Kozan.gr: Μεγάλη αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

9 Αυγούστου 2024
10:01

Μεγάλη αναστάτωση κι έντονη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της περιοχής μας. Η αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan. gr, είναι η προφορική, προς το παρόν, αλλά επίσημη ενημέρωση που είχαν αρκετοί διευθυντές Σχολείων, σύμφωνα με την οποία πολλά τμήματα Σχολείων συνενώνονται, για να δημιουργηθούν νέα, με σύνολο μαθητών έως και 25 μαθητές. Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, αυτό γίνεται προφανώς για την εξασφάλιση πόρων από την μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι αυτό αποφασίστηκε, αφού έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς. Δηλαδή, έχουν χωριστεί τα τμήματα, έχουν τοποθετηθεί οι υπεράριθμοι και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, έχουν μοιραστεί οι ώρες των ειδικοτήτων, οπότε κανείς δεν γνωρίζει αυτήν την στιγμή, τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που θα περισσεύουν πλέον και που θα βρεθούν με το ξεκίνημα της χρονιάς τον Σεπτέμβρη.

Μεγάλη επίσης είναι η ανησυχία και στον χώρο των γονέων, αφού μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους, ίσως να βρεθούν σε τάξεις των 25 μαθητών, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό στην εκπαιδευτική διαδικασία, και κυρίως για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που θα κληθούν για ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.

12 σχόλια

  • Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν φθηνές λύσεις. Πρωτοπόρα η Ελλάδα ανέκαθεν σε τέτοιου είδους λύσεις! Καλή σχολική χρονιά!

  • Δεν μας αιφνιδιάζει μια τέτοια απόφαση του κυρίου διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Κοζάνης, ιδίως τώρα που αναμένονται και διορισμοί ειδικοτήτων από το υπουργείο. Καθώς είναι γνωστό πως ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας θεωρεί τις ειδικότητες στα σχολεία “παιδιά ενός κατώτερου θεού” (ελπίζω να μην ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες). Ως γονέας και ως εκπαιδευτικός σε χωριό της Κοζάνης, όταν πέρσι ζητήσαμε ειδικότητες στο σχολείο, να μην σας μεταφέρω τι απάντηση πήραμε, δυστυχώς. Τώρα η κατάσταση χεοροτερεύει. Ως δασκάλα δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω πολλά, ως γονείς όμως δεν θα το αφήσουμε έτσι.

  • ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΕΚΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 25 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!

  • Αυτο που γινεται σε ολον τον κοσμο επιτελους και στη χωρα μας.Δεν ειναι δυνατον η αναλογια εκπ/κων μαθητων να εινα
    1 προς 10.

  • Και γιατί ρε kozanbδεν πήρατε δύο τηλέφωνα, ένα στη διεύθυνση κι ένα στην περιφερειακή διεύθυνση για να έχετε πλήρες ρεπορτάζ;

    • Τι σε ενοχλεί κύριε Nick; Το ότι το kozan είναι το μόνο αντικειμενικό τοπικό site; Εάν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ιδού η Ρόδος. Δώστε εσείς τις σωστές πληροφορίες ή οι αρμόδιοι. Αλλά εσείς ίσως προτιμάτε , τους γλυφτες, που πρώτα ενημερώνουν τους ανώτερους και μετά “ενημερώνουν” τον λαό. Εκπαιδευτικός είμαι και μια χαρά σωστές είναι οι πληροφορίες. Το τι θα γίνει θα δούμε. Τι ακριβώς αμφισβητείτε εσείς; Ότι δεν έγινε η ενημέρωση αυτή; Ότι δεν υπάρχει αναστάτωση; Θα μας κάνετε το άσπρο μαύρο;

  • Τι πρέπει να γίνει βρε παιδιά, να κρατάμε δύο σχολεία ενώ μπορούν να γίνουν ένα? Τι είναι αυτά που λέτε? Λιγοστεύουν τα παιδιά δυστυχώς, συρρικνώνονται τα σχολεία. Τοσο large πια?

  • Με 70 χιλιάδες γέννες, ποια σχολεία και ποιοι εκπαιδευτικοι! ; όλοι θέλουμε παιδιά αλλά να τα γεννούν άλλοι! Είναι θέμα χρόνου να κλείσουν τα περισσότερα σχολεία!

    • Ας τα κλείσουμε όλα. Έτσι κι αλλιώς δεν διαφέρει και πολύ από το να κάνει κάποιος εκπαιδευτικός μάθημα σε τάξη με 25 παιδιά. Και μη μου πει κανείς για τα παλιά χρόνια, γιατί τα δεδομένα και οι απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση σήμερα με τότε και το θέμα είναι να πηγαίνουμε μπροστά και όχι να γυρίζουμε δεκαετίες πίσω. Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε αυτό που λέτε. Αυτά γίνονται με προγραμματισμό. Όχι αφού έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός και έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και έχουν μοιραστεί μέχρι και τα βιβλία. Όλα αυτά δείχνουν ανοργανωσιά και έλλειψη σχεδιασμού. Με το που αλλάζει ένας γενικός γραμματέας σε κάποιο υπουργείο, αλλάζουν όλα. Αυτό δεν είναι κράτος, δεν είναι διοίκηση.

  • Ο νόμος λέει 25. Ο Σύριζα είχε ψηφίσει 22.
    Αλλά τι να κάνουμε; Όλοι ίδιοι είναι και ο Πολάκης καπνίζει. Τώρα πηγαίνετε παραλία και όλα καλά.

  • Το περίεργο θα ήταν αν δεν γινόταν κάτι τέτοιο!!! Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν, όσο η αντιπολίτευση θα παίζει τις κουμπάρες!!! Η Ελλάδα αλλάζει….χαχαχα χαχαχα

  • Περιμέντε…….θα το λύσει ΚΑΙ αυτό ο μπουμπούκος….
    Άλλωστε έχει άποψη για όλα…..και σε όλους τους τομείς….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι