kozan.gr: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πυροσβέστες της Π.Ε. Κοζάνης

23 Αυγούστου 2024
10:01

 

Βαδίζοντας προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, ενός καλοκαιριού που, “πυροσβεστικά”, αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο και σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, αν αναλογιστούμε την πληθώρα των πυρκαγιών που κατεγράφησαν και στην περιοχή μας, με κάποιες από αυτές τις πυρκαγιές να έχουν εξαιρετικά μεγάλα μέτωπα κι ότι σε καμία από αυτές δεν συνέβη κάτι τραγικό, όπως μια απώλεια ζωής, οφείλουμε να συγχαρούμε τους δικούς μας πυροσβέστες όπως, ασφαλώς, και τους συναδέλφους του στην υπόλοιπη Ελλάδα, για τον υπερβάλλοντα ζήλο με τον οποίο επιτελούν τα καθήκοντά τους αποδεικνύοντας πραγματικά, γι’ ακόμη μια φορά, ότι παρά τους πενιχρούς μισθούς, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και τις ελλείψεις σε προσωπικό, κάθε φορά που συμβαίνει μια φωτιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. Όχι αυτές οι κουβέντες κι αυτό το συμπέρασμα δεν είναι ένα ακόμη κείμενο όπως εκείνα που γράφονται για να γράφονται. Όσοι βρέθηκαν δίπλα τους στις φωτιές κι είδαν από κοντά την επαγγελματική διαχείριση κι αντιμετώπιση κάθε περιστατικού, όπως εμείς στο kozan.gr, καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Για όσους σπεύσουν να πουν πως κι οι πυροσβέστες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το καθήκον του ας αναλογιστούν, πρωτίστως, όλα αυτά που προαναφέρθηκαν περί των ελλείψεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που επιχειρούν κυρίως σε μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών, με μεγάλους κινδύνους και για τη ζωή τους. Εμείς ως kozan.gr, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο υψηλό επίπεδο που το κάνουν, νιώθουμε την ανάγκη να τους συγχαρούμε, χωρίς αλλά, ίσως και μπορεί. Από τους πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή των μετώπων της φωτιάς, τους Διοικητές τους σε επίπεδο Διοικητών Κοζάνης & Πτολεμαίδας, Διοικητών Π.Ε. Κοζάνης και Περιφερειακής Διεύθυνσης, τους πυροσβέστες στο “Συντονιστικό” των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέχρι  κι όλους εκείνους που έχουν αφανή ρόλο στο πυροσβεστικό σώμα. Συγχαρητήρια σ’ όλους σας!

kozan.gr

 

 

6 σχόλια

  • Το κείμενο σάς ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και πρέπει να συγχαρούμε όλοι την Π.Υ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ.

  • Χειροκροτούμε τους ιατρούς,νοσοκόμες,συγχαίρουμε τους πυροσβέστες,λέμε μπράβο στους αστυνομικούς,λέμε μπράβο στους αθλητές τους βάζουμε σε δουλειές στο δημόσιο,λέμε ήρωες του πιλότους,όλοι αυτοί είναι επαγγελματίες πληρώνονται και δεν έκαναν κάτι παραπάνω για αυτό το οποίο πληρώνονται.Εαν τα χρήματα είναι λίγα οποίος δεν θέλει μπορεί να παραταθεί και να βγει στον ιδιωτικό τομέα.Αρχιστε να βρίζετε τώρα αλλά η αλήθεια πολλές φορές είναι σκληρή. Όσο για τα πενιχρά μέσα αυτά είναι με αυτά θα παλέψουν. Γιατί δεν λέμε ένα μπράβο στους οικοδόμους,υδραυλικούς,ψυκτικούς,αγρότες, εργαζόμενους στα απορρίμματα,δασκάλους, καθηγητές και σε άλλα πολλά επαγγέλματα που συμβάλουν στην οικονομία της πατρίδας;

    • Να μας πείτε το επάγγελμα σας την επόμενη φορά να γίνει ένα άρθρο και για σας, αυτά που ειρωνικά λέτε ότι αυτά τα μέσα έχουν με αυτά να δουλέψουν, αυτά τα λεφτά παίρνουν και αν τους αρέσει…. ισχύει και για δασκάλους, καθηγητές, υδραυλικούς που δεν κόβουν αποδείξεις κλπ….. Βλαλτε τις παρωπιδες!

    • Έλα εσύ να φύγουμε εμείς, εμείς όλοι αυτοί που είπες λέμε μπράβο σέ όλους καί στους οικοδόμους καί σέ όλο τον ιδιωτικό τομέα καί επειδή δουλέψαμε καί έξω καί ξέρουμε δεν είμαστε ισοπεδωτικοι.

  • Γιατί δεν λέμε ένα μπράβο στους οικοδόμους,υδραυλικούς,ψυκτικούς,αγρότες, εργαζόμενους στα απορρίμματα,δασκάλους, καθηγητές και σε άλλα πολλά επαγγέλματα που συμβάλουν στην οικονομία της πατρίδας;
    Εγω θα συμπλήρωνα στα παραπάνω ένα μπράβο σε όλους αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και κατακλέβουν τα ταμεία του κράτους..
    ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ

  • Σε μία περιφερειακή ενότητα όπως της Κοζάνης αλλά και γενικότερα της δυτικής Μακεδονίας που από τις 180ημερες της αντιπυρικης περιόδου οι 160 είναι με δείκτη ένα καί δύο του χάρτη ημερήσιας επικινδυνότητας με σχετική υγρασία πάνω από τον πανελλήνιο μέσο όρο, συνεχείς βροχοπτώσεις καθώς επίσης και οι ήπιοι σχετικά στην περιοχή άνεμοι σχεδόν εξασφαλίζουν την επιτυχία της αντιπυρικης περιόδου.Σαφως και οι υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης να διακατέχονται από άριστο επαγγελματισμό αλλά όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικά στην Αττική στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην Κρήτη την Εύβοια και την Πελοπόννησο Οσο για τα πενιχρά μέσα καθόλου πενιχρά δεν είναι σήμερα και οι υπηρεσίες όλες είναι πολύ καλά εξοπλισμένες τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό.Οθ μισθοί τέλος είναι ικανοποιητικοι σε σχέση με αντίστοιχες θέσεις στο δημόσιο.

    εξοπλισμενεςαλλά το αντίθετο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι