Γ. Καραβασίλης: “Σε αυτή την κρίσιμη φάση θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε ότι μας χωρίζει, λάθη παραλήψεις και να δούμε το καλό της Εορδαιας και των πολιτών.”

29 Αυγούστου 2024
08:31
Εχθές Τετάρτη παραβρέθηκα και παρακολούθησα έως το τέλος την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπώντας τον Δήμο Εορδαίας
Περίμενα να τεθεί ακόμα και ως ενημέρωση η διακοπή της παροχής Ηλεκτρικής ενέργειας προς την τηλεθέρμανση, ένα θέμα έντονα κοινωνικό που αφορά τους πολίτες της Εορδαίας που βρίσκονται σε αναστάτωση μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη και αφού είδα πως δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση, ανέλαβα την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος να ενημερώσω το περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονία για την απαράδεκτη και εκδικητική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες μιας περιοχής που έδωσαν τα πάντα για τον εξηλεκτρισμό της χώρας και πήραν τα ελάχιστα σε σχέση με άλλες προνομιακές περιοχές.
Παράλληλα ενημέρωσα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετέχει στην Ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας και το πρόγραμμα Απόλλων, προκειμένου να έχουμε τις οποίες εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους πολίτες της Εορδαίας.
Το θέμα δημοσιογραφικά πήρε μεγάλη δημοσιότητα μετά την τοποθέτηση μου αυτή.
Το σοβαρό αυτό θέμα βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας με κυβέρνηση και ΔΕΗ.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε ότι μας χωρίζει, λάθη παραλήψεις και να δούμε το καλό της Εορδαίας και των πολιτών.
Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και υποχρέωση που απορρέει από την δέσμευση της με μνημόνιο πως θα καταβάλει την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τους Ηλεκτρολεβητες που μας υποχρέωσε ως τηλεθερμανση να πάρουμε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μετά το κλείσιμο των λιγνιτικων μονάδων του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από 110εκ ευρώ, που εδώ και 3 Χρόνια δεν έχει καταβάλει στην ΔΕΗ.
Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό κυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τους πολίτες της Εορδαίας να παγώσουν τους χειμερινούς μήνες.
Εάν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν διευθετηθεί και ρυθμιστή το χρέος που προήλθε από τους ηλεκτρολεβητες, τότε η απάντηση του Δήμου και των πολιτών της Εορδαιας πρέπει να είναι σκληρή.

22 σχόλια

  • Γιατί κάνεις δεν μιλάει για την τιμή της? Που πήγατε να την πάτε στα ύψη και το πήρατε πίσω μετά από παρέμβαση των επαγγελματιών του τόπου…
    Τις αμαρτίες σας στην Τηλεθέρμανση δεν θα την πληρώσουν οι πολίτες. Άνθρωποι που είχαν σχέση με την ΔΕΗ και περνούσαν καλά σαν συνδικαλιστές της φακής δεν έχουν θέση σε αυτά τα θέματα Κύριε Πλακεντά…Αλλα τα γραμμάτια σας απέναντι στον Καραβασιλη είναι μεγάλα….

    • Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα τώρα, νομίζω ότι φταίει ο γάιδαρις και δέρνεις το σαμάρι. Το θέμα ΔΕΗ και τηλεθέρμανση έχει ονοματεπώνυμο : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ο άνθρωπος που θα σώσει τον πλανήτη, αλλά προς το παρόν σώζει τους φίλους και χορηγούς του, δίνοντάς τους δουλειές εκατομμυρίων χωρίς κανένα ρίσκο. Για εμάς ποιος νοιάζεται; Όπως είπε και ο συντοπίτης Σπυρίδων Άδωνις σε συζήτηση off the reckord εκείνη τη μέρα στο ξενοδοχείο Παντελίδη…. Σιγά το θέμα.. Πόσοι είστε εδώ;;; Μικρό το κακό για την κυβέρνηση.

      • Ναι τώρα ρίξτε τα στην κυβέρνηση που εσείς την γλύφετε εκεί μέσα με τον γνωστό βουλευτή που κάνει κουμάντο στην πόλη.
        Άντε σαχλαμάρες μας δουλεύετε όλους μας.

  • Εδώ και χρόνια για δημότες αυτής της πόλης μαλώνουμε και φωνάζουμε ανάλογα με το ανήκει ο καθένας.Πρεπει να ξυπνήσουμε, φτάνει λες και μας έδωσε κάποιος σημασία.Μας εξολόθρευσαν στην κυριολεξία και εμείς γκρινιάζουμε μεταξύ με.Φτανει ας υψώσουμε την φωνή μας πρώτα οι αρμόδιοι του τόπου και ας γίνουμε ένα για τα συμφέροντα μας.Κατεβηκαμε στο καρναβαλι όλη η Πτολεμαϊδα λες και αυτό με έλειπε ας το κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί για ποιο σημαντικά θέματα.Ξυπνηστε ..

  • Τέλος τα πανηγύρια τώρα στην πραγματικοτητα τη κάνατε τόσα χρόνια ! τίποτα η πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως τα θέματα τα σοβαρά όπως τηλεθέρμανση δε τα βάζουμε στον αυτόματο αυτούς εκλέξαμε ας τους λουστούμε

  • Ανίκανη δημοτική αρχή!
    Ανίκανος και εσύ και όλοι σας που ενώ απειλουσατε τον κόσμο να πληρώσει γιατί θα του κόβετε την θέρμανση έχεις μαζεύετε χρήματα να τα σπαταλάτε από δω και από εκεί .(Ο Ζαμανιδης έκανε νοικοκυρεμα)
    Που πήγαν τόσα χρήματα που η ΔΕΗ ήρθε και έκοψε το ρεύμα;
    Γιατί δεν γίνεται νοικοκυρεμα και περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων της επιχείρησης που από ότι μαθαίνουμε είναι υπερβολικοί των 2000€,2500/€ τρέλα πράγματα!!!!!!!
    Μήπως εκεί στο δήμο να σημαζευτειτε από αλαζωνική συμπεριφορά από παρατρεχαμενους άσχετους συμβούλους (που όλοι παίρνουν μισθά) και όλα πάνε μέλι γάλα νούμερα όλοι σας υποκριτές.
    Εμμ που είναι η αντιπολίτευση να σας βγάλει τα άπλυτα στη φόρα; που;

  • -Είναι θεωρώ παράληψη αγαπητέ Γιάννη να μην αναφερθούμε και στην δέσμευση με νόμο (άρθρο 124 του ν 4951 της 4-7-2022 που καλύπτονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης) της κυβέρνησης για αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους, όπως και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για την τιμή μονάδας με τη ΔΕΗ.
    -Θεωρώ ακόμα πιο απαραίτητο να γίνει γνωστή η πρότασή σου για εγκατάσταση ΦΒ από τον Δήμο μας (που βρίσκεται το θέμα;) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σε Η/Ε των Ηλεκτρολεβήτων, για να έχουμε δική μας θερμική ενέργεια!
    -Εκτός κι αν η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητο να έχουμε σαν πρώτη ύλη το εισαγόμενο Φ.Α. και τα ΦΒ είναι αποκλειστικότητα μόνο των 5-6 “καρχαριών” ….

  • Να θυμίσω
    Καρναβάλι στην Πτολεμαΐδα ο χαμός από κόσμο (ποιο γελοία εκδήλωση δεν υπήρχε)όμως κατάφερε η δημοτική αρχή να κατεβάσει τον κόσμο ωσάν μιλουνια στην πλατεία.
    Ερώτηση
    Γιατί εκεί εσείς στον δήμο δεν πράττετε το ίδιο και τώρα
    Εκκλησία Σχολεία Εμπορικός σύλλογος όλοι σύλλογοι και φορείς κλείστε μια μέρα τα πάντα βρε παιδιά και κατεβάστε όλο τον κόσμο στην πλατεία (μια Βρυζίδου το κατάφερε)
    Γιατί ερωτω γιατί δεν έγινε ποτέ κάτι ανάλογο?
    Μάλλον αγαπητοί μου βολεύει το πανηγύρι,το ίδιο κάνει η κυβέρνηση στρέφει τον κόσμο σε άλλα πράγματα και η ουσία περνά ότι θέλει.
    Χαμηλό επίπεδο κόσμου τους κάνω ότι θέλω.
    Αυτό γίνεται και στην πόλη μας λυπάμαι πολύ που χάθηκαν ευκαιρίες που μας δουλεύεται που μας υποτιμάτε
    Θα έρθουν εκλογές ποιος θα σας ψηφίσει τι μούτρα θα έχετε;
    Σταματήστε την κατάντια της πόλης .

  • Αν θυμηθούμε τις αντίστοιχες απειλές σου ως συνδικαλιστής απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τότε καταλάβαμε τι μας περιμένει. κοινώς, τρέμε Μητσοτάκη!!!!!!!!!!

  • Έχω μια απορία! Από την στιγμή που “η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και υποχρέωση που απορρέει από την ΔΕΣΜΕΥΣΗ της με ΜΝΗΜΟΝΙΟ πως θα καταβάλει την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τους Ηλεκτρολεβητες”, για ποιο λόγο πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ για αύξηση της τιμής της MWh? Εγώ πάντως εάν ήμουν μέλος της διοίκησης της ΔΕΤΗΠ και έκρινα ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ (όπως ειπώθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ τον Δεκέμβριου του 2023) την αύξηση της τιμής της MWh, προκειμένου η Τ/Θ να μην κλείσει τα επόμενα χρόνια (όπως και πάλι ειπώθηκε τότε), θα είχα παραιτηθεί την ίδια στιγμή που ο πολιτικός μου προϊστάμενος ανέστειλε την απόφαση της αύξησης. Θα το έφερα βαρέως εάν μια επιχείρηση που λειτουργούσε αδιάληπτα 30 χρόνια και που έδωσε οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά της περιοχής, οδηγούταν στον μαρασμό και στο κλείσιμο και εγώ, στον βωμό του πολιτικού κόστους, δεν έπραττα τα δέοντα. Αλλά εντάξει…κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα…άλλωστε εγώ είμαι θιασώτης των αλμάτων και όχι των κυβιστήσεων

  • Τα λάθη και οι παραλήψεις μας έφτασαν εδώ. Πώς να μην τα δούμε και να συνεχίσουμε; Δικό σας το καρπούζι 🍉 δικό σας και το μαχαίρι. Με το 87 % που έλαβε ο συνδυασμός σας μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε. Οι πανηγυρισμοί σώθηκαν όμως και τώρα βρισκόμαστε προ του απευκταίου. Ενός κακού μύρια έπονται …κι αυτό είναι το πρώτο Να περιμένετε και τα υπόλοιπα. Στο τέλος της διαχειριστικής σας περιόδου θα γίνει ταμείο. Εκεί να δούμε τι θα λέτε. Όταν η διαχείριση λειτουργεί ως παρέα αυτά συμβαίνουν. Μόνο η αυστηρή τυπικότητα και τήρηση των διαδικασιών σώζει το διαχειριστή. Τίποτα δεν παραγράφεται … Έχουμε συνέχεια.. Με τις υγείες μας.

  • 110εκκατομύρια ευρώ χρέη.Καληνύχτα.Ο Ματιάκης μας είπε για την ΔΕΥΑΚ ότι πάει για φούντο.Χρωστάει πολλά και αυτή.Ρωτώ που πάνε τα χρήματα που πληρώνω όλους τους λογαριασμούς.Αν χρωστάνε οι πολίτες γιατί να την πληρώσω εγώ που είμαι τυπικός και δεν χρωστάω.Μία τηλεθέρμανση έχουμε και που την καταντήσαμε.Αν χρωστάνε να πληρώσουν.Εγώ είμαι χαζός που στερούμε και πληρώνω και οι άλλοι οι κακοπληρωτές έξυπνοι.

  • Εύλογη απορία. Γιατί οι άλλοι δήμοι δεν χρωστούν και μόνο ο δήμος Εορδαίας τέτοιο υπέρογκο ποσό; Γιατί δεν βγαίνει ο δήμαρχος να πει κάτι και βαζει άλλους πάντα να γίνονται κακοί με τον κόσμο; Κ. Πλακεντά αυτό που κάνετε χρόνια τώρα είναι ανήθικο να γίνονται πάντα κακοί οι άλλοι και εσείς να μένετε στο απυρόβλητο. Βλέπουμε σε άλλους δήμους οι δήμαρχοι να βγαίνουν μπροστά και εσείς συνέχεια κρύβεστε πίσω από τους αντιδημάρχους και συμβούλους σας

  • Η δετηπ τόσα χρόνια εισέπραττε από τους πολίτες για την τηλεθέρμανση . Πλήρωσε ποτέ στην ΔΕΗ ; Νομίζω μια φορά ο Ζαμανιδης ,έδωσε 1.000.000 ευρώ. Κάποτε θα ερχόταν κ αυτήν η ώρα να πει η ΔΕΗ φτάνει . Η δετηπ εισπράττει αλλά δεν πληρώνει .

  • Καραβασίλη ανημέρωτος !!! Δεν κόπηκε το ρεύμα. Αλλα νταλον. Εισαι και αντιδήμαρχος και εκπροσωπούσες το ΔΗΜΟ στο Περιφερειακό.

  • Δωστε λυση τωρα χιλιαδες κοσμος περιμενει να ζεσταθει τον χειμωνα αφηστε τις καρεκλες και τα αξιωματα και φερθειτε ανθρωπινα και λογικα οι θεσεις πρεπει να φερνουν αποτελεσμα επιχειρηματα εχετε αντε λοιπον κουνηθειτε εκλεγμενοι του λαου!!!!!!

  • Δεν διάβασα τα προηγούμενα σχόλια και δεν θα μπω σε αυτήν την διαδικασία το τι έργαψε ο καθένας !! Θα πω την γνώμη μου !! Καραβασίλη φτάνει βρε !!! Είσαι ο πιο Μεγαλος κωλοτουμπας που υπάρχει τώρα σε έπιασε το παράπονο για την πόλη όταν ήσουν συνδικαλιστής ανέβαινες και έκλεινες δρόμους για διαφορά που δεν βόλευε το κόμμα σου !! Κοιτά λίγο την πορεία σου εσυ και όλοι οι καρέκλα του συνδικαλιστές της ΔΕΗ τι κάνατε τόσα χρόνια !! Πάνε άρμεξε κάνα πρόβατο τώρα και άσε την πτολεμαιδα και τα κοινά !! Δώσε το βήμα σε έναν νέο στην πόλη στα κοινά όλοι εσείς οι ΔΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ξεσκίσατε την πόλη !!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι