Π. Κουκουλόπουλος: “Καθαρές κουβέντες λοιπόν, γιατί δεν πάει άλλο”

13 Αυγούστου 2024
18:38
Η φετινή πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας συνιστά οριακή στιγμή. Από τον πρωθυπουργό, σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι πολίτες περιμένουν καθαρές κουβέντες. Τι φταίει επιτέλους και η πατρίδα μας πληρώνει τόσο βαρύ τίμημα κάθε καλοκαίρι, υποθηκεύοντας το μέλλον της;
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους πανίσχυρους βραχίονες της στα ΜΜΕ, πρότεινε δυο ερμηνείες: την κλιματική αλλαγή και τις «χαλαρές ποινές» στους εμπρηστές.
Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι αμφότερες οι θεωρίες υπηρετούσαν, ή αν θέλετε έκρυβαν, άλλες προτεραιότητες.
Η πρώτη χρησιμοποιείται προκειμένου να αιτιολογηθεί, με παιδαριώδη επιχειρήματα, η πλήρης ενεργειακή μας εξάρτηση από το εισαγόμενο ΦΑ . Η δεύτερη ήταν προπέτασμα καπνού σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική αυστηροποίηση των ποινών που μεγαλώνει την απόσταση μας από τη φιλελεύθερη δημοκρατία.
Καθαρές κουβέντες λοιπόν, γιατί δεν πάει άλλο…

12 σχόλια

  • Όταν λες δεν πάει άλλο τι εννοείς; Είσαι στην πολιτική από το 1980 και σήμερα 40 χρόνια θυμήθηκες ότι δεν πάει άλλο;

    • Όντως δεν πάει άλλο κι ας γράψει ο καθένας σχολιαστής την κοτσάνα του.
      Δεν πάει άλλο.
      Όσο για την διεθνοποίηση του προβλήματος :
      Ε όχι ! Φτάνει πια !
      Αρκετά ανεχθήκαμε !
      Η κατάσταση έφτασε σε απροχώρητο!

  • Δεν θυμάμαι το ΠΑΣΟΚ που κυβερνησε 25 χρόνια να ανεπτυξε κάποιο αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών το οποίο καταργήθηκε η τροποοποιήθηκε. Αραγε τι εννοεί ο ποιητής?

  • Όποιος λέει ότι θα λύσει το θέμα των πυρκαγιών με μαγικό ραβδί λέει ψέματα…… Το φενωμενο είναι παγκόσμιο, Καλιφόρνια, Πορτογαλία, Αυστραλία…. Σε τρεις Ηπείρους καταστρέφωνται τα πάντα….. Δεν ζητάνε να πέσουν οι κυβερνήσεις…. Δυστυχώς όλες ανεξερετως οι κυβερνήσεις τις Ελλάδας είναι υπεύθυνες αφού διαχρονικά υστερούν στην κατάσβεση, για πολλούς και διάφορους λόγους….. Η πρόληψη θα είναι η καλύτερη λύση, αλλιώς ζητω που καήκαμε…..

  • Ήρθε η θεία δίκη για το Μάτι.
    Ακούσαμε τόσα κ τόσα από αυτή την κυβέρνηση κι από αυτό το κόμμα… Που μόνο να δικάζει ξέρει τους άλλους αλλά ποτέ τον εαυτό του.
    Ήθος άηθες μια ζωή.
    Βιτρίνα και λόγια άσωτα.
    Καθωσπρεπιστες της κακιάς ώρας.

  • Μην είσαι τόσο σκληρός με τους χθεσινους και πολύ πιθανό αυριανούς συνεταιρους σου Πάρη μας. Όλοι φταίτε. Όλοι αφήσατε ανοχύρωτη την πατρίδα μας και σε αυτό.

  • Παρι,σωστα αυτα που αναφερεις,αλλα ξεχασαν να μας πουν,μηπως φταιει και ο “Στρατηγος Ανεμος” και οχι η κυβερνηση;

  • Οχτώ μποφόρ φυσούσαν ότι ξεκίνησε η φωτιά αν δεν σας λέει κάτι αυτό μάλλον έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα . Στο Μάτι κάηκαν 105 συνάνθρωποι μας σε μια φωτιά που δεν είχε καμία σχέση με την προχθεσινή , ήταν πολύ μικρότερης έντασης αν θυμάστε .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι