kozan.gr: Νέα προσπάθεια από την ΔΕΤΗΠ να μπλοκάρει την ΔΕΗ και να κερδίσει χρόνο – Νέα αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής που θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη 10/9 – Τι ζητεί να μεταβληθεί σε ό,τι αφορά την καταβολή των δόσεων σε σχέση με την εκδοθείσα πρώτη προσωρινή διαταγή στις 11/7/2024 – Όλο το παρασκήνιο, που αποκαλύπτει, αναλυτικά, και πάλι το kozan.gr

3 Σεπτεμβρίου 2024
15:25

Το Kozan.gr, που προ διμήνου (όταν κάποιοι πετούσαν “χαρταετό”) ξεκίνησε και συνεχίζει τις αποκαλύψεις γύρω από από τη γνωστή, πλέον, δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΔΕΗ με την ΔΕΤΗΠ σε σχέση με τα χρέη της δεύτερης προς την πρώτη για το ρεύμα που καταναλώθηκε για τη χρήση των ηλεκτρολεβήτων και τη λειτουργία της; τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας, αποκαλύπτει τις νέες εξελίξεις οι οποίες είχαν προαναφερθεί, συνοπτικά, στο ρεπορτάζ του kozan,gr για τη σύσκεψη, πριν λίγες μέρες, στο Δημαρχείο Εορδαίας παρουσία και του Περιφερειάρχη. Έτσι λοιπόν η ΔΕΤΗΠ κατέθεσε χθες Δευτέρα 2/9 νέα αίτηση κατά της ΔΕΗ και κατά του ΑΔΜΗΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης για την απαγόρευση της απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου των εγκαταστάσεώς της από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε., μετά από εντολή της Δ.Ε.Η., επίσης την απαγόρευση της δήλωσης παύσης εκπροσώπησης του μετρητή από την Δ.Ε.Η. προς τον Α.Δ.Μ.Η.Ε. και τέλος την απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης, από την Δ.Ε.Η. και τον Α.Δ.Μ.Η.Ε.  υπό τον όρο καταβολής τον ποσού των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (5οο.οοο €) έως τις ι8/ιο/2ο24 από την ΔΕΤΗΠ προς την  Δ.Ε.Η. Α.Ε., ως δεύτερη δόση καταβολής του συνολικού ποσού του ενός εκατ. ευρώ (ι.οοο.οοο ε), λαμβανομένου υπόψη ότι έχει καταβληθεί ήδη στην Δ.Ε.Η. από την ΔΕΤΗΠ το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (5οο.οοο €) στις 20/ο8/2ο24. Τα προαναφερόμενα ζητά να εφαρμοστούν έως την έκδοση απόφασης επί της από ο8/ο7/2024 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της επιχείρησης κατά της ΔΕΗ και του Α.Δ.Μ.Η.Ε. που έχει ορισθεί να συζητηθεί στη δικάσιμο της 18ης Δεκεμβρίου 2024, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης. Η νέα αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί την επόμενη Τρίτη 10/9.

Εντελώς επικουρικά με τα  προαναφερθέντα στην περίπτωση που κριθεί από το δικαστήριο  ότι δεν έχει αρθεί αυτοδικαίως η από 11/07/2024 προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου (διαβάστε εδώ τι όριζε η πρώτη προσωρινή διαταγή), η ΔΕΤΗΠ αιτείται  τη μεταβολή της απόφασης, μόνο ως προς τον όρο καταβολής του ποσού των 5.000.000 € και να αντικατασταθεί αυτός με τον όρο καταβολής ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (5οο.οοο €) έως τις ι8/ιο/2024 ως δεύτερη δόση καταβολής, λαμβανομένου υπόψη ότι έχει καταβληθεί ήδη στην Δ.Ε.Η. από την ΔΕΤΗΠ, το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000 ε) στις το/ο8/2024 ως πρώτη δόση καταβολής, έως την έκδοση απόφασης από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Ουσιαστικά αυτό που προκύπτει, συνοπτικά, από τα προαναφερθέντα είναι ότι η ΔΕΤΗΠ σε καμία περίπτωση δε μπορεί να καταβάλει το ποσό των 5 εκ ευρώ .που την υποχρεώνει η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου στις 11/7/2024 κι ουσιαστικά ζητεί να καταβάλει αλλά 500.000 ευρώ μέχρι και ι8/ιο/2024 κι από εκεί και πέρα να αναμένουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον ερχόμενο Δεκέμβριο (18/12/2024) όπου εκεί πιστεύει ότι μπορεί να δικαιωθεί συνολικά για όλο το ποσό των  των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους  93 εκ ευρώ και παραπάνω, το οποίο αμφισβητεί για μια σειρά από λόγους όπως: 1) δεν υπάρχει νόμιμη σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, δηλαδή δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα έγγραφη σύμβαση μεταξύ ΔΕΤΗ και ΔΕΗ με αντικείμενο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τους ηλεκτρικούς λέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς, που να καθορίζει ρητά το ύψος της τιμής μονάδας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω μη συμφωνίας μεταξύ τους για το ύψος της τιμής αυτής. 2) Οι λογαριασμοί που αποστέλλει η ΔΕΗ προς την ΔΕΤΗΠ, σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση τηλεθέρμανσης Πτολεμαιδας, περιλαμβάνουν κόστη με βάση την μεσοσταθμική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας του χρηματιστηρίου ενέργειας, με μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος 174€/MWh πλέον ΦΠΑ (για την περίοδο από ιο/2021 έως 02/z024). Στους λογαριασμούς αυτούς ουδεμία αναφορά γίνεται στην τιμή της κιλοβατώρας (kWh), κάνοντας ξεκάθαρο ότι υφίσταται αυθαίρετη και μονομερής χρέωση από την πλευρά της Δ.Ε.Η. Α.Ε. με βάση τις τιμές του χρηματιστηρίου ενέργειας, για την οποία χρέωση ουδέποτε η ΔΕΤΗΠ συναινέσει. 3) Η ΔΕΤΗΠ θεωρεί υπέρογκη και καταχρηστική αυτή χρέωση και ζητεί επιτακτικά τη χρέωση της κατανάλωσης να ρυθμιστεί με διμερή συμφωνία εκτός του χρηματιστηρίου ενέργειας.

kozan.gr

7 σχόλια

  • Αγαπητό kozan, οι τοπικοί βουλευτές τι κάνουν για όλα αυτά? Κανονίστε μόνο μην επαληθευθεί αυτό που ακούγεται, ότι οι οφειλές (σχεδόν 100εκ. €) θα πληρωθούν από το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης (!)

    Τα χρήματα αυτά (εάν και όταν έρθουν επιτέλους) προορίζονται για άλλο σκοπό της άτυχης Δυτικής Μακεδονίας. Σίγουρα ΟΧΙ για να πληρωθούν οι λογαριασμοί παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος με εξωφρενικές τιμές

  • Αυτά Για να Καταλάβουν όλοι γιατί ο Μητσοτάκης παρέδωσε τη ΔΕΗ στους ιδιωτες.!
    Ιδιαίτερα οι οπαδοί του που συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν ακόμα κι όταν τους ταπεινώνει και με χρήμα και με ξυλο…οπως π χ ο Αυγενάκης και οι λογαριασμοί που τους έρχονται κατακέφαλα ..!

  • Αρκετά ποιά σταματήστε τις βλακείες και πείτε την αλήθεια στους δημότες να φροντίσουν για την θέρμανσή τους τον χειμώνα που έρχεται.
    Τηλεθέρμανση με αυτά τα χρέη μάλλον τέλος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι