Στάθης Κωνσταντινίδης: Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα ενισχύσεων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων (κύκλος 2β)

21 Αυγούστου 2024
15:19

 

Όπως επιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, της ΓΓ Βασιλικής Λοΐζου, στελεχών του Υπουργείου και εκπροσώπων από τη Δυτική Μακεδονία (της συναδέλφου κας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη, του Δημάρχου Βοίου κ. Ζευκλή, του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου, του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας Δήμου Καστοριάς κ. Εγγλέζου και των προέδρων των επιμελητηρίων Κοζάνης και Καστοριάς, κυρίων Μητλιάγκα και Καραταγλίδη), είναι θέμα ημερών το άνοιγμα του κύκλου 2β, για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Υπουργός, στόχος είναι τα χρήματα να δοθούν άμεσα!

Από την πλευρά μου, σημείωσα την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος και στην καλή επεξεργασία των δεδομένων που έχει γίνει από τα επιμελητήρια Κοζάνης και Καστοριάς, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή τη φορά η υπαγωγή και ενίσχυση των περισσότερων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και να τους δοθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό ως ελάχιστη  στήριξη (κατώφλι).

Πρόσθεσα, δε, την ανάγκη να τρέξει άμεσα και νέα δράση, για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, αφού οι επαχθείς συνέπειες συνεχίστηκαν και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Τέλος, αναφέρθηκα στην ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης, με την επιδίωξη της εξαίρεσης της γούνας από τους περιορισμούς που έχει θέσει η ΕΕ για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, διότι διαφορετικά θα απαιτούνται συνεχώς νέες παρεμβάσεις, όσο διαρκεί ο πόλεμος.

 

Με εκτίμηση,

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νομού Κοζάνης

 

 

5 σχόλια

  • Κ. Κωνσταντινίδη ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;;; Είσαι ευχαριστημένος που είσαι συμμέτοχος και συναποφασίζων με την ψήφο σου για τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη;;; 400.000 μικροεπαγγελματίες βιοπαλαιστές θα πληρώσουν φόρο μεγαλύτερο κατά 65,3% σε σχέση με πέρυσι, κατ’ εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου για τα ανύπαρκτα τεκμαρτά εισοδήματα που ψήφισε η κυβέρνηση.
    – Οι 6 στους 10 μισθωτούς έχουν μισθό κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ μεικτά.
    – Το 75% των μισθωτών δεν καλύπτονται από καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
    .– Το 2023 η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν αυξημένη κατά 85% σε σχέση με το 2019.
    – Πάνω από 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
    – Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ εκτινάσσουν τα κέρδη τους, με τζίρους πάνω από τα 11 δισ. το 2023.
    – Οι 5 μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι είχαν πάνω από 1,6 δισ. κέρδη (2022) και επιδοτήσεις 8,2 δισ. σε ένα 18μηνο που τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός!
    – Οι τράπεζες των 7,5 δισ κερδοφορία το 2022-2023 εδώ και 10 χρόνια δεν πληρώνουν φόρους!
    – Τα 2 διυλιστήρια έχουν ουρανοκατέβατα κέρδη κοντά στα 6 δισ. σε μια διετία και οι κυβερνώντες παριστάνουν ότι τα φορολογούν.

  • Γράψε την ανάμειξη σου όχι απλά αναγγέλεις ότι ήσουν καλεσμένος..
    Πολιτικό προσωπικό δυστυχώς δεν υφίσταται στην περιοχή μας.

    Απλά οι τίτλοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι