“Μαζί για την Κοζάνη”: «Σε πανικό η Κίνηση καθώς δεν της βγαίνει και πάλι το αφήγημα»

27 Αυγούστου 2024
20:56

Σε πανικό βρίσκεται πλέον η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις”, γεγονός που φαίνεται περίτρανα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή της.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ανακοίνωσή της, η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται ότι τελικά γίνονται έργα και δράσεις στον Δήμο μας, καταρρίπτοντας έτσι το δικό της ψευδές αφήγημα που προσπάθησε ανεπιτυχώς να καλλιεργήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, περί κακής και ανίκανης Δημοτικής Αρχής.

Έτσι, αφού φάσκει και αντιφάσκει για μια ακόμη φορά, κοροϊδεύοντας όχι μόνο τους δημότες αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, προχωρά τώρα σε ένα νέο «επιχείρημα», αυτό της «εκχώρησης αρμοδιοτήτων», προκειμένου να σώσει ότι σώζεται, από τον λαϊκίστικο αντιπολιτευτικό της λόγο, που κάθε φορά πέφτει στο κενό.

Σε αυτό το σημείο, θα συμβουλεύαμε τον κ. Κουζιάκη, προτού δώσει την έγκρισή του στο σημερινό αμφιταλαντευόμενο και αυτοαναιρούμενο κείμενο της Κίνησης, να είχε πρώτα συμβουλευθεί εμπειρότερα και πιο ψύχραιμα στελέχη του “Κοζάνη, Τόπος να Ζεις”, για το τι σημαίνει συνεργασία και συνέργεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος Κοζάνης μέσα από τις συνέργειες και τις συνεργασίες, προχωρά και ολοκληρώνει χρονίζουσες υποθέσεις, βάζοντας σε τάξη την αταξία ετών. Τόσο το κρίσιμο θέμα των Τηλεθερμάνσεων όσο και το αύριο του Γκέρτσειου, αποτελούν ζητήματα στα οποία βρίσκονται επιτέλους λύσεις, μέσω μιας κοινής συνισταμένης όλων των φορέων.

Για παράδειγμα, στα της Τηλεθέρμανσης, δεν εμπλέκεται μόνο ο Δήμος Κοζάνης αλλά συνολικά τρεις Δήμοι, Κοζάνης – Εορδαίας – Αμυνταίου, οι οποίοι έχουν κοινό μέτωπο και διεκδικήσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αβάσιμα και επιφανειακά λεγόμενα της Κίνησης, αυτή η κοινή γραμμή, αυτό το κοινό αυτοδιοικητικό μέτωπο, αποτελεί «εκχώρηση αρμοδιοτήτων», υποβαθμίζοντας με τον χειρότερο τρόπο, συλλογικές κοινωνικές διεκδικήσεις.

Η Κίνηση συνεχίζει, δυστυχώς, να πορεύεται με ένα βαρύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα, και το οποίο αλλάζει συνεχώς, αφού κάθε φορά δεν της βγαίνει.

Με διαρκή χρήση λαϊκίστικων επιχειρημάτων και με πολιτικό λόγο που επανειλημμένως επιχειρεί τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος Να Ζεις” ολισθαίνει συνεχώς σε πολιτικά ατοπήματα, μη ανταποκρινόμενη στον θεσμικό της ρόλο για τον οποίο επιλέχθηκε από τους συνδημότες μας, σε εκείνον δηλαδή της άσκησης μιας υγειούς και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

 

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού

«Μαζί για την Κοζάνη»

 

 

 

16 σχόλια

  • Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Με ειδικούς συμβούλους και στελέχη που υποχρεώθηκε από τον Πάρη να διορίσει χωρίς διαγωνισμό.

  • Τι ακριβώς περίμενε ο Γιάννης; …. ότι θα πάει περίπατο;
    Δεν θα υπάρχει αντίλογος; Δεν θα υπάρχει κριτική;

  • Ωραία η αφήγηση του δελτίου τύπου,αλλά λείπουν οι φωτογραφίες για τα έργα που γίνονται και ξεθαβονται
    Φαίνεται ότι δεν τα προλαβαίνουν ολα
    Απλά ένα ερώτημα στην κίνηση
    Ξέρουν τι συμβαίνει στην Δευακ ;

    • Ενώ τα έργα της Κίνησης Τόπος να Βγεις ψάχνουμε παπύρους να τα καταγράψουμε γιατί είναι πλήθος και δεν χωράνε πουθενά…

  • Εχει σχεδον 8 μηνες που ανελαβε ο νεος δημαρχος και με την παραμικρη κινηση ολοι οι δημοσιογραφοι της πολης πεφτουν σαν τα κορακια να τον φανε επι τοσα χρονια μαλουτα ιωαννιδη δεν εβλεπα τοσο κυνηγημα μηπως το παραμυθι τοτε δεν ειχε δρακο και τωρα απλα περιμενετε να βγαζει λαγους με πετραχειλια σε μικρο χρονικο διαστημα ?

    • Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση.
      Όταν παραχωρείς έργα σε άλλους λόγω αδυναμίας υλοποίησης και υποστηρίζεις αυτή τη θέση τότε όλοι εμείς έχουμε ευθύνη.
      Όταν δεν θα υπάρχει τηλεθέρμανση τότε η απάντηση θα χάνεται μεταξύ των άλλων δήμων (Εορδαίας, Αμυνταίου) , της Περιφέρειας, της ΔΕΗ, του Υπουργείου αλλά ΕΜΕΙΣ θα υποστούμε τις συνέπειες.
      Έχεις δίκιο με ευθύνη ΜΑΛΟΥΤΑ η Κοζάνη έγινε κωμόπολη.

  • Αστα αυτα Γιαννη, αστους να χτυπιουνται. Τα πανηγυρια τελειωνουν ξεκινα την οργανωση για τσ Αποκριές. Δεν ξερν αυτοι απο εκλογές.

  • Στην τηλεθέρμανση,όταν έρθει ο Υπουργός να διαπραγματευθεί την τιμή θα μιλήσει με τον Αμανατίδη, λοιπόν,όχι με εσένα Γιάννη και μετά να δούμε με τι φόντα θα θέλεις πάλι να μεσολαβήσει για τους Δημότες σου! Αλλά ο,τι δεν θέλουν να αγγίξεις από το Γραφεία της ΝΔ σου λένε να το δώσεις στον Περιφερειάρχη. Για το Γκέρτσειο, αφού η Περιφέρεια δεν είναι μέσα στους εταίρους της Προγραμματικής,γιατί τη χώνεις με το ζόρι; Μάλλον λόγω ανικανότητας να το διαχειριστείς και αυτό και έλλειψης εμπιστοσύνης στα στελέχη των υπηρεσιών σου! Αυτό ακριβώς σημαίνει εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Παίρνω κάτι δικό μου και το δίνω σε άλλους. Ή επειδή εμπλέκεται η Εκκλησία σε υποχρέωσαν να το δώσεις… Κατά τα άλλα συνέχεια έργων των προηγούμενων…

  • Σοβαρευτείτε και αφήστε τα δελτία τύπου…
    Παραπάνω δελτία τύπου από τον Μητσοτάκη βγάζετε…
    Ποιος σας συμβουλεύει επικοινωνιακά;

  • Μαζί για την κουζίνα πείτε το καλύτερα να τελειώνουμε..Τόσα μαγειρέματα !!!!!!! Η Κοζάνη ερήμωσε κι εσείς χαριεντίζεστε.. Είστε για ούρλιαγμα πλέον !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι