Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’: Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων συνεχίζεται από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

27 Αυγούστου 2024
13:30

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την σύσκεψη στην Περιφέρεια μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη, σχετικά με την μετατροπή του «Γκέρτσειου» σε Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας «Νικόλαος Μουτσόπουλος». Να θυμίσουμε, για το ιστορικό της υπόθεσης, ότι με την υπ΄ αριθμό 302/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης εγκρίθηκε η υπογραφή της προγραμματικής συμβάσης για την ανάπτυξη του έργου  «Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής & Ιστορίας “Nικόλαος Μουτσόπουλος”» η οποία υπογράφηκε στις 10/11/2023  μεταξύ:

  • του Δήμου Κοζάνης
  • του Γκέρτσειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος
  • της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης
  • του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και
  • της ΑΝΔΗΚΟ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.

Στην προγραμματική σύμβαση όπως είναι φανερό δεν συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρολαυτά η διάθεση του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη να συντονίσει και να προωθήσει το έργο μόνο ως θετική κρίνεται.

Η απορία μας έγκειται στον ρόλο του Δήμου Κοζάνης που όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις για ένα θέμα που κατά κύριο λόγο αποτελεί αρμοδιότητά του. Να θυμίσουμε ότι παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση όπου εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για την εκπροσώπηση του Δήμου Κοζάνης.

Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη θα κριθεί από τα αποτελέσματα, όμως αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τον θεσμικό τους ρόλο ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κοζανίτικου λαού έτσι ώστε να παράγουν έργο και να εκπροσωπούν τον Δήμο Κοζάνης με το ειδικό βάρος που του αρμόζει και όχι απλά να παραβρίσκονται και να χαιρετίζουν ενέργειες άλλων.

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων μπορεί να είναι βολική για την δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη αφού ενδεχομένως υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων όμως εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εκχώρηση δικαιωμάτων και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Κοζάνη 27/08/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

19 σχόλια

  • Ο δήμος Πάτρας τέτοιες περιπτώσεις τις έκανε Στέγη για φοιτητές.
    Μήπως να ακολουθούσε ο δήμος Κοζάνης τέτοιες ενέργειες

  • Μόνο που η παραχώρηση δεν έγινε για να γίνει «Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής & Ιστορίας “Nικόλαος Μουτσόπουλος”»

  • Αφου ολοι το ξερουν οτι ο γιάννης ειναι μονο για καχαμπαχα, πανηγυρια αγκαλια με τον σταθικα κανα βαψιμο κανα ξεχορταριασμα μεχρι εκει. Αμα φανουν τα ζορια παει στον γιωρικα. Αιντε ρε φουρκα.

  • Μπραβο στην κινηση και στον Χαρη τον Κουζιακη, ο μονος που καταλαβαινει τι γινεται. Ο γιαννακης πηγαινει σε συσκεψεις που τον καλουν και δεν καταλαβαινει οτι σιγα σιγα μικραινει την Κοζάνη. Κριμα.

  • Θα εκδοθεί δελτίου τύπου και φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν τη λάθος προσέγγιση του θέματος από την συγκεκριμένη παράταξη
    Αναμένονται μαζί με το δελτίο συμβαντων

  • Μονο η δημοτικη κινηση κανει αντιπολιτευση. Ο κουζιακης δεν κολωνει να πει τα πραγματα με το ονομα τους. Οι αλλοι ολοι περιμενουν κανενα ψιχουλο απ τον Κοκκαλιαρη και δεν κουνιουνται. Τα γνωστα οπως παντα.

  • Μια αιθουσα θα μπορουσε να καλυψει τα εκθεματα.Η σωστη κινηση θα ηταν να δοθουν τα δωματια με μικρο ενοικιο στους φτωχους φοιτητες και του Πανεπιστημιου και των ΣΑΕΚ.Ομως μαλλον αλλου βρισκομαι και οχι στην Κοζανη που πρεπει να βολευτουν και καποιοι ανωνυμοι ως υπαλληλοι.

  • Αφήστε τα μουσεία..έχουμε μουσεία ,κοιτάξτε αυτά που έχουμε να τα συντηρήσουμε ,να τα αναδείξουμε ,που βγαίνουν προς εγκατάλειψη.Δωστε το Γκερτσειο να μηνουμε φτωχά παιδιά φοιτητές ,σπουδαστές ,που έρχονται στην Κοζάνη για σπουδες νέοι άνθρωποι που έχουν αναγκη από στέγαση.
    Την δεκαετία του 50 , 60 και 70 σε μια φτωχή Ελλάδα όλα αυτά τα κτίρια διατίθονται για τους άπορους νέους
    ..τώρα μένουν ερείπια…δες Γκερτσειο, Μπλιουρειο (στο δασάκι στου Αγίου Δημητρίου που φιλοξενούσε παιδιά που βρίσκονταν σε ανάγκη), εστία στο Ξενία κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας , (άλλο ερείπιο) ,Οικοτροφείο στους Αγίους Αναργύρους…και άλλοι χώροι που η φτωχή Ελλάδα τότε νοιάζονταν για τα παιδιά της και δεν άφηνε κανένα μόνο του και απροστάτευτο…Τώρα?
    Τίποτε πλήρη αναλγησία κανέναν ενδιαφέρον από κανέναν,μόνο χοροί και πανηγύρια
    ,φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

  • Όταν κάποιος δεν ξέρει πως να χειριστεί ένα θέμα δεν είναι κακό να μαθαίνει από αυτούς που ξέρουν ή να το αφήνει σε αυτούς που ίσως ξέρουν περισσότερα. Κακό είναι να κάνεις ότι τα ξέρεις ολα, να κάνεις ότι σου κατεβαίνει, να τα κάνεις όλα σκ@τα και να μην παραδέχεσαι και τα λάθη σου για να τα διορθώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Κοζάνη τόπος να ζεις όταν ήταν Δημοτική αρχή…και θα πληρώνουμε αδαείς και κακούς χειρισμούς της για πολλά χρόνια μετά.

      • Το ότι αντί να χτίσουν σχολείο σε οικόπεδο που υπήρχε από δωρεά το παραχώρησαν σε ιδιώτη ως ανταλλαγή (είθισται η διαδικασία νομίμως αλλά όταν υπάρχει προτεραιότητα για σχολείο αυτό είναι απαράδεκτο) και μετά πήγαν και τα μαγείρεψαν με την πολεοδομία να χαρακτηρισουν τμήμα του Δημοτικου Κηπου ως οικόπεδο και το παραχώρησαν σε οργανισμό της Αθηνάς για να χτίσει, σου φτάνει;; Γιατί η δικαιολογία τους ήταν δεν ξέραμε δεν είχαμε εμπειρία και μας πιέζε ο χρόνος…ήταν πολύ δύσκολο να βρουν ή να αγοράσουν οικόπεδο για σχολείο και έπρεπε να βάλουν χέρι στον Δημοτικό Κήπο οι οικολόγοι….και απ’ ότι φάνηκε όχι τυχαία γιατί υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί η καταστροφη αυτού του τμήματος με μπετά ώστε να μην είναι πια Δημοτικός Κήπος. Να πούμε για τον ΟΣΕ; Για το ότι ξεκίνησαν να στρώσουν δρόμο στο αστικό δάσος πάνω απ’ το πάρκινγκ του Υπαίθριου θεάτρου; Αν θες και άλλα ψάξε τα πεπραγμένα του κόμματος σου, που κάνετε ότι δεν τα βλέπετε για να μην παραδεχτείτε το πόσο εξαπατήθηκε ο κόσμος που σας είχε ψηφίσει…

    • Άμα δεν ξέρουν φίλε μου ας μην έβαζαν υποψηφιότητα. Το δημαρχείο δεν είναι φροντιστήριο για νέους πολιτικούς, έχει ζόρια. Αν ήταν τα πράγματα όπως τα λες τότε ας είχαμε μόνο τον Αμανατίδη γιατί να πληρώνουμε τον Γιάννη, 15 αντιδημαρχαιους και αλλους 15 συμβούλους? Για να κόβουν τα χόρτα και βάφουν τις διαβάσεις ή για πάνε σε όλα τα πανηγυρια? Το έκαναν και οι πρόεδροι αυτό. Άρα τζάμπα τους έχουμε.

      • Γιατί οι τόπος να ζεις ήξεραν και τους πληρώναμε;;; Η επόμενος που ήξερε έπιασαν τόπο τα λεφτά που πληρώθηκε;;

  • Ρε δεν πα να δώσει και το γραφείο του δημάρχου στον Αμανατίδη, εμείς αυτόν θέλαμε για δήμαρχο. Να γελάει όλη την ώρα και να μας χτυπάει όλους στις πλάτες, ο κόσμος να χάνεται ο Γιάννης θα γελάει γιατί είναι δικό μας παιδί και είναι δημαρχαρα κι ας μην ξέρει και πολλά πολλά. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

  • Άντε κ έγινε μουσείο. Μετά τι??? Με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει, ποιος θα είναι αρμόδιος φορέας, ποιος ο σκοπός δημιουργίας, θα υπάρξουν θέσεις εργασίας ή θα βάλουν πάλι «τα δικά τους τα παιδιά» που πιθανόν να μην είναι σχετικοί???? Ααααντεεεε ένα έργο χωρίς να αποδίδεται στην τοπική κοινωνία. Και από την άλλη πλευρά μουσεία υπάρχουν στην πόλη. Γιατί δεν τα ανοίγουν, να λειτουργήσουν, να βάλουν υπαλλήλους (άνεργοι δόξα τον θεό υπάρχουν με το τσουβάλι).
    Κάντε αυτά που έχετε κ μετά επενδύστε σε ανούσια έργα. Όλα εγώ πια ????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι