Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Φούντογλου: “Καλό το καλαμπούρι, λοιπόν, τόσα χρόνια των επαγγελματιών ανευθυνουπεύθυνων αυτής της περιοχής αλλά σύντομα κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του”

3 Σεπτεμβρίου 2024
11:03

Πάμε πάλι από την αρχή. Μια περιφερειακή αρχή λειτουργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και όχι στο πλαίσιο των φαντασιώσεων που έχουν ορισμένοι για το ρόλο της ή στο πλαίσιο των εμμονών και των κόμπλεξ τους, περιμένοντας κάθε φορά να δούνε το όνομα κάποιου αυτοδιοικητικού γραμμένο κάπου για να ξεκινήσει ο γνωστός ανώνυμος χαβαλές των γνωστών-άγνωστων “γραφείων” και “μικρομάγαζων” της περιοχής. Αν νομίζουν, λοιπόν, ορισμένοι πως θα συνεχίσουν να πολιτεύονται με φωτογραφίες σε πανηγύρια και χαρές, συνεχείς υπομνήσεις στο φουμπου για το πόσο ετοιμοπόλεμοι είναι σε κάθε εθιμοτυπική τους υποχρέωση και με «βουβά» χαμόγελα δίπλα σε υπουργούς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα περιμένουν από μια περιφερειακή αρχή- δίχως συγκλονιστικές αρμοδιότητες και με συγκεκριμένους πόρους- να αναστρέψει το «θάνατο» της περιοχής και να τους «ξελασπώσει» όλους, δεν είναι μόνο γελασμένοι. Είναι και υπόλογοι.

 

Επίσης, αν νομίζουν ορισμένοι πως θα συνεχίσουν να μετακυλίουν το βάρος της προσωπικής τους πολιτικής και διοικητικής αποτυχίας σε θεσμούς όπως η αυτοδιοίκηση και να δημιουργούν εντυπώσεις μέσω της μετάθεσης ευθυνών δεν είναι μόνο γελασμένοι και υπόλογοι. Είναι και επικίνδυνα άσχετοι. Καλό το καλαμπούρι, λοιπόν, τόσα χρόνια των επαγγελματιών ανευθυνουπεύθυνων αυτής της περιοχής αλλά σύντομα κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Και όσοι μπορούν να συνδράμουν στην αναγέννηση μιας περιοχής που “πεθαίνει” είναι ευπρόσδεκτοι να περάσουν από τον πάγκο τους στην ενεργό δράση. Όσοι πάλι θέλουν να συνεχίσουν να δηλώνουν δημόσιο «παρών» με σελφοκόνταρα, μηχανισμούς ευρέσεως εργασίας, εθιμοτυπικές συναντήσεις, καταγγελτικό λόγο απέναντι σε όλους και σε όλα, “αναπτυξιακές” εμμονές του περασμένου αιώνα και τσάρκες σε πανηγύρια και μνημόσυνα ας συνεχίσουν να το κάνουν ως αιώνιοι “παγκίτες”. Δυτική Δημοκρατία είμαστε εξάλλου και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής του…πάγκου του.

Όσο για εμάς, για το τί παραλάβαμε και τι σχεδιάζουμε και δρομολογούμε να κάνουμε στο χώρο της Υγείας – πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας- θα τα πούμε μεθαύριο στο περιφερειακό συμβούλιο. Γιατί και η υπομονή έχει και τα όρια της…

24 σχόλια

  • Η Περιφέρεια μας μαστίζεται από ανεργία, με την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Η οποία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν μεγάλο μέρος των νέων μας δεν είχαν ήδη φύγει.

    Το μέλλον? Εξαιρετικά δυσοίωνο. Η κεντρική κυβέρνηση μας έχει ξεχασμένους -πέφτουμε λίγο μακριά απο την Αθήνα- και οι αντιπρόσωποι εδώ αδιάφοροι για την ουσία και εντελώς ανεπαρκείς. Ενδιαφέρονται μόνο για φωτογραφίες.

    Για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δε, τι να πει κανείς. Τα έβρισκε όλα ανθηρά και όμορφα

  • Αυτά παθαίνουμε όταν στις εθνικές εκλογές ψηφίζουμε εκπροσώπους που δεν ζούν στον Νομό Κοζάνης. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

  • ωραια η θεωρια αλλα στην πραξη τπτ!εγω βλεπω σε επιπεδο περιφερειας οπως και σε επιπεδο δημου μηδεν εργο μονο θεωρια και θα δουμε και θα δουμε εργα ο κοσμος εφαγε μια κουτοχορτο εφαγε δυο ευκαιρια λοιπον να ξυπνησει.Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπουμε την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης να παραμένουν στάσιμες, παρά τις πολυάριθμες υποσχέσεις για ανάπτυξη και έργα. Κάθε χρόνο ακούμε μεγάλα λόγια ενώ η περιοχή μας συνεχίζει να βιώνει υπανάπτυξη. Οι υποδομές μας μένουν πίσω, οι νέες θέσεις εργασίας είναι ανύπαρκτες, και οι νέοι αναγκάζονται να φεύγουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή αλλού. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει, και είναι καιρός οι τοπικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φέρουν πραγματικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και το μέλλον της περιοχής μας.

  • Ρε κάτι περίεργο στην Δ. Μακεδονία, όλοι παρέλαβαν καμένη γη από τους προηγούμενους. Αυτοί δεν κάνουν τίποτα , αλλά φταίνε οι προηγούμενοι. Το θέμα είναι αυτοί τι κάνουν. Γιατρέ συνελθε και κοίτα εσείς τι κάνετε. Γιατί μέχρι σήμερα, ένα τίποτα κάνετε, εκτός από προσωπικά ρουσφέτια.

  • Καλα τα λες γιατρε, αναφερεσαι προφανως στον Γκοβεδαρο, τον Βυζα και τον Λυσανδρο που δεν εχουν αφήσει πανηγυρι για πανηγυρι και φωτογραφίες παντου και το παιζουν παραγοντες για το πολιτικο του μελλον με τα λεφτα της περιφερειας. Ιδια ειναι η συμπεριφορα και στον δημο φυσικά με τους φιλους σου τους γαννηδες, τον κουρου και τους υπολοιπους πανηγυρτζήδες. Επιασες πολλους στο στόμα σου, δικιο εχεις αλλα καλα ξεμπερδέματα.

  • Εμείς οι απλοί αναγνώστες του kozan.gr δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο ποιητής……… ας μας εξηγήσει διότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε!!!

  • Λόγια πεταμένα που θα μπορούσαν να έχουν ειπωθεί από οποιονδήποτε, οποτεδηποτε για οποιονδήποτε! Κενολογιες
    Έχεις κάτι συγκεκριμένο; Ονομάτισε. Αλλιώς απλά λόγια λόγια λογια

  • Κρίμα πάντως να αναφέρεται έστω και πλαγίως στον Γκοβεδάρο. Από την άλλη ο κύριος Φούντογλου έχει μπερδέψει το φβ με την πολιτική. Μέχρι στιγμής άφαντος στην περιφέρεια

  • εν τω μεταξυ αυτά τα οποία κράζει τα έχει κάνει μια χαρά και ο επικεφαλής του συνδυασμού του? Τον συμπεριλαμβάνει στην κριτική του ή μόνο όσους δε χωνεύει?

  • Αυτά δεν πρέπει να τα γράφετε εσείς διότι ο Περιφερειάρχης δεν ήταν απόν από την ανάπτυξη του τόπου ίσα ίσα είχε σημαντικό ρόλο ως γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής αλλά και ως Βουλευτής. Άλλο να είναι κάποιος 4 – 5 χρόνια και άλλο 35. Η καμμένη γη είναι μάλλον προσέγγιση αποπροσανατολισμού των ευθυνών σας και κατάντια της πραγματικότητας μας.

  • Τρομολαγνια, απειλές και επανάσταση! Ένα χρόνο κι ακόμα στον σχεδιασμό είστε? Αυτά τα λέγατε και πριν βγείτε. Πράξεις θέλουμε κι όχι λόγια του αέρα!

  • Ζήσε τον μύθο σου…
    Αυτό κι αν είναι θράσος.
    Την κατάντια των Νοσοκομείων δεν την βλέπεις;
    Υποστελεχωμένα, με μειωμένα κονδύλια και ελλείψεις προσωπικού;
    Ας μην μιλήσουμε για ΜΕΘ, που αναγκάζονται λόγω έλλειψης κλινών να στέλνουν ασθενείς διασωληνωμένους με τα ασθενοφόρα εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

  • Για να παρακολουθείς ποιος πάει στα πανηγύρια και τι φωτό ανεβάζει μάλλον δεν δουλεύεις και συ… αντιπεριφερειάρχης που προλαβαίνει και γράφει κατεβατά στο φεις μετά απο απουσία διακοπών μάλλον δεν δουλεύεις και συ….
    Για να χουμε αυτά τα χάλια στην υγεία και να μην ακούσουμε απο σένα κάτι χειροπιαστό μάλλον μας δουλεύεις και συ!

  • Μάλλον είναι τα νέα ήθη της εποχής. Η συμμετοχή στα πανηγύρια και στις συναυλίες να προβάλλεται ως πολιτική πράξη. Εμ έτσι γινομαν και εγώ. Και Περιφερειαρχης και Δήμαρχος. Αλλά δεν το ξερα από νωρίτερα.

  • Ειστε τυχεροι που δεν ξεσηκωνεται ο λαος γιατι ακομα υπαρχουν οι συνταξεις των δεητζηδων.Οσο για εργο μηδεν.Ουτε το δρομο για το Ρυμνιο δεν μπορειτε να κανετε.Ουτε περιφερειακο δρομο στην Κοζανη και τοσα αλλα. Οσο για την υγεια επιτελους αυξηστε το επιδομα των 500ευρω που δοθηκε επι Καρυπιδη στους επικουρικους ιατρους και χορηγηστετο και στους μονιμους για να μην φευγουν απο τη Δ.Μακεδονια.Αυτο αν το κανετε ,που δεν το νομιζω γιατι δε σας αφηνει το αφεντικο,ισως να σας θυμαται ο λαος για κατι καλο που κανατε.

  • Τάσο….(MD, author) “Ανθρώπων έκαστος δύο πήρας φέρει,την μεν έμπροσθεν την δε όπισθεν”.
    Μη συγχέεις την πραγματικότητα από τις “φιλολογικές σου ανησυχίες”..
    Ιδού η Ρόδος…ιδού και το πήδημα !!!
    Για να φάς ομελέτα …πρέπει να σπάσεις τ’αυγά.

  • Φούντωσε ο φουντογλου αλλά μόνο φοβερές σκορπάει πέρα δώθε χωρίς να λέει τιποτα συγκεκριμένο , χωρίς να χρεώνει την αδράνεια προσωπικά σε κανέναν .!
    Όλα ομως έχουν όνομα και ταυτότητα πολιτικής και προσωπικής ευθυνης…

  • Αν κατάλαβε κάποιος τι εννοεί ας μου εξηγήσει. Τα μπέρδεψες ποιητή. Κρίμα που είσαι και αυτοδιοικητικός. Δεν σε ξέρω σαν γιατρό αλλά 9 μήνες στη χειμερία νάρκη είστε.

  • άρτζι μπούρτζι. Έργα θέλουμε και άσε τα λόγια. Λεφτά υπάρχουν εκτός αν δεν το ξέρεις οπότε κακώς είσαι στα έδρανα. Όσο για τα πανηγύρια δεν άφησατε πανηγύρι. Άσχετοι οι περισσότεροι και μόνο για τα πανηγύρια. Ο αρχηγός σας όπως όλοι σας ιππέυσατε την καλαμον.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι