Καλλιόπη Βέττα: «Με παράνομες αποφάσεις και προφορικές εντολές συγχωνεύονται δύο τμήματα του Γυμνασίου Νεάπολης Κοζάνης»

5 Σεπτεμβρίου 2024
18:45

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Με παράνομες αποφάσεις και προφορικές εντολές συγχωνεύονται δύο τμήματα της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Νεάπολης».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 04.09.2024 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεάπολης Κοζάνης, ο οποίος καταγγέλλει τις πρωτοφανείς και καταφανώς παράνομες μεθοδεύσεις που συμβαίνουν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν τη συγχώνευση τμημάτων στο Γυμνάσιο Νεάπολης Κοζάνης.

Εν προκειμένω «αποφασίστηκε» η συγχώνευση των δύο τμημάτων της φετινής Β΄ τάξης του Γυμνασίου σε ένα τμήμα 26 μαθητών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πάνω από 4 μαθητές με διάγνωση από το ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ., χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία νόμιμη διαδικασία ενώ καταγγέλλεται και η «άνωθεν» παρέμβαση στελεχών του Υπουργείου Παιδείας με «προφορικές εντολές».

Επειδή ο Ν. 4452/2017 (άρθρο 11) ισχύει και ορίζει ρητά ότι «ο αριθμός των μαθητών με διαγνωσμένες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες … δεν μπορεί να είναι ανώτερος των τεσσάρων (4) ανά τμήμα» και η διάταξη είναι αρκούντως σαφής,

η κυρία Βέττα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να εφαρμόσει τον νόμο, να πάρει πίσω τις προφορικές, ατεκμηρίωτες και παράνομες αποφάσεις που εκπορεύονται από τους υφισταμένους του και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στους μαθητές και στους γονείς του Γυμνασίου Νεάπολης Κοζάνης που δικαίως διαμαρτύρονται.

Επισυνάπτεται η κοινοβουλευτική αναφορά.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • Το κλείσιμο των σχολείων και οι συγχωνεύσεις είναι αποτέλεσμα ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η είδηση ότι θα παραμείνουν κλειστά 203 σχολεία και άλλα θα συγχωνευθούν σε όλη τη χώρα τη νέα σχολική χρονιά, εγείρει το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που παραθέτει η Eurostat, το 2023 οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 9.425 λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2022 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 85.346 παιδιά, ενώ το 2022 μόλις 75.921, δηλαδή 11,04% λιγότερα. Τα ίδια στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αρνητικό πρόσιμο και στους τοκετούς που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το αρνητικό ρεκόρ, με τις λιγότερες γεννήσεις μεταξύ των δύο ετών, σημειώνει το Βόρειο Αιγαίο με μείωση της τάξης του 21,6% και ακολουθεί η Δυτική Μακεδονία με 14,8. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ , αν συνεχιστεί η ίδια τάση υπογεννητικότητας, μέχρι το 2035 θα έχουν «εξαφανιστεί» 430.000 μαθητές, δηλαδή το 1/3 όσων φοιτούν σήμερα. Δηλαδή θα έχουν «εξαφανιστεί» το 29,2 των σχολείων. Από την περσινή και φετινή χρονιά άρχισε να αποτυπώνεται για τα καλά η δραματική πτώση των γεννήσεων στη λειτουργία του γυμνασίου, ενώ το ίδιο θα συμβεί στα λύκεια από το 2025 και μετά. Εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008, δηλαδή το 1/3 όσων φοιτούν σήμερα. Τι κάνατε Κ. Βέττα, όταν κυβερνούσατε για αυτά;;; Αυτές είναι χρόνιες παθογένειες… Κάνατε ότι κάνουν και οι σημερινοί!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι