Π. Κουκουλόπουλος: «Η αναβάθμιση του Κέντρου Αποκατάστασης Αμυνταίου να μπει σε προτεραιότητα»

23 Αυγούστου 2024
20:52

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με 7+1 ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Υπογραμμίζοντας ότι «είναι το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα και το μόνο δημόσιο πανελλαδικά που προσφέρει κλειστή νοσηλεία αποκατάστασης», ο Βουλευτής τεκμηριώνει τις «εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΦΙΑΠ στους συμπολίτες μας», στηλιτεύοντας όμως ότι «δυστυχώς υπολειτουργεί στο 1/3 της δυνητικής δυναμικότητάς του». Όπως τονίζει, «ενώ έχει δυνητική δυναμικότητα 100 κλινών, στην πραγματικότητα είναι σε θέση να περιθάλψει περί τους 30 ασθενείς. Κύρια αιτία της περιορισμένης λειτουργίας του είναι η υποστελέχωσή του. Το υφιστάμενο προσωπικό υπερβαίνει εαυτόν στην καθημερινή προσπάθεια να προσφέρει ποιοτικές εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, παρά ταύτα δεν επαρκεί».

Στην Ερώτηση παρατίθενται επί λέξει οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος επισκεπτόμενος το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου την 19η Απριλίου 2024 είχε δεσμευτεί, μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι τέλος Μαΐου θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την αναβάθμιση του Κέντρου Αποκατάστασης στο Αμύνταιο. Θα μου δώσετε περιθώριο περίπου ένα μήνα ακόμα για να σας παρουσιάσω το πλήρες σχέδιο».

Επιπλέον, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως στις 22/2/2024 ο κ. Β. Κοντοζαμάνης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ν.Δ., όντας τότε Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για θέματα υγείας, είχε ανακοινώσει για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου πως « (…) στη φάση της επέκτασης και της συνολικής κατασκευής υπολογίζεται να απασχολήσει 300-400 άτομα και στη φάση της λειτουργίας 200+ εργαζομένους».

Ο Υπουργός Υγείας, λοιπόν, καλείται να δώσει απαντήσεις στα εξής:

«1) Ποια είναι η υφιστάμενη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου; Ειδικότερα πόσοι ιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εν τοις πράγμασι υπηρεσίες και με ποια σχέση εργασίας; Πόσες είναι αντιστοίχως οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις;

2) Ποιες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα πέντε έτη διακυβέρνησης της Ν.Δ. για τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό και ποια υπήρξαν τα αποτελέσματα εκάστης;

3) Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί;

4) Έχετε εξετάσει τις προτάσεις για ενδεχόμενη αυτοτέλεια του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου από το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και, εάν ναι, ποια είναι η σχετική απόφασή σας;

5) Τι θα πράξετε για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών του;

6) Ποια υπήρξε η χρηματοδότηση του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου κατά τα έτη 2021, 2022, 2023 και 2024 (μέχρι στιγμής);

7) Προτίθεστε να διασφαλίσετε την οικονομική του ενίσχυση με επιπλέον πόρους; Εάν ναι, ποιους πόρους και χρηματοδοτικά εργαλεία θα αξιοποιήσετε, σε ποιο χρονοδιάγραμμα και σε τι ύψος θα ανέλθει η πρόσθετη χρηματοδότησή του;

8) Ποιο είναι το συνολικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, την παρουσίαση του οποίου είχατε τοποθετήσει χρονικά στα τέλη Μαΐου 2024;»

Αναλυτικότερα, επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

9 σχόλια

  • Που θα πάει όσο και να πετάς την Μπαλλα στην εξεδρα θα χρειασθεί να τοποθετήσεις για την Κάσο,για τους 7 αρχηγούς κλπ
    Υπομονη

  • Ερωτησεις με αποδειξεις και ντοκουμεντα χωρις κομματικες θεσεις,αλλα μονο για το καλο του λαου της ευρυτερης περιοχης και οχι μονο.Ειναι ατυχια για τη χωρα μας να εχει υπουργο υγειας. τον κ.Γεωργιαδη ο οποιος δε λεει την αληθεια στο λαο για τη μη στελεχωση των νοσοκομειων με γιατρους.Τους ενδιαφερει η αναπτυξη των ιδιωτικων κλινικων και εργαστηριων και δεν αυξανουν τους μισθους των γιατρων με αποτελεσμα να μην υπαρχει προσελευση στις οποιες προκηρυξεις.Η μια και μοναδικη αληθεια.

      • Η ανωνυμια ειναι δειλια.Επειδη εισαι β…. και μισος και πολλους ακομα χαρακτηρισμους,επειδη δεν τολμας ν α γραψεις το επιθετο σου,επειδη εισαι κομματοσκυλο και μαλλον εμισθο,γραψε που διαφωνεις και αν τολμας να γραψουμε δημοσια τα τηλεφωνα μας για να τα πουμε και προσωπικα και να δω τι δουλεια κανεις.Οσο για μενα μαθε,αν δεν το ξερεις απο αλλα σχολια ,πως ειμαι συνταξιουχος ναυτικος και με σπουδες στη διοικηση νοσηλευτικων μοναδων.Οσο για το “δασκαλακος”που γραφεις απαξιωτικα για το λειτουργημα των δασκαλων,απο τους οποιους εγινες ανθρωπος,αυτο και μονο διεχνει το χαμηλο επιπεδο σου και το χαρακτηρα σου.Οσο για την επιβραβευση σου:παρε και ενα Κοζανιτικο:Ντου αρα λυκους κακος οι τυφλοποντικοι μονο κρυβονται στα λαγουμια.Αν εισαι μαγκας γραψε το επιθετο σου και τη δ/νση σου.

  • Δηλαδη ο παρησ που καθε μερα μας γραφει για δυο τρια σοβαρα ζητηματα αντιστοιχα έλυνε τοσα οταν ηταν κυβερνητικοσ βουλευτησ???? Οχι βεβαια. Ασε βρε Παρη σταματα δεν ειναι ολοι κορόιδα

  • Πλήρης ιδιωτικοποίηση των κέντρων αποκατάστασης με μέριμνα των “σωτήρων”της φιλελεύθερης παράταξης και όχι μόνο…Ο λαλίστατος Υπουργός Υγείας και οι προκάτοχοι του μόνο υποσχέσεις και Θά..Θά..
    Γι’αυτό όλα τα ιδιωτικά κέντρα Αποκατάστασης Θεσ/νίκης -Θεσσαλίας είναι εμφορτα και πλήρη ασθενών.
    Πλήρης “δόλια” αδιαφορία !!!

    • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΣΕ ΙΔ.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΝΑ ΒΔΟΜΑΔΑ 868 E ΣΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ Κ.Α. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι