Εγνατία Οδός: Μεγάλες φθορές, κλειστές λωρίδες και… μπαλώματα στον άξονα Γρεβενά-Βέροια – Τι απαντά η Εγνατία Οδός

3 Σεπτεμβρίου 2024
19:24

Πολλά είναι τα σημεία του οδοστρώματος στον άξονα Γρεβενά-Βέροια της Εγνατίας Οδού τα οποία χρήζουν αποκατάστασης διότι οι φθορές είναι μεγάλες και εμπεριέχουν κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα.

Μπαλώματα, φθορές που καθιστούν επικίνδυνη την διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου και πολλές σήραγγες με κλειστές λωρίδες σε μία απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων κατέγραψε η κάμερα του GRTimes στο ρεύμα προς Βέροια ενώ αντίστοιχα ζητήματα υπάρχουν και στο ρεύμα προς Γρεβενά.

Όπως θα διαπιστώσετε από την παρακάτω φωτογραφία τα προβλήματα ξεκινούν από το ύψος του Κηπουρείου εκεί που από τη σήραγγα Καρατζά υπάρχει βέλος για οδήγηση από τη δεξιά λωρίδα ενώ στην έξοδο του τούνελ με ειδικές σημάνσεις η λωρίδα γίνεται μονή για περίπου 3 χιλιόμετρα.

Στο σημείο που ο δρόμος ανοίγει και γίνεται ξανά με δύο λωρίδες, λίγο πριν τη σήραγγα Βενέτικου, το οδόστρωμα φαίνεται πως έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Στην συνέχεια για περίπου 20 χιλιόμετρα δεν υπάρχει κλειστή λωρίδα, όμως οι φθορές στο οδόστρωμα προκαλούν αναταράξεις σε οδηγούς και επιβάτες οχημάτων που διέρχονται με το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

Το δεύτερο κομμάτι που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα είναι στο ύψος του Πολυμύλου, εκεί που πριν τη σήραγγα Σ 13 υπάρχουν επίσης σοβαρές φθορές ενώ μέσα στο τούνελ υπάρχει φωτεινός σηματοδότης για κλειστή δεξιά λωρίδα και στην συνέχεια υποχρεωτική διέλευση από την αριστερή για περίπου 2 χιλιόμετρα, ενώ οι φθορές συνεχίζονται μέχρι τη Βέροια.

 

Τι απαντά η Εγνατία Οδός

Το GRTimes επικοινώνησε με την Εγνατία Οδό, με τον διευθύνων σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο να τονίζει πως βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στα συγκεκριμένα σημεία.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων, της Σιάτιστας και του Πολυμύλου.

 

GRTimes .gr

4 σχόλια

  • μην στεναχωριεστε παιδια θα τα κανει τωρα ολα ο περιστερης,σ αυτον αλλωστε την ξεπουλησαν την εγνατια αντι πινακιου φακης

  • Ο πιο ξεφτίλα δρόμος είναι ολόκληρη η Εγνατία.
    Επικίνδυνος και πληρώνουμε κιόλας.
    Μπάζωμα με κόκκινο χρώμα είναι δυνατόν να κρατήσει, ως και στις γέφυρες που από κατω ε,είναι μπετόν υπάρχουν λακκούβες και μπαλώματα.
    Δυστυχώς αυτοί είμαστε αυτούς τους δρόμους έχουμε

  • Η πρώτη γέφυρα πριν τα τούνελ προς τον Πολύμυλο που είναι χιλιομπαλωμένος και χειρότερος από χωματόδρομος, αποδεικνύει ότι η “Εγνατία” είναι μόνο για να παίρνει λεφτά…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι