Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης

26 Αυγούστου 2024
15:04

  Την αρμοδιότητα σύνταξης μελετών προετοιμασίας (προμελέτες) για την Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Οι προμελέτες θα αφορούν την συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα τις εσωτερικές οδούς, τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των δικτύων και άλλα τεχνικά έργα.

Η ολοκλήρωση των μελετών προετοιμασίας θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις, ο εγκεκριμένος από την Πρυτανεία σχεδιασμός ανάπτυξης στην ΖΕΠ Κοζάνης και η κατασκευή των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν:

–        τις φοιτητικές εστίες

–        το συνεδριακό κέντρο

–        το DATA Center

–        τα νέα κτίρια της Πολυτεχνικής Σχολής

 

 

9 σχόλια

  • Άλλη μια φορά η Κοζάνη μοιράζει στον εαυτό της τα χρήματα της Περιφέρειας.
    Είναι χρήματα που πρέπει να μοιράζονται σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας αναλογικά με τον πληθυσμό τους και τα παίρνει η Κοζάνη.
    Εάν αυτό δεν είναι αλήθεια τότε να αναφερθούν τα αντίστοιχα ποσά που θα πάρουν οι υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας.

  • Ρε παιδιά θα τρελλαθουμε; Τόσους καθηγητές και τμήματα έχει το πανεπιστήμιο. Θα μπορούσε ΤΟ ΙΔΙΟ να κάνει τις μελέτες!
    Δηλαδή δεν μπορούν οι καθηγητές και θα κάνουν μελέτες απλοί πτυχιούχοι;

    • Μόνο που οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν ιδέα από μελέτες. Τώρα το θέμα είναι πως έγιναν καθηγητές; Αν έχεις κανένα καλό κουμπάρο και είσαι γραμμένος σε συγκεκριμένο κόμμα τότε γίνεσαι καθηγητής. Άσε που οι περισσότεροι καθηγητές στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου δεν είναι καν μηχανικοί! Είναι αξιοκρατία κομματικού ήθους.

      • Την μελέτη του κολυμβητηρίου μηχανικοί του εδώ Πολυτεχνείου την κάνουν
        Ειδικά το χημικών και των μηχανολόγων έχουν αξιόλογους καθηγητές
        Από πού και ως που δηλαδή κάποιοι μηχανικοί εξ Ιταλίας η από Ξάνθη είναι καλύτεροι με ένα πτυχίο;

  • Χρήματα για πέταμα, του φενεσθαι

    φέρτε μια εταιρία που θα αποροφουντε οι αποφοιτοι και βοηθηστε στις εγκαταστασεις (βλέπε Πανεπ. Ιωαννίνων)
    μας πήραν τις σχολές και δε ντρεπόμαστε

    μιλάν και για αδικια περιφερειακα αλλα αυτοι τις εδωσαν με το να απαιτουν σχολές χωρις σχεδιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι