Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Oι πολίτες ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα.

1 Σεπτεμβρίου 2017
15:15

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το β΄ τρίμηνο 2017 επιβεβαιώνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα κινηθεί στις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις (1,8%).

Πριν  ένα χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις τοποθετούσε την ανάπτυξη για φέτος στο 2,7%. Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπήρχε και στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η υστέρηση έναντι των αρχικών προβλέψεων είναι περίπου 1% και οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ευθύνεται η Κυβέρνηση:

-μηδενική ανάπτυξη το 2016

– καθυστέρηση δεύτερης αξιολόγησης

-αβεβαιότητα

-μη συμπερίληψη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τη διετία 2015-16 αντί ανάπτυξης 6,5%, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, είχαμε ύφεση -0,2%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα όταν συγκρίνεται με τον εαυτό της υστερεί των προβλέψεών της κατά το 1/3 και όταν συγκρίνεται με προηγούμενες Κυβερνήσεις βαθμολογείται κάτω από το μηδέν.

Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό ζητούμενο για τη χώρα και οι επιδόσεις της Κυβέρνησης κινούνται πολύ μακριά από τις πραγματικές απαιτήσεις, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγουν ευνοϊκές συγκυρίες όπως οι πολύ χαμηλές τιμές του πετρελαίου και εξωγενείς παράγοντες που ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό.

Οι θλιβερές επιδόσεις της Κυβέρνησης στο μέτωπο της ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα εμμονών και ιδεοληψίας και φανερώνουν την πλήρη απουσία σχεδίου για τη χώρα.

Κυρίως όμως προκαλούν βαριές συνέπειες σε όλους τους πολίτες καθώς μικρότερη ανάπτυξη κατά 1% σημαίνει περίπου 1 δισ ευρώ λιγότερα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι ανέβηκε ο λογαριασμός των μέτρων του κ. Τσίπρα στα 15 δισ ευρώ και έτσι έρχονται πιο κοντά οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Για όλα αυτά οφείλει να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ αντί να προκαλεί πανηγυρίζοντας κατά την προσφιλή του μέθοδο.

Ό,τι κι αν κάνει οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα.

11 σχόλια

  • «Oι πολίτες ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα» και καλά κάνουν εσείς οι αμετανόητοι πότε θα ξοφλήσετε τον δικό σας λογαριασμό;;;;;.
    Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν επισήμως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχει σήμερα συνολικά χρέη που ανέρχονται στα 189.695.073 ευρώ χρέη, τα οποία καθιστούν δυσχερή ακόμη και την στοιχειώδη λειτουργία του κόμματος.
    Προκειμένου να ξεπεραστεί το οικονομικό αδιέξοδο η πρακτική που υιοθετήθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν η χρήση του καθαρού ΑΦΜ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τρέχουσες ανάγκες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του ΠΑΣΟΚ – έσοδα από δωρεές, από οικονομικές καμπάνιες, καταβολή μέρους της αποζημίωσης βουλευτών και ευρωβουλευτών περνούν στο ταμείο της ΔΗΣΥ και έτσι δεν δεσμεύονται για την εξυπηρέτηση των παλαιών χρεών.
    Αγνωστο παραμένει επίσης και το που κατευθυνθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που σήμερα αποτελούν την “μαύρη τρύπα” των ταμείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε πλήρως το περίφημο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος.

  • Ρε Παρη σταματά να αρθρογραφείς μεχρι να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας ! Φτάνει κουραστήκαμε να διαβάζουμε οτι ειστε σωτήρες . Τοσα χρόνια τι κανατε ;

    • Ε όχι και τι κάνανε;Μας βάλανε στην ΟΝΕ χωρίς να πληρούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις,μας βάλανε στο ΔΝΤ χωρίς κανέναν λόγο,ψήφισαν δύο μνημόνια,και και και………Τι άλλο θέλεις να κάνουν κάποιοι απλοί άνθρωποι για την χώρα τους;;

      • Ε όχι και τι κάνανε; Κατάφεραν να εξαφανίσουν 189 εκατομμυριάκια ευρώ και να σκουζουν σαν τον γάτο στα κεραμιδιά. Λίγο τοχεις;

  • Τον τομέα Οικονομικών, όπου προΐσταται ο κ. Κουκουλόπουλος, του αρέσει (τελευταία) να μιλάει με βάση τις προβλέψεις. Για τη σημερινή κυβέρνηση, τα συμπεράσματα είναι με βάση τις προβλέψεις…
    Ας θυμηθούμε λίγο το πρόσφατο ιστορικό των προβλέψεων:
    2010 πρόβλεψη ΑΕΠ: -4% αποτέλεσμα: -5%
    2011 πρόβλεψη ΑΕΠ: -2,6% αποτέλεσμα: -7,1%
    2012 πρόβλεψη ΑΕΠ: +1,1% αποτέλεσμα: -6,6%
    2013 πρόβλεψη ΑΕΠ: +2,1% αποτέλεσμα: -3,3%
    Μόνο για το 2014 μετά από 6 διορθώσεις των προβλέψεων, έπεσαν κοντά….

  • Παρι μ εσύ σαν τέκνο κουμουνιστή τι λες για αυτά που είπε η Καιλή; Τώρα περιμένοντας αυτά που χρωστα το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται;

  • Οι πολίτες θα στείλουν τον ίδιο λογαριασμό που έστειλαν και σε σένα Πάρημ. Ακόμα δεν κατάλαβες ότι δεν πρόκειται να ξαναδείς καρέκλα?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.