Πτολεμαΐδα: Συντηρεί τις μνήμες και την παράδοση με στόχο το άνοιγμα θεματικού μουσείου από τον Σύλλογο Μικρασιατών

14 Αυγούστου 2024
14:00
Κανένα σχόλιο

Παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές αναμένεται να είναι το Θεματικό Μουσείο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, που φιλοδοξεί να στήσει εκ νέου η Γιώτα Δαβίτη, η οποία τους τελευταίους μήνες συντηρεί τα κειμήλια που έχουν συγκεντρωθεί με μεράκι και αγάπη, ενώ μνήμες και εικόνες από τα παιδικά της χρόνια συντροφεύουν το ταξίδι της στην παράδοση και στην ιστορία.

Ο σχεδιασμός του Νέου Μουσείου προβλέπει τη διαμόρφωση μέρος αυτού ως  χώρου έκθεσης παλαιών επαγγελμάτων (ρακιντζής, παρασκευαστής λουκουμιών, κ. α) και στον υπόλοιπο χώρο θα στηθεί το Μικρασιατικό σπίτι, με τα παραδοσιακά έπιπλα, τον ιδιαίτερο διάκοσμό του,  τα περίτεχνα κεντητά και τα στρωσίδια.

Η Γιώτα Δαβίτη, δεν δηλώνει συντηρήτρια κατ΄ επάγγελμα, αλλά μυήθηκε στην τεχνική αυτή, από έναν παλαιοπώλη – συντηρητή. Την προσπάθεια αυτή του μέλους του Συλλόγου Μικρασιατών επαίνεσε η πρόεδρος Βίκυ Χαυζηκυριάκου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη στο έργο της.

EΡΤ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι