Σταύρος Παπασωτηρίου: «Μηδενικός ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των Αναργύρων και το 2024» 

9 Αυγούστου 2024
18:23

 

Το δίκαιο αίτημα για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων κατοίκων του οικισμού Αναργύρων ικανοποιείται σύμφωνα με σχέδιο νόμου που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρου Παπασωτηρίου και με την καίρια συμβολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή, Χρήστου Τριαντόπουλου, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο «Ψηφιακό τέλος συναλλαγής και άλλες διατάξεις» ειδική διάταξη (άρθρο 35) με την οποία απαλλάσσονται και για το 2024 από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακίνητων, τα οποία βρίσκονται εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου που έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου πρόκειται για μια ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση που ολοκληρώνει το προστατευτικό και αποζημιωτικό πλέγμα μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί ειδικά για τους πληγέντες κατοίκους των Αναργύρων από τη κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

 

8 σχόλια

  • Ένας άνθρωπος και πολιτικός που σε όποια θέση κλήθηκε να υπηρετήσει ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
    Ανθρώπινος, Απαιτητικός όταν πρόκειται να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πολιτών, Αποτελεσματικός όσο ελάχιστοι, Ανιδιοτελής για τον μεγάλο αγώνα που δίνει καθημερινά.

  • Νομίζω ότι ανήκετε στην νομοθετική εξουσία. Στην θέση σας δεν θα διαφήμιζα ως επίτευγμα κάτι τέτοιο. Γιατί ξέρετε και εσείς ότι όλοι οι κάτοικοι δεν είναι πληγέντες, γιατί υπάρχουν σπίτια (άνω του 50%) που χρησιμοποιούνται ακόμα, γιατί ανεξάρτητα αν καταστράφηκαν ή όχι έχουν όλοι αποζημιωθεί, γιατί έχουν ρεύμα χωρίς λογαριασμούς, γιατί όπως και αν το κάνουμε δεν υπάρχει για άλλη μια φορά ισονομία. Και εσείς αν και νομοθετική εξουσία την διαφημίζεται. Εύγε!

  • Έλεος αυτό που γίνεται με τους Αναργύρους!!! Βαρβάτες αποζημιώσεις + πληρωμενα ενοίκια σε διαμερίσματα στην Πτολεμαίδα +τζάμπα ρεύμα+δωρεάν κοινόχρηστα+ μηδενικό ΕΝΦΙΑ + μένουν στα σπίτια τους στο χωριό+ σχεδόν όλοι μόνιμοι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ. Αχορταγιά λέγεται αυτό! Και εσείς ο κύριος, ο σοβαρός βουλευτής, ο καταξιωμένος, πασχίζετε τόσο πολύ γι’ αυτούς τους καυμένους και κατατρεγμένους ψηφοφόρους σας!!!

    • Έτσι μπράβο, να τα λέμε και αυτά!!! Μια ζωή ευνοημένοι είναι οι ΔΕΗτζήδες και εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε λογαριασμούς και φόρους!!! Φτάνει πια, ως εδώ!!!

  • “Κατόπιν ενεργειών του”, χωρίς ντροπή, αντί να τρέχει να εγκαλεί την κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει το νόμο για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων. Μέχρι το 2021 έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση, λέει ο νόμος, αλλά οι νόμοι έγιναν λάστιχο. Και βάζει και τα τρόλια του να τον εξυμνούν. Αυτή είναι η κατάντια του κόμματος του Καραμανλή.

  • Ενώ οι κάτοικοι του Πολυλάκκου,της Τραπεζίτσας,του Κλήματος και του Αξιοκάστρου είναι δίκαιο να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα τα οποία ουσιαστικά είναι εκτός συναλλαγής,αφού καμμία δικαιοπραξία δεν τους επιτρέπεται να συνάψουν.Του χρόνου συμπληρώνονται αισίως 30 ολόκληρα χρόνια από το σεισμό και την ατυχή απόφαση για μετεγκατάσταση στην περιοχή Νεάπολης.Γνωστότατο πως από τότε κτίστηκαν νέες κατοικίες με πολεοδομικές άδειες για αποθήκες.

  • Άλλη μια διαφήμιση-ενημερωση ουσιαστικά για το τίποτα. Ενέργειες που είχαν δρομολογηθεί και αγαθά που κατακτήθηκαν από ενέργειες άλλων , τώρα τις διαφημίσουν ως δικές τους. Συνηθες για το κόμμα των αρίστων.
    Συνεχείς επαφές με βουλευτές,γενικούς γραμματείς, υφυπουργούς, υπουργούς φωτογραφίες αλλά αυτό που μένει στο νομό προσεγγίζει το κενο, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
    Δυστυχώς ενώ ήρθε δαφνοστεφανωμένος από την επιτυχια του στο Μποδοσάκειο, στην πορεία δικαιωσε όλους αυτούς που δεν τον ψήφιζαν και δεν τον εκλεγανε όλα αυτά τα χρόνια .
    Τέλος μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο υπάρχουν site, αναφέρομαι στη Φλώρινα, που δεν επιτρέπουν το σχολιασμό των αναγνωστών καθώς και πως βοηθάει τη Δημοκρατία αυτό?

  • Αυτό είναι άδικο για τους υπόλοιπους Έλληνες και αιτία ξεσηκωμού!!!! Κανένας Έλληνας να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι παράνομος φόρος!!!! Μέχρι και εμάς τους άνεργους μας στέλνουν ραβασάκια και ούτε τους νοιάζει πού θα βρούμε λεφτά για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος!!!
    Ξυπνήστε!!!!!!! Όλοι οι φόροι είναι παράνομοι, όπως παράνομη είναι και η κυβέρνηση!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι