Eλληνική Λύση (Κοινοβουλευτική Ερώτηση): «Συνεχείς διακοπές ύδρευσης της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης»

2 Σεπτεμβρίου 2024
12:16

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές νερού. Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους συγχωριανούς τους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι είναι η 5η φορά τις τελευταίες 30 ημέρες και 7η μέσα στον χρόνο που έχουν διακοπή νερού στο χωριό τους. Το πρόβλημα συμβαίνει συνήθως απογευματινές ώρες και το καταλαβαίνουν το βράδυ που αρχίζει μετά τις 00:00 να πέφτει η πίεση στα πάνω σπίτια του χωριού τους, με αποτέλεσμα να κόβεται το νερό τις πρωινές ώρες και να μην έχει νερό όλο το χωριό. Η ομαλή λειτουργία επανέρχεται μετά από 18 ώρες. Τονίζουν οι ως άνω ότι τις βράδυνες ώρες δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να διορθώσει τη βλάβη και πρέπει να περιμένουν μέχρι το πρωί. Θεωρούν οι ως άνω εμπαιγμό προς τους 700 κατοίκους του χωριού τους τις απαντήσεις μετά τις σχετικές καταγγελίες της τοπικής Κοινότητάς τους προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης. Μας μετέφεραν οι ως άνω τις απαντήσεις που δίνει η «Δ.Ε.Υ.Α.Κ» σχετικά με το θέμα που είναι μεταξύ άλλων οι εξής: α) λόγω των φωτοβολταϊκών υπάρχει πρόβλημα, όσον αφορά τη σταθεροποίηση της τάσης, β) επίσης λόγω κεραυνού και γ) ότι ποτίζουν οι αγρότες με τις αντλίες και δημιουργούν πρόβλημα στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν οι ως άνω ότι, όταν μπορεί ένας αγρότης με το κινητό του να ελέγξει τη λειτουργία της γεώτρησης του, δεν μπορεί η «Δ.Ε.Υ.Α.Κ» τεχνικά να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των αντλιών. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας όπως απαντήσουν εγγράφως πώς θα επιλυθεί η ομαλή λειτουργία της ύδρευσης του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακιού, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής και η υγεία της τοπικής κοινωνίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να επιλυθεί η ομαλή λειτουργία της ύδρευσης του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακιού Κοζάνης;

Ο ερωτών Βουλευτής ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ένα σχόλιο

  • Και να ήταν μόνο αυτό. Ενα σορό προβλήματα έχουν τα χωριά. Ο Δήμος απών,η περιφέρεια απών. Αλλά μας έταξαν πριν της εκλογές και άλλα κάνουν, και αυτοί συνεχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες στο fb τίς στάσεις, τίς λακούβες και τα κτήρια που βάφουν, λες και έχουν επίλυση τα προβλήματα του τόπου τούς. Με μπογιες και με πίσσα δεν λύνονται τα προβλήματα χρειάζονται και αυτά αλλά περισσότερο χρειάζονται άλλα πράγματα. Πότε θα διαγραφεί το χρέος για το μολυσμένο νερό κύριε δήμαρχε, απαράδεκτο φωνάζατε να πίνετε μολυσμένο νερό και να σας ζητάνε να το πληρώσετε,αλλά δεν διαγράφεται το χρέος και εσείς. Ο δρόμος είναι ιδιωτικός τι σκοπό έχετε, θα κάνετε τίποτα γι αυτό. Το ποίο πιθανόν σενάριο είναι να αποκλείσετε τα χωριά, χωρίς πρόσβαση από πουθενά, χωρίς νερό και άλλα πολλά. Οι εταιρείες δουλεύουν ανενόχλητοι, με κάτι ψιλά που δίνουν στις κοινότητες κάνουν τι δουλειά τους, οι πρόεδροι και ο αντιδήμαρχος στον κόσμο τούς.Και άλλα πολλά που μας έχετε δηλώσει πριν τις εκλογές. Σε λάθος κατεύθυνση είστε όλοι σας πρόεδροι,δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί. Όσοι δεν μπορείτε να δηλώσετε παραίτηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι