσεις, ουσιαστικά συγκάλυψης χρόνιων και συνεχώς επιδεινούμενων προβλημάτων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Προτείνει λύσεις και συνδιαλέγεται αναζητώντας ευρείες συναινέσεις προς όφελος του κοινού καλού.
”ίσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα, ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία που λέμε, και η ομορφιά του ανθρώπου”. Γ.Ρίτσος

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι