Kozan.gr: Λεύκαρα Σερβίων: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή & λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 44,00MW στη θέση “Λεύκαρα”, με φορέα υλοποίησης του έργου την «ΓΙΟΥΒΙ ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

9 Αυγούστου 2024
17:43

Σύμφωνα με πληροφορίες  του kozan.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Ηπείρου  – Δ. Μακεδονίας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή & λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 44,00MW στη θέση “Λεύκαρα”, της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, με φορέα υλοποίησης του έργου την «ΓΙΟΥΒΙ ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ».

Ο ΦΣΠΗΕ Θα αναπτυχθεί σε έκταση εμβαδού 542.709,76m (537.380,19m` χωροθέτηση περίφραξης και 5.329,57m’ νέα οδοποιία τμήμα της έκτασης 900.624m2 για την οποία εκδόθηκε η βεβαίωση παραγωγού από την ΡΑΕ) στη θέση “Λενκαρα” η οποία ανήκει διοικητικά στα όρια της Τ.Κ. Λενκάρων, τον Δήμου Σερβίων, όπως αποτυπώνεται στα συνημμένα στη ΜΠΕ σχέδια εκτός ορίων οικισμών και πολεοδομικών σχεδίων σε απόσταση 800m βόρεια της Τ.Κ. Λευκάρων. Η έκταση  εμπίπτει σε χερσολείβαδο της κοινότητας Λευκάρων της συμπληρωματικής διανομής αγροκτήματος Λευκάρων έτους 1967 και η κυριότητα τον εν λόγω τεμαχίού μεταβιβάστηκε στη κοινότητα Λευκάρων. Στην περιοχή εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου δεν υφίσταται Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) ή Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) και δεν εμπίπτει σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), δεν υπάρχούν κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι ή μνημεία,δεν υπάρχούν εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, κοινωνικών υποδομών και δεν προβλέπεται με τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Η χωροθέτηση τον έργού Θα διαχωριστεί σε 4 γήπεδα, προκειμένου να εξαιρεθούν από την εγκατάσταση τα υδατορέματα και η περιοχή που υποδείχτηκε από την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων, τα οποία Θα περιφραχτούν και Θα διαθέτουν ξεχωριστές Θύρες ασφαλείας, καταλαμβάνει εμβαδόν 537.379m2 σύμφωνα με την ΜΠΕ και το διάγραμμα κάλυψης που συνοδεύούν την παρούσα ΑΕΠΟ.

Αναλυτικά την απόφαση μπορείτε να τη δείτε εδω

 

 

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι