kozan.gr: Πέρασε, κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου Κοζάνης – Αν κι αρχικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Κουρούς εξέφρασε κάποιες ενστάσεις, τελικά, ψήφισε υπέρ, με “βαριά καρδιά”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ (Bίντεο)

19 Αυγούστου 2024
22:43

 

Ενδιαφέρουσα, από πολλές απόψεις, ήταν η συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης  στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19/8 και το οποίο αφορούσε τη λήψη απόφασης σχετικά με το σχέδιο τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου Κοζάνης, μετά από τις επιβαλλόμενες συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων. Το θέμα εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Περικλής Αλειφέρης, συνεπικουρούμενος από τη συνεργάτιδα του Δημάρχου Κοζάνης, δικηγόρο, Νικολέτα Μπουμπούναρη. Μια φράση του Κορνήλιου Καστοριάδη, ότι «Ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι», που χρησιμοποίησε ο Γ.Γ. για να υποστηρίξει ότι ο τροποποιημένος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ)  καταρτίστηκε με τρόπο ακριβώς ενάντια σε αυτή τη ρήση  του μεγάλου Έλληνα στοχαστή, προκειμένου να μην υπάρχουν αποκλεισμοί που εξυπηρετούν τα οποιαδήποτε λόμπι (βλ. συγκεκριμένες ειδικότητες), προκάλεσε κάποια σχόλια στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, ενώ το ύφος και το περιεχόμενο των απαντήσεων που έδωσε ο Γ.Γ. σε κάποια ερωτήματα κρίθηκε, κυρίως από την πλευρά της Δημοτικής Κίνησης, ως απαντήσεις με πολιτικό περιεχόμενο και στόχευση, με αιχμές, προς προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο, για παράδειγμα από τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη. Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Κωνσταντίνου Κουρού ο οποίος σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις που επηρεάζουν την Οικονομική Υπηρεσία, της οποίας προΐσταται πολιτικά, εξέφρασε κάποιες βασικές ενστάσεις, αφήνοντας έμμεσες αιχμές τόσο για τον Γ.Γ. Περικλή Αλειφέρη όσο και για τη Νικολέτα Μπουμπούναρη, αφήνοντας ταυτοχρόνως, τουλάχιστον αρχικά, την αίσθηση, πως θα καταψήφιζε την τροποποίηση, κάτι όμως που εν τέλει δε συνέβη. Ο Περικλής Αλειφέρης, από την πλευρά του, απαντώντας στην αντιπολίτευση, έδωσε, εκ νέου, τις δικές του απαντήσεις. Αξιοσημείωτη κι η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Δ/νσης Οικονομικών υπηρεσιών κ. Καραλιώτα Χρήστου, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την τροποποίηση. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, που τοποθετήθηκε τελευταίος, υπεραμύνθηκε της τροποποίησης, χαρακτηρίζοντας την αναγκαία κι επιβαλλόμενη σε αυτό το χρονικό στάδιο, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει και νέα τροποποίηση του  Ο.Ε.Υ η οποία θα προκύψει μέσα από εξαντλητική συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων στο Δήμο Κοζάνης. “Παρών” ψήφισε η παράταξη Μαλούτα και κατά η παράταξη της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις”, ενώ κατά της τροποποίησης ψήφισε και η κα Κουζιάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

To kozan.gr ετοίμασε ένα βίντεο 20 λεπτών με τις πιο αξιοσημείωτες τοποθετήσεις:

11 σχόλια

  • Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το που θα «πάνε» οι υπάλληλοι των καταργηθέντων Νομικών Προσώπων του Δήμου, απλώς για άλλη μια φορά «τακτοποίησαν», αποκλειστικά και μόνο, «τα δικά τους παιδιά» εντελώς απροκάλυπτα.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποια πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν ποτέ.
    Στα «λόγια» όλοι υπόσχονται ότι θα είναι «διαφορετικοί» από τους προηγούμενους , πάντα προς το καλύτερο εννοείται, αυτό μέχρι να «βγούνε», μόλις όμως έρθουν στην ΕΞΟΥΣΙΑ είναι ίδιοι ακριβώς και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και «χειρότεροι» από τους προηγούμενους.
    Ας ψάξει κάποιος να δει τις έγινε και τι γίνεται με τις «τακτοποιήσεις» των υπαλλήλων.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ποτέ και πουθενά, μόνο ΓΝΩΣΤΟΙ και ΦΙΛΟΙ, όποιος έχει το «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΟΝ», αυτός και μόνο αυτός ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ή «ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ», όπως θέλει ο καθένας ας το εκλάβει .

  • Αυτά που λέει στο παραπάνω βίντεο ο Λευτέρης Ιωαννιδης απο την πλευρά της Κίνησης είναι σωστά και ο Κοκκαλιαρης παραδεχτηκε οτι εγινε καλη δουλεια σητν προτετοιμασια του ΟΕΥ εκεινη την περιοδο

  • -O γγ ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ
    -η τροποποίηση του ΟΕΥ απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου
    -απλή γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου χρειάζεται ΜΟΝΟ στην τροποποίηση του οευ για ενσωμάτωση των νπδδ και των επιχειρήσεων
    -η συνεδρίαση για τροποποίηση του οευ για ενσωμάτωση των νπδδ και των επιχειρήσεων
    Πρέπει να είναι ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΗ
    -Η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

  • Καλό είναι να μαζέψουν τον γενικό γραμματέα ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ-άλλωστε ούτε σαν περιφερειακός σύμβουλος εκλέχθηκε- αλλά τοποθετημένος ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ θα έπρεπε να τον οδηγήσει σε έξοδο

  • Έτσι είναι όπως τα λέει ο κ. Κουρού, βόλεψαν συγκεκριμένες ειδικότητες που δεν έχουν αντίκρυσμα και δεν θα τις βρείτε πουθενά σε άλλους δήμους.

    • Δηλαδή είναι όπως τα λέει ο κ. Κουρού, βολέψανε ειδικότητες άχρηστες και τελικά ο κ. Κουρού τα ψήφισε;; Που μπλέξαμε ρε συ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι