Ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης για το θέμα που ανέδειξε το Kozan.gr σε σχέση με την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Λευκάρων του Δήμου Σερβίων: “Έχω ζητήσει την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την πλευρά της εταιρείας κι αποδέχτηκε” (Βίντεο & Φωτογραφίες)

15 Αυγούστου 2024
00:30
Σύσκεψη με θέμα την έκδοση Περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή φωτοβολταικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Λευκάρων του Δήμου Σερβίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στην συνάντηση που κάλεσα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λευκάρων Μάνος Στότογλου, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και κάτοικοι του οικισμού.
👉 Εκφράστηκε η αντίθεση των κατοίκων στην προοπτική κατασκευής του έργου ενώ παρουσίασα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες του ζητήματος τονίζοντας παράλληλα ότι βασικό στοιχείο για την Περιφερειακή Αρχή είναι το τι θέλουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λευκάρων.
Σημαντικό επίσης δεδομένο και ότι η εν λόγω έκταση περιλαμβάνει και τμήμα δημοτικής έκτασης,
✔ Παράλληλα υπογράμμισα ότι η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων δεν σημαίνει αυτόματα και κατασκευή του έργου ενώ ήδη έχω ζητήσει την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την πλευρά της εταιρίας για την εγκατάσταση του φωτοβολταικού σταθμού στην συγκεκριμένη περιοχή.
▪ Ανάλογη άποψη εκφράστηκε και από την πλευρά του δημάρχου Σερβίων σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.

21 σχόλια

  • Είναι επειδή ο Περιφερειάρχης δεν παίρνει θέση για θέματα μείζονος σημασίας…Και θέση παίρνει και λύσεις δίνει προς απογοήτευση κάποιων που εντέχνως και με μεθοδικότητα τον στοχοποιούν χωρίς λόγο και αιτία…

    • Και γιατί δεν το σταμάτησε όταν μπορούσε; Ξέρει αυτός πότε…Γιατί άφησε να βγουν οι Περιβαλλοντικοί όροι; Τι είχε σκοπό να κάνει; Ότι στη Μάνα Νερού μήπως; ευτυχώς που ξεσηκώθηκαν κατά Λεύκαρα μεριά μετά την ανάρτηση του kozan και δεν τους βγήκε! Θλιβερός Αμανατίδης

      • Θλιβεροί αυτοί που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος…Κάποιοι βιάστηκαν ,έσπευσαν να κατηγορήσουν και τώρα τι;Τους ενοχλεί η ξεκάθαρη θέση τουΠεριφερειάρχη;
        Σινάφι πια…

      • Στη Μάνα νερού για πες μας ποιος ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και μετά κουνούσε το δάχτυλο στα debate προεκλογικά για κάτι που ο ίδιος υπέγραψε;
        Ευτυχώς μας άδειασε τη γωνιά.
        Κάποιοι αγαπητό Lozano έχουν επιλεκτική μνήμη….

      • Στο ίδιο έργο θεατές….Κάτι καινούριο έχεις να μας πεις; Το θέμα αυτό απαντήθηκε δεκάδες φορές, αλλά βλέπω το κρατάς στην επιφάνεια.Υπάρχει κάποιος λόγος;Λέω εγώ…Τι όχι;

      • Αυτό αγαπητέ δείχνει την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του δημάρχου Σερβίων! Το Μάνα Νερού τα έφερε στο συμβούλιο ο Κωνσταντόπουλος σαν ντιπολιτευση και τώρα το έμαθε από το σάιτ!
        ΕΚΤΟΣ βέβαια εάν τα ήξερε έκανε τον ανηξερο οπότε μιλάμε για ξεκάθαρη ΚΟΡΟΙΔΙΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

  • Ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει τελικά οτι αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και οχι έτσι όπως θέλουν να μας τα παρουσιάζουν ορισμένοι.

  • Δηλαδή τα αποσύρει εντελώς ή θα τα εγκαταστήσει κάπου αλλού πχ τοποθεσία “μάνα νερού”
    Με λίγα λόγια θα την πατήσει κάποια άλλη Κοινότητα

    • Δεν καταλαβαίνεις η κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;Ότι είναι να γίνει θα γίνει πάντοτε σε συννενόηση με τις τοπικές κοινωνίες και με μόνο κριτήριο το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

  • Πίκρα για παπαγαλάκια και για Kozan.gr όσο μένος και να δείχνετε άλλο τόσο θα σας απογοητεύει ο Περιφερειάρχης πάντα για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας

    • Παίρνεις μπόνους για τις απαντήσεις στις γιορτές; Σκληρό πραγμα για ένα γραφειάκι στη ΖΕΠ να τον λιβανίζεις αυγουστιάτικα

  • Ξεκάθαρες οι δηλώσεις του κυρίου Περιφερειάρχη. Κάνει διάλογο με τους πολίτες, ακούει τους προβληματισμούς τους και προωθεί πάντα το συμφέρον των πολιτών χωρίς να ρίχνει το πρόβλημα αλλου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι