Δημοτική Κίνηση Κοζάνη – Τόπος να Ζεις: Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

14 Αυγούστου 2024
12:20

 

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης σχετικά με τη Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη καταφεύγει, στη συνήθη γι’ αυτήν πρακτική, της γενικής και αόριστης κριτικής στο παρελθόν τσουβαλιάζοντας τους πάντες ως υπεύθυνους, με την ίδια να παίζει τον ρόλο του σωτήρα!  Ειδικά όμως για την  περίοδο 2014-2019, αν πραγματικά επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τη  Δ.ΕΠ.ΕΠΟ.Κ., δεν έχει πάρα να απευθυνθεί στον νυν Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη που συμμετείχε σε όλες τις σχετικές συνεδριάσεις, ως μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής, και  ξέρει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που προέκυψαν σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  και με ποιον τρόπο αντιμετωπίστηκαν.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ασκώντας διοίκηση στον Δήμο Κοζάνης την πενταετία 2014-2019 ενημέρωσε αναλυτικά τους πολίτες για το τι παραλήφθηκε και τι παραδόθηκε σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. . Λήφθηκε τότε η δύσκολη απόφαση να τεθεί  η εταιρεία σε «αδράνεια» και να μεταφερθεί  το προσωπικό στον Δήμο προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα χρέη, ενώ δρομολογήθηκε και η επίλυση της διένεξης Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. με το από 31-5-2019 συμφωνητικό πάνω στο οποίο στηρίζεται η δήθεν εξυγίανση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη.

Προτού ο κ. Δήμαρχος όμως αποδώσει στην αντιπολίτευση όλες τις ευθύνες καλό είναι να λάβει υπόψη ότι, όλες οι βασικές αποφάσεις που οδήγησαν την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα λήφθηκαν την περίοδο που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και στέλεχος της τότε Δημοτικής Αρχής, όπως και η ειδική συνεργάτιδά του κ. Μπουμπόναρη, επομένως θα του προτείναμε να είναι πιο προσεκτικός, αφού έχει και ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα αδιέξοδα της.

Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη μας έχει συνηθίσει στην παρελκυστική τακτική της μετάθεσης των ευθυνών στο παρελθόν, αυτή όμως η συμπεριφορά υποδηλώνει άγνοια, αδυναμία, ανεπάρκεια ή και τα τρία μαζί. Σε κάθε όμως περίπτωση αυτή η επιλογή δεν  αποτελεί συνταγή για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου.

Τέλος, εάν πραγματικά η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη επιθυμεί την πλήρη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Κοζάνης σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  προτείνουμε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε νηφάλια και με παράθεση όλων των στοιχείων να διαπιστωθούν τα δεδομένα και να παρουσιαστεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το μέλλον της ΔΕΠΕΠΟΚ. Εκτός και εάν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, όπως σε πολλά σοβαρά ζητήματα του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 14/08/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

29 σχόλια

  • Δεν θα γινεις ποτε Δημαρχος Κουζιακη. κατστρεψες την κινηση. αφησες ιωαννιδη και κουρου να φυγουν θεωροντας τους βαριδια και δεν μπορεσες να φερεις ουτε ενα δεξιο στο συνδυασμο. σε οτι λες δεν εχεις καμια πειθω ενω κανεις λαικιστικη αντιπολιτευση ακολουθωντας και συμμετεχοντας πολλες φορες σε ενα παιχνιδι εντυπωσεων που εχουν ανεβασει σε εκτιμηση πολυ περισσοτερο τον Κοκκαλιαρη. βεβαια που να καταλαβεις εσυ απο αυτα. ζεις στην κοσμαρα σου για αυτο εχασες τις εκλογες, δεν πας πουθενα κουζιακη και θα το καταλαβεις πολυ συντομα πολυ πριν πλησιασουν οι εκλογες. γιατι απο μεσα θα πεσεις. να το θιυμασαι αυτο που σε γραφω, απο μεσα θα πεσεις γιατι ηδη πολυ μουρμουριζουν στο συνδυασμο για τις ευθυνες σου

    • Ο Κουρού και ο Ιωαννίδης είχαν αυτονομηθεί εδώ και χρόνια. Ψήφιζαν κατ’ εντολή του πρώην υφυπουργού. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι πως βιοποριζονται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι….

      • Δεν θα έφευγαν αν δεν τους απομονωνε ο Κουζιακης. Η στροφή στο σύριζα ήταν η αιτία και αυτό το ξέρουν όλοι. Ακόμα και μέσα στην κίνηση. Βεβαια πριν δει τα αποτελεσματα των βουλευτικων εκλογων και την πανωλεθρια του σύριζα. Αυτό δεν δείχνει διοικητικές ικανότητες κάποιου που θέλει να γίνει δήμαρχος. Η αναφορά του στον Ιωαννίδη σήμερα, κρεμάει ξεκαθαρα τον πρώην δήμαρχο και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ξεχνάει συστηματικά ότι η παράταξη του διοικήσε..

  • ωπα. αρα ο Κουζιακης παραδεχεται οτι υπαρχουν τεραστιες ευθυνες των προηγουμενων διοικησεων στην ΔΕΠΕΠΟΚ ριχνοντας την κυρια ευθυνη στην εποχη Κουκουλοπουλου Μαλουτα και κατηγορωντας τον κοκκαλιαρη οτι ηταν συμβουλος τυοτε αρα εχει ευθυνη και αυτος. χαρη καταλαβες τι ειπες? μηπως να στειλεις ορθη επαναληψη και εσυ? για την ταμπακιερα ομως οτι πλεον παει καποιος να εξυγιανει την ΔΕΠΕΠΟΚ ουτε τοσο δα λεξουλα. τι εγινε σου κοπηκε η μιλια,? δε βαρεθηκες να κανεις ενα ανουσιο παιχνιδι εντυπωσεων βυθιζοντας ακομη την Κοζανη να ζεις. και ενταξει για καποιον που νομιζει οτι βρεχει και ολοι εχουμε καταλαβει τι ρολο βαραει στο κατω δικαιωμα του να εκτιθεται εσυ ομως τοσο λαικιστης πια ρε Χαρη? υποτιθεται εχεις αλλο επιπεδο ή δεν εχεις?

    • Μια χαρά στα λέει. Πάρις Λάζος και κοκαλιαρης παρέδωσαν διαλυμένη δεπεποκ. Ιωαννιδης βαλαης την συμμαζεψαν και εβαλαν τους εργαζομενους τουλάχιστον να εργάζονται. . Ο κοκκαλιαρης διορίζει καποιον με αντιμισθια ? Να κανει τι ακριβως? Ορθη διαχειριση? Γνωρίζει? Εχει παρελθον χρηστης διοικησης? Αν ναι οκ. αλλα δεν βρεθηκε καποιος χωρις αντιμισθια για μια ζημιογόνα δημοτικη επιχείρηση? Και για να πληρωθει πρεπει 15γουστο να παρανομησει ο δημος? . Ο κουζιακης που ακριβώς ευθύνεται? Στο ότι το αναδεικνύει? Ο ρόλος του θεσμικά αυτός είναι και μπράβο του Μας περνάτε για χαζούς. Ομως Θα είστε η πρώτη παράταξη που θα παραιτηθεί πο μονη της λόγω αδυναμίας να ασκήσει διοίκηση. Μονο μη σκασει κανενα σοβαρο προβλημα εκει καηκαμε…Θα γραψετε ιστορία…

  • Λευτερη λειπεις. μπορει να διαφωνουσαμε σε πολλα αλλα τουλαχιστον λαικιστης δεν ησουν και οταν εκανες αντιπολιτευση εκανες αντιπολιτευση δεν αναζητουσες κατινιστικα θεματα για να ασκησεις αντιπολιτευση. λειπεις

    • Ο Λευτέρης δε λείπει. Είναι ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης Κοζάνη τόπος να ζεις. Ο επικεφαλής εκφράζει τις θέσεις όλης της παράταξής.

    • Ναι λείπει ο Λευτέρης τι να σου πω. Να τον ξαναφέρουμε να υπογράψει και την κάτω μεριά του Δημοτικού Κήπου ως οικόπεδο και να το παραχωρήσει στην Αθήνα…και δυστυχώς οι ηλίθιοι πορωμενοι της παράταξης όντως τον ξαναφερανε πρώτο σε ψήφους και τον λένε και οικολόγοι… καμμία σωτηρία…

  • Εχω την εντυπωση οτι ο συγκεκριμενος δεν ενδιαφερεται για τη δημαρχια του αρεσει να ασκει κριτικη και μεχρι εκει να το θυμαστε την επομενη φορα δεν θα ειναι υποψηφιος με την κινηση γιατι δεν θα βρει υποψηφιους ανυπαρκτη η παρουσια του στα χωρια καθαρα αστος κοζανιτης αυτος ειναι ο κουζιακης κυριοι

    • Θα συμφωνησω για αυτο πατωσε στα χωρια και θα ξαναπατωσει αν βαλει ειδικα τωρα που εχει σημαια του τον λαικισμο και κανει αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση. προσωπικα δεν ψηφισα ουτε κοκκαλιαρη ουτε μαλουτα ουτε κουζιακη. ψηφισα καμπουριδη και αυτο γιατι ειναι λαικος και οχι λαικιστης οπως ο χαρης

      • Ο καθένας ψηφίζει όπως επιθυμεί. Δεν θα χαρακτήριζα τον Κουζιακη λαϊκιστή. Είμαι σίγουρος ότι ο Χάρης θέλει και μπορεί να βοηθήσει όλο τον Δήμο Κοζάνης.

  • Μπράβο Χάρη, συνέχισε έτσι δυνατά. Αυτοί λένε όλο κασμερια. Σε φοβούνται επειδή είσαι γνώστης και βάζουν τα παπαγαλάκια τους να σου την λένε. Το ίδιο έκανε και ο Μαλουτας. Μη μασάς. Όποιος έχει λίγο μυαλό καταλαβαίνει πόσο αξίζει ο καθένας.

  • Οι κοκκαλιαραιοι είναι μόνο για πανηγύρια και μπρε μπρε. Μπράβο στην κίνηση και στον Χάρη για την δουλειά που κάνουν.

  • Όλοι συμφωνούμε ότι ο Χάρης είναι καλός αλλά ψηφίσαμε έναν όχι καλό. Συμπέρασμα από ταχαταιδες και ασμποριστους είμαστε φισκα. Καιρός να βγάλουμε έναν σοβαρό άνθρωπο για να βοηθηθεί ΟΛΟΣ ο δήμος Κοζάνης.

    • Ποιοι ολοι; Εγω δεν συμφωνω και η πλειοψηφια αλλιως θα ηταν δημαρχος. ειναι λαικιστης φουλ και ακολουθει την πεπατημενη του λαικισμου και της στοχοποιησης των ανθρωπων που τους ψηφισε ο κοσμος με ανυπαρκτα θεματα. ας κανει ουσιαστικη αντιπολιτευση αλλιως γελοιοποειται.

      • Μεγάλε όλοι εδώ ζούμε. Ο Χάρης δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο για 650 ψήφους. Από τη μια πλευρά τα πουλεν του πρώην υφυπουργού Κώστας, Γιάννης και Γιώργος και από την άλλη ο Πάρης με τα παρταλοπλα που ήθελαν έναν αδαή για να τον κουμαντάρουν.

        • Ναι ρε μεγάλε Αι δεν πειραζ . Λες για 650 σταυρούς . Ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τη κίνηση στο απώγειο και την κατέστρεψε κυριολεκτικά με τις ιδεολογικές του εμμονές. Μία παράταξη 18 ετών , ήρθε πίσω από μία παράταξη 18 μηνών. Αν δεν κατέβαινε τελευταία στιγμή ο Λευτέρης ο Ιωαννίδης να τον σώσει θα ήταν τέταρτος όχι τρίτος. Εξακολουθεί όμως να είναι αχάριστος . Αυτοκριτική μηδέν . Οι Ιωαννίδης και Κουρού του έδειξαν πόσο λάθος έκανε

          • Όταν εκλέχθηκε στην Κίνηση, είχαν χάσει τις εκλογές παρά το ότι ήταν δημοτική αρχή και παρά λίγο θα έβγαιναν τρίτοι αφού πέρασαν τον Μιχαηλίδη για 10 σταυρούς. Ποιο απόγειο και βλακείες; Στο υπόγειο ήταν όχι στο απόγειο. Όλοι έβριζαν τον Λευτεράκη γιατί δεν είχε κάνει έργα και αυτός κατάφερε να χάσει από τον εξαφανισμένο Μαλουτα. Ο Λευτεράκης το βράδυ των εκλογών παραιτήθηκε και παρακαλούσαν τον Κουζιάκη να αναλάβει γιατί δεν πήγαινε άλλος. Μετά ο Γιαννάκης και ο Κουρού όταν είδαν ότι δεν τους έπαιρνε σηκώθηκαν και έφυγαν σαν γνήσιοι παρτακηδες. Στις εκλογές τώρα δεν τον βοήθησε κανένας από τους παλιούς τον Χάρη, μόνος του έτρεχε για υποψήφιους με τους πάντες απέναντι και όλα τα κόμματα και τους βουλευτές και αυτό που κατάφερε ήταν πάρα πολύ. Κανένας δεν το πίστευε τον Αυγουστο, έλεγαν ότι θα πατώσει, 10% το πολύ έλεγαν οι ειδικοί!!! και πήρε μόνος του 25% και παραλίγο θα εκλεγόταν και δημαρχος. Και ο Λευτεράκης κατέβηκε μαζί του γιατί κατάλαβε ότι μόνο εκεί θα εκλεγόταν, όπου αλλού πήγαινε θα πατωνε όπως έγινε στις εκλογές με τους οικολόγους. Αυτά τα λίγα από κάποιον που κατέβηκε με άλλη παράταξη και είναι απέναντι στον Κουζιάκη πολλά χρόνια αλλά για άλλους λόγους. Άιντε γιατί βαρέθηκα τα άσχετα παπαγαλάκια.

  • Γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε και σε κάποια σημεία η απάντηση του Κοζάνης τόπος να ζεις το επιβεβαιώνει οτι υπάρχουν πολλές σκιές και φαντάσματα στις ντουλά πες των δημοτικών αρχών όλων των παρατάξεων
    Βλέπετε ακόμη δεν τοποθετήθηκε η Ενότητα,ούτε ο κ.Ιωαννιδηςω αλλά ο καθένας θα πει αυτό που θέλει αλλά οχι την πραγματική αλήθεια αφού όλοι ξέρουν τι έγινε με την ΔΕΠΕΠΟΚ και τηννΔΕΥΑΚ υπάρχει Ομερτά
    Αλήθεια λαλιστατε αντιδήμαρχε των FB γιατί δεν τοποθετείσαι για το τι έγινε για τις δύο επιχειρήσεις ΔΕΠΕΠΟΚ και ΔΕΥΑΚ Ήσουν υπεύθυνος οχι ανευθυνος
    Νομίζεις ότι γράφοντας διάφορα απαλλάσσεσαι;
    Διάβασα επίσης ότι ο Πρόεδρος της επιχείρησης απειλεί με μηνύσεις
    Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά να φαίνεται κιολας
    Πριν κάνει όμως τις μηνύσεις ας απαντήσει τι ισχύει με το από το ΝΟΜΟ προβλεπόμενο δελτίο, των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης που προισταται ,ο καιρός πέρασε και έχει σίγουρα πλέον πειθαρχικές ευθύνες,γ
    Γιατί παραμένει επί τόσα χρόνια κενή η θέση του ΓενΔντη της επιχείρησης και καλύπτεται εσωτερικά,ενώ έπρεπε να προκηρυχθεί η θέση;
    Αυτά προς το παρόν γιατί κάποιοι κουράζονται γιατί το μόνο που κάνουν είναι να μιλανε

  • Για όσους δεν καταλαβαν καλά το κείμενο αυτό είναι της Κίνησης όχι του Χάρη. Άρα εκφράζει όλη την κίνηση και τον Λευτέρη εννοείται που ήταν δήμαρχος. Εσεθς όμως φοβάστε τον Χάρη γιατί είναι Κοζανίτης γνωστής και μορφωμένος σε αντίθεση με όλα τα δικά σας τα αγράμματα στελέχη και για αυτό τον βρίζετε. Εμείς όμως που τον ξέρουμε καλά τον στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε ότι και να λέτε.

  • Ε, βέβαια. Σε κάποιους δεν αρέσουν οι αλήθειες. Έχετε συνηθίσει να σας χαϊδεύουν τα αυτιά και να σας ζαλίζουν με τα αστραφτερά χαμόγελα. Και όταν λέγονται τα πράγματα όπως έχουν, τα λέτε με ευκολία λαϊκισμό. Ξεπεζεψτε εγκαίρως γιατί θα φάτε τα μούτρα σας

    • Πριν 5 χρόνια μείναμε έκπληκτοι από την ανακοίνωσης του συνδυασμού όλα αλλιώς… σήμερα βλέπουμε τον τότε επικεφαλής μισθοδοτούενο υπάλληλο του Γιαννάκη. Τι να πει κανείς.

      • Όλα για τον μισθουλακο και για την εξουσία αυτό να πεις. Αφού είδε και αποειδε ότι δεν έχει προκοπή πήγε στον Γιαννάκη για να γίνει υπάλληλος. Τώρα θα μπορεί να λέει καινούριες φανφάρες για συναντήσεις με υπουργούς και μεγάλα στελέχη και άλλα τέτοια τανσταρλικια που τον αρεσν.

        • Το να κάνει τις δουλειές του Πάρη στο δημαρχείο να γράφει αβερτα άχρηστα δελτία τύπου και σχόλια σαν γνήσιο τρολ δεν είναι εύκολη δουλειά. Οτι μπορεί ο καθένας. Η δουλειά δεν είναι ντροπη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι